Luxe beleving: Safari Tanzania in prachtige, unieke locaties en lodges!

Tanzania is het land van de superlatieven. Je vindt er niet enkel de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, maar ook de grootste wildconcentraties ter wereld.

In deze prachtige luxe reis zie je alle parken van Noord-Tanzania in één keer – van machtige olifanten in Tarangire tot groepen leeuwen in de krater van Ngorongoro en gracieuze jachtluipaarden op de oneindige vlaktes van de Serengeti.

De hotels in deze rondreis vallen onder categorie ‘Luxe’ met de beste service en mooiste locaties.
Deze reis kan ook ondernomen worden in middenklasse hotels, klik hieronder op de link:

Safari Tanzania 4 All

Safari in Tanzania
Cheetah in Tanzania

Dag 1: Aankomstdag Arusha
Karibu! Welkom op de luchthaven van Kilimanjaro International Airport.
Na een uurtje rijden komt u aan in uw lodge in Arusha waar u de rest van de dag vrij hebt om te genieten van de faciliteiten van de accommodatie en het mooie uitzicht.

Dag 2: Arusha – Serengeti
De prachtige landschappen van de noordelijke Serengeti zult u niet snel vergeten. Op safari in dit deel van de Serengeti ziet u glooiende heuvels, savannes, open boslanden en valleien waar de bekende Mara rivier doorheen stromen.
Spectaculair is om de wildebeesten en zebra’s op de grote trek de Mara rivier te zien oversteken.
Een schitterend decor voor je eerste echte safari ervaring in Tanzania!
De reis hiernaartoe is over weg heel lang, daarom kiezen we voor een Fly-Inn safari belevenis.
In een klein vliegtuig vliegen we rechtstreeks van Arusha naar Kogatende, een unieke belevenis om te landen op een kleine strip temidden van de Savanne.

Fly in safari Tanzania

Dag 3 – Dag 5: Serengeti
De reis gaat verder in het Serengeti National Park, het oudste en misschien wel beroemdste bekende Afrikaanse wildpark. In Masai betekent ‘Serengeti’ grote, oneindige vlakte, en dat is precies wat we de komende dagen gaan zien; kilometers en kilometers aan Afrikaanse savanne! En geloof ons: het is misschien wel het meest indrukwekkende landschap dat je ooit gaat zien.
Er zijn niet veel wildparken in Afrika waar het zo eenvoudig is om de Big 5 te spotten dus hou je fototoestel zeker en vast bij de hand!
Gamedrives worden gepland in de vroege ochtend en late namiddag.
Wie iets bijzonders wil doen, kan de deze vlaktes bovendien vanuit een luchtballon bekijken.

We overnachten in Asilia Sayari Camp, en luisteren naar de verre brul van een leeuw of het blaten van de kudde van de grote trek terwijl je langzaam wegdroomt. Dit is de ware safari!
Deze luxe tenten zijn bekroond met onderscheiding voor duurzaam en fair-trade toerisme.
Primeur in Afrika: de eerste op zonne-energie werkende microbrouwerij in de bush. Geniet tijdens de sundowner van vier unieke biertjes, speciaal gebrouwen voor Asilia.

Luxe Tent in Asilia Sayari Camp, Serengeti, Tanzania
swimming pool in Asilia Sayari Camp, Serengeti, Tanzania

Dag 6: Serengeti National Park – Ngorongoro
Na een laatste ochtend safari, nemen we afscheid van het machtige Serengeti National Park, en verplaatsen we ons per 4×4 naar Ngorongoro.
Authentieke dorpjes bezoeken, een begeleide wandel -of fietstocht zijn enkele van de activiteiten die we in de namiddag kunnen ondernemen.

Dag 7: Ngorongoro Crater
Met onze jeep dalen we af in de krater om op gamedrive te gaan in deze grootste intacte krater ter wereld. Het is een relatief klein maar zeer vruchtbaar gebied van 20 bij 20 kilometer, omringd door een steile kraterrand en staat bekend als de ‘World’s largest wildlife zoo’.
De krater huisvest een spectaculair eco-systeem met een prachtige, weelderige natuur en de grootste concentratie wildlife in Tanzania. Weinig dieren verlaten dit gebied aangezien de leefomstandigheden in de krater zo goed als ideaal zijn. Er is bijna altijd water aanwezig en vers gras groeit er in overvloed.

Onze spectaculaire luxe accommodatie  &Beyond Lodge, maakt deze plaats net dat tikkeltje unieker. Met zijn buitengewone ligging op de westelijke rim worden we verwend met een oogverblindende view van 180° over de kratergrond.

Ngorongoro krater uitzicht op zebra's
Masai in Ngorongoro, Tanzania

Dag 8: Ngorongoro – Lake Manyara
Vandaag staat Lake Manyara National Park op het programma. In dit middelgroot park worden we omringd met beeldschone natuur.
Het park is genoemd naar het meer Manyara, waar enorme hoeveelheden aan trekvogels zoals pelikanen, ooievaars en flamingo’s wonen.
Ook kun je de Manyara “Hippo pool” bezoeken. Een indrukwekkend spektakel waar vaak vele nijlpaarden te vinden zijn die daar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zullen verblijven.
Maar het meest bekendst staat dit park voor de boom klimmende leeuw.
Een andere leuke gamedrive staat op het programma.

Flamingo's in Lake Manyara
boom klimmende leeuw lake Manyara

Dag 9 – Dag 11: Lake Manyara – Tarangire
De safari belevenis eindigt in het Tarangire National Park, waar reusachtige baobabbomen van enkele honderden jaren oud, en grote groepen olifanten elkaar afwisselen in een gevecht om jullie aandacht.
Het Zuidelijke deel van het park is waar we moeten zijn, de Tarangire rivier en de moerasgebieden, waar in het droge seizoen (juni – oktober) veel wild te vinden is.

We slapen in een minder bezochte regio van het park, waardoor exclusieve rust gegarandeerd is.
Het luxueuze Lemala Mpingo Lodge heeft ruime, comfortabele kamers met een uitzonderlijk terras die magnifieke panorama’s over het park geeft.

Olifanten in Tarangire NP
Baobab boom in Taragire NP

Dag 11: Tarangire – Arusha – Zanzibar
We laten het magnifieke landschap en de safari achter ons en rijden terug naar de luchthaven van Arusha.

Verlenging is mogelijk op het eiland van Zanzibar.
De parelwitte stranden zijn een waar paradijs voor strandliefhebbers en watersporters. In het kristalheldere water kan je uitstekend snorkelen in de adembenemende koraalriffen. Cultuur kan je opsnuiven in het historische Stone Town of op de lokale marktjes. Sluit de dag af op zeilboot, terwijl je van de ondergaande zon geniet.
Baraza Resort & Spa is de ideale afsluiter van deze prachtige reis. Dit boutique-villaresort ligt, te midden van tropische tuinen, aan een schitterend wit zandstrand. De oosterse atmosfeer en decoratie gecombineerd met Swahili en Indische toetsen zorgen voor een unieke atmosfeer

Stown Town Zanzibar

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Luxe beleving: Safari Tanzania in prachtige, unieke locaties en lodges!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie