Expeditie Cruises

Een expeditiecruise valt niet te vergelijken met een klassieke cruise. Op een expeditiecruise ligt het accent volledig op de beleving en de bestemming. Je komt er heel dichtbij de mooiste natuur, fauna en flora op aarde. De expedities varen naar de mooiste, meest ongerepte plaatsen. Verwacht je niet aan een ontspannende luilekkervakantie: expeditiecruises zijn actieve reizen.
Expeditie Cruises | Voyage Unique - Reisbureau Sint-Martens-Latem

Expeditie cruises, a once-in-a-lifetime-experience!

De expeditie schepen zijn kleiner dan het gemiddelde cruiseschip. U mag zich echter nog steeds verwachten aan luxueuze kajuiten, gastronomisch dineren en een topservice. Aan boord bevinden zich expeditieleiders. Dat zijn wetenschappers en experts die uw bestemming door en door kennen. Ze gaan met u mee tijdens excursies en geven uitleg over wat u ziet. De excursies verlopen meestal via kleine Zodiac bootjes die u aan wal brengen.

Kortom, expeditie cruises zijn geschikt voor meerwaardezoekers die het mooiste van de aarde willen verkennen.

Begeleiding door wetenschappers en expeditieleiders

De expedities worden begeleid door ervaren expeditieleiders en biologen. Zij zorgen ervoor dat u de bestemming, de inheemse bevolking en de fauna & flora beter leert kennen. Tijdens de excursies per zodiac gaan zij mee ter plaatse. Ze geven u uitleg zodat u elk detail volledig kan opnemen. Aan boord geven ze bovendien lezingen en presentaties over de bestemmingen. Geen saaie wetenschappelijke uiteenzettingen, maar interactieve presentaties die voor iedereen begrijpbaar zijn.

Bestemmingen voor expeditie cruises

De meesten denken bij expeditie cruises waarschijnlijk direct aan Antarctica maar er is meer te ontdekken… veel meer! Terwijl klassieke cruises naar eerder toeristische plaatsen varen, gaan expeditieschepen naar ongerepte bestemmingen ver weg van de beschaving. Denk aan:

  • De Noordpool & Spitsbergen

  • IJsland en Groenland

  • Galapagoseilanden

  • Melanesië, Micronesië en Polynesië

  • De noordkust van Rusland & Kamtchatka

  • Zuid-Amerika en de Amazonerivier

  • Antarctica

Expeditie Cruises in de kijker

Voor jouw expeditie cruise

Onze partners

Mis nooit meer de beste reistips voor je cruise

Ontdek hoe we je ook kunnen helpen met jouw

Bekijk onze andere specialiteiten

Contacteer ons

Contact

Openingstijden

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

Expeditie Cruises