Wonderlijke Safari Tanzania voor elk reiziger, zowel jong en oud

Tanzania is het land van de superlatieven. Je vindt er niet enkel de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, maar ook de grootste wildconcentraties ter wereld.

In deze prachtige reis zie je alle parken van Noord-Tanzania in één keer – van machtige olifanten in Tarangire tot groepen leeuwen in de krater van Ngorongoro en gracieuze jachtluipaarden op de oneindige vlaktes van de Serengeti.

De hotels in deze rondreis vallen onder categorie ‘Comfort’ en geven een goede prijs/kwaliteit verhouding op de bestemming.
Deze reis kan ook ondernomen worden in top luxe hotels, klik hieronder op de link:

Tanzania in Luxe

Leeuwen op jacht in de Serengeti, Tanzania
Masai in Ngorongoro, Tanzania
Cheetah in Tanzania

Dag 1: Aankomstdag Arusha

Karibu! Welkom op de luchthaven van Kilimanjaro International Airport.
Na een uurtje rijden komt u aan in uw lodge in Arusha waar u de rest van de dag vrij hebt om te genieten van de faciliteiten van de accommodatie en het mooie uitzicht.

Dag 2: Arusha – Tarangire

De reis start richting het Tarangire National Park, waar reusachtige baobabbomen van enkele honderden jaren oud, en grote groepen olifanten elkaar afwisselen in een gevecht om jullie aandacht.
Het Zuidelijke deel van het park is waar we moeten zijn, de Tarangire rivier en de moerasgebieden, waar in het droge seizoen (juni – oktober) veel wild te vinden is.
Een schitterend decor voor je eerste echte safari ervaring in Tanzania!

Safari in Tanzania

Dag 3: Tarangire National Park – Lake Manyara

Vandaag staat Lake Manyara National Park op het programma. In dit middelgroot park worden we omringd met beeldschone natuur.
Het park is genoemd naar het meer Manyara, waar enorme hoeveelheden aan trekvogels zoals pelikanen, ooievaars en flamingo’s wonen.
Ook kun je de Manyara “Hippo pool” bezoeken. Een indrukwekkend spektakel waar vaak vele nijlpaarden te vinden zijn die daar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zullen verblijven.
Maar het meest bekendst staat dit park voor de boom klimmende leeuw.
Hopelijk worden al deze dieren gespot tijdens een gamedrive.

Logeren doen we in het park in de comfortabele Kirurumu Manyara Camp.
Het prachtige uitzicht op Lake Manyara krijgen we erbij. Hier wordt je één met de natuur.

Flamingo's in Lake Manyara Tanzania

Dag 4 – Dag 6: Serengeti

De reis gaat verder in het Serengeti National Park, het oudste en misschien wel beroemdste bekende Afrikaanse wildpark. In Masai betekent ‘Serengeti’ grote, oneindige vlakte, en dat is precies wat we de komende dagen gaan zien; kilometers en kilometers aan Afrikaanse savanne! En geloof ons: het is misschien wel het meest indrukwekkende landschap dat je ooit gaat zien.
Er zijn niet veel wildparken in Afrika waar het zo eenvoudig is om de Big 5 te spotten dus hou je fototoestel zeker en vast bij de hand!
Gamedrives worden gepland in de vroege ochtend en late namiddag.

We verblijven 2 nachten in het Kubu Kubu Tented Lodge, deluxe tent.
De lodge ligt tegen een heuvel aan, waardoor het uitzicht over de Serengiti subliem is. Elke tent is ruim, comfortabel en heeft een eigen badkamer.
Intiem en exclusief, ook voor families met kinderen.

Dag 6: Serengeti National Park – Ngorongoro

Na een laatste ochtend safari, nemen we afscheid van het machtige Serengeti National Park, en verplaatsen we ons per 4×4 naar Ngorongoro.
Authentieke dorpjes bezoeken, een begeleide wandel -of fietstocht zijn enkele van de activiteiten die we in de namiddag kunnen ondernemen.

Dag 7: Ngorongoro Crater

Met onze jeep dalen we af in de krater om op gamedrive te gaan in deze grootste intacte krater ter wereld. Het is een relatief klein maar zeer vruchtbaar gebied van 20 bij 20 kilometer, omringd door een steile kraterrand en staat bekend als de ‘World’s largest wildlife zoo’.
De krater huisvest een spectaculair eco-systeem met een prachtige, weelderige natuur en de grootste concentratie wildlife in Tanzania. Weinig dieren verlaten dit gebied aangezien de leefomstandigheden in de krater zo goed als ideaal zijn. Er is bijna altijd water aanwezig en vers gras groeit er in overvloed.

Op deze plek overnachten is dan ook een must. We verblijven in de Ngorongoro Farm House, een kleinschalig lodge, gelegen aan een koffieplantage.
De lodge ligt in de nabije omgeving van het dorp Karatu en is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in de Ngorongoro Crater.

Ngorongoro krater uitzicht op zebra's
Ngorongoro NP Tanzania

Dag 8: Ngorongoro – Arusha – Zanzibar

We laten het magnifieke landschap en de safari achter ons en rijden terug naar de luchthaven van Arusha.

Verlenging is mogelijk op het eiland van Zanzibar.
De parelwitte stranden zijn een waar paradijs voor strandliefhebbers en watersporters. In het kristalheldere water kan je uitstekend snorkelen in de adembenemende koraalriffen. Cultuur kan je opsnuiven in het historische Stone Town of op de lokale marktjes. Sluit de dag af op zeilboot, terwijl je van de ondergaande zon geniet.

Leuke afsluiter op Zanzibar is het Breezes Beach Club & Spa Resort.
Dit aangename strandresort, gebouwd met veel hout en Afrikaanse toetsen, ligt aan een mooi zandstrand aan de zuidoostkust. Het vormt een uitstekende optie voor families en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Wonderlijke Safari Tanzania voor elk reiziger, zowel jong en oud

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie