Luxueuze en kleinschalige cruise: Wild Scottish Isles & Iceland

Zin in een totaal nieuwe beleving?
Vertrek dan op deze 10- daagse cruise van 08/05/25 tem 18/05/25 in luxe aan boord van de luxueuze en kleinschalige Seabourn Venture!
Ga aan boord in Dublin op het nieuwe en prachtige schip Seabourn Venture en laat u meevoeren in deze uitzonderlijke belevingsreis!

Dag 0: 08/05/2025 – Aankomst in Dublin en inschepen aan boord van de Seabourn Venture

Bij aankomst in Dublin* gaat u aan boord van het prachtige schip Seabourn Venture. De Seabourn Venture werd in 2022 te water gelaten en vaart sindsdien naar de meest prachtige gebieden ter wereld. Dit expeditieschip is speciaal gebouwd om op plekken te komen waar dit andere schepen niet lukt! Met een maximum van 264 passagiers is dit schip zeker kleinschalig wat zorgt voor een zeer persoonlijke sfeer en service.

Vertrek van het schip om 17h00 richting Schotland.

Schotland staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen, waaronder uitgestrekte hooglanden, diepe valleien, meren (lochs) en ruige kustlijnen. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. De combinatie van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en vriendelijke bevolking maakt Schotland tot een aantrekkelijke bestemming voor reizigers van over de hele wereld.

*Afhankelijk van de vluchten is mogelijks een pré-cruise overnachting in Dublin noodzakelijk (overnachting niet inbegrepen in totaalprijs)
*vlucht van Brussel naar Dublin niet inbegrepen in totaalprijs. Wij bekijken graag voor u de vluchten in functie van uw wensen. 

Dag 1: 09/05/2025 – Isle of Man (Scotland, UK)

Calf of Man, een schilderachtig eilandje gelegen in de Ierse Zee, was ooit particulier bezit, maar is sindsdien geschonken aan de National Trust, waardoor het belang ervan als toevluchtsoord voor broedende zeevogels wordt erkend. Het eiland herbergt tijdens het broedseizoen 33 verschillende soorten zeevogels, die elk hun unieke charme met zich meebrengen.
Hoewel het eiland vrij blijft van permanente menselijke nederzettingen, verwelkomt het wel onderzoekers en ornithologen die er korte tijd verblijven om de vogelbewoners te bestuderen.

Verken de ruige kustlijn van Calf of Man, gelegen aan de zuidwestelijke hoek van het eiland Man. Houd broedende zeevogels in de gaten, zoals drieteenmeeuwen, alken, Atlantische papegaaiduikers, aalscholvers en pijlstormvogels. Geniet van een adembenemend uitzicht op de prachtige kliffen en de iconische vuurtoren op de westelijke landtong van het eiland.

Dag 2: 10/05/2025 – Rothesay, Isle of Bute (Scotland, UK)

Rothesay, gelegen langs de Firth of Clyde, presenteert de bezoeker een combinatie van illustere tuinen en grootse architectuur. De prachtige ruïnes van Rothesay Castle, die dateren uit de 13e eeuw, zijn wat de meeste mensen voor ogen hebben als ze aan een middeleeuws kasteel denken. Met een ophaalbrug, omringende gracht, immense ronde vliesgevel en hoge stenen torens is Rothesay uniek in Schotland vanwege zijn cirkelvormige plattegrond. De ruïnes van St Blane’s Chapel, een klooster uit de 6e eeuw, liggen bovenop een heuvel met uitzicht over de Sound of Bute. Voor echte elegantie bezoekt u het landgoed Mount Stuart House met zijn marmeren hal met zuilen en buitengewone marmeren kapel. Het werd eind jaren zeventig van de negentiende eeuw gebouwd in de neogotische stijl, opgetrokken uit roodbruine steen en herbergt een bibliotheek met 25.000 boeken.

Dag 3: 11/05/2025 – Tobermory, Island of Mull (Scotland, UK)

Tobermory, in 1788 opgericht als vissershaven, wikkelt zich sierlijk rond de haven en stijgt op naar de heuvel daarachter. De naam, afgeleid uit het Gaelic, verwijst naar ‘Mary’s Well’, een kenmerk dat je nog steeds aan het einde van de baai kunt vinden.

Dag 4: 12/05/2025 – Shiant Islands (Scotland, UK) & Stornoway, Isle of Lewis (Scotland, UK)

Begin aan een Zodiac-cruise rond de eilanden en vaar langs de adembenemende kliffen van Garbh Eilean, bekend om zijn ontzagwekkende kliffen en opvallende basaltzuilen. Dit gebied biedt de perfecte broedplaatsen voor de grote vogelpopulaties die hier in de lente- en zomermaanden komen broeden.

De Shiant-eilanden, een klein cluster voor de noordwestkust van Schotland, vormen een uitbreiding van de Buiten-Hebriden. Eenmaal bewoond, zijn deze eilanden vandaag de dag verlaten, tot het broedseizoen in de zomer, wanneer ze veranderen in een toevluchtsoord voor broedende zeevogels. De dramatische geologie biedt een ideale setting voor Atlantische papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, noordelijke stormvogels en alken, samen met een populatie nestelende zeearenden.

Ga van Stornoway naar Callanish, vaak vergeleken met het Schotse Stonehenge, dat dateert uit 3000 voor Christus. De 32 stenen vormen een boeiend cirkel- en laanontwerp, vermoedelijk gebouwd voor astronomische waarnemingen. Stop bij Dun Carloway Pictish Broch, een verdedigingsresidentie uit de vorige eeuw voor Christus. Trek noordwaarts naar Gearrannan Blackhouse Village, een gereconstrueerde nederzetting van traditionele zwarte huizen met hun rieten daken, waar ooit mensen en dieren samenwoonden. Geniet van de dramatische vergezichten van de wilde Atlantische kust.

 

Dag 5: 13/05/2025 – Am Baile, St Kilda (Scotland, UK)

De vulkanische archipel van St. Kilda heeft de hoogste zeekliffen van Groot-Brittannië en de belangrijkste broedkolonies voor zeevogels in Noordwest-Europa. De hele archipel is eigendom van de National Trust for Scotland en is een van de weinige UNESCO-werelderfgoedlocaties die is gekozen vanwege zowel zijn natuurlijke als culturele kwaliteiten. Ondanks het extreme isolement, zo’n 64 kilometer van de afgelegen Hebriden, wordt hier al 2000 jaar permanent bewoond. De voormalige bevolking van winterharde Kildians werd uiteindelijk gedwongen te vertrekken vanwege de hongerdood. Hun verlaten stenen hutten zijn stille getuigen van vroegere nederzettingen, maar twee van hun oude schapensoorten, daterend uit het Neolithicum en de IJzertijd, blijven hier gedijen.

Dag 6: 14/05/2025 – Lerwick, Shetland Islands (Scotland, UK)

Sinds het Neolithicum hebben hier mensen geleefd en geprofiteerd. De locatie van Clickimin Broch, een structuur met holle stenen muren, was een boerderij uit de late bronstijd uit de 7e eeuw voor Christus. Het historische Fort Charlotte, gebouwd in 1653, is een vijfzijdig fort, met kanonbatterijen die naar zee wijzen. Het Shetland Textile Museum, met zijn fijne weefwerk, en het schilderachtige Crofters Museum zullen het leven in een veel zachtere tijd beschrijven. De naam Lerwick is afgeleid van het Noors en betekent ‘baai van klei’.

 

Dag 7 & 8: 15/05/2025 – 16/05/2025 – Dagen op zee

Tijdens deze zeedagen kunt u genieten aan boord van tal van faciliteiten (wellness etc…) of luister naar de experts en expeditieleiders naar boeiende voordrachten over de bestemming.
Wissel uw ervaringen uit met medepassagiers in de Constellation Lounge waar u prachtige 180° panoramische zichten heeft!

Dag 9: 17/05/2025 – Heimaey, Westman Island (Iceland)

Heimaey Island is het grootste eiland van de Westman-eilanden en ligt zes kilometer voor de zuidwestkust van IJsland. Het is een van de visueel meest indrukwekkende eilanden van IJsland en wordt omringd door hoge, verticale zeekliffen van vele honderden meters hoog. Heimaey is ook de thuisbasis van ruim acht miljoen Atlantische papegaaiduikers, meer nestelende papegaaiduikers dan waar ook ter wereld. Een plaatselijk verhaal vertelt dat papegaaiduikerkuikens, die ’s nachts voor het eerst vluchten, vaak in de straten van het dorp stranden, waar de plaatselijke kinderen hen redden en de volgende dag vrijlaten.

Dag 10: 18/05/2025 – Reykjavik (Iceland)

Reykjavík, gesticht door Viking-kolonist Ingólfur Arnarson rond 870 NC, is de locatie van de eerste permanente nederzetting in IJsland. Uit de volkstelling van 1703 bleek dat Reykjavík 69 inwoners telde en bestond uit een boerderij en een kerk. Het indrukwekkende standbeeld van Leif Erikson, in het centrum van de stad, herinnert aan het Viking-erfgoed van IJsland. De naam vertaalt zich naar ‘rokerige baai’, vanwege het geothermische karakter van de omgeving.

Dag 11: 19/05/2025 – terugvlucht naar Brussel*

*Afhankelijk van de vluchten is mogelijks een extra overnachting in Reykjavik noodzakelijk (overnachting niet inbegrepen in totaalprijs)
*Vlucht van Reykjavik niet inbegrepen in totaalprijs. Wij bekijken graag voor u de vluchten in functie van uw wensen.

Totale prijs per persoon op basis van 2 volwassenen in een Veranda Suite*: 8.099,00 euro/pp**

*Veranda Suite is een suite van ongeveer 33m² met een comfortabele zitgedeelte; privéterras; queensize bed of twee aparte bedden; extra grote inloopkast voor expeditiespullen; persoonlijke kluis; interactieve flatscreen-tv met muziek en films; volledig gevulde bar en koelkast; bureau met gepersonaliseerd briefpapier; make-up ijdelheid; ruime badkamer met dubbele wastafels, bad en douche, zachte badjassen, slippers, haardroger en 110/220V stopcontacten.
**Prijzen enkel voor de cruise en steeds onder voorbehoud van wijziging.

Inbegrepen:

– Cruise
– dranken en maaltijden volgens de all inclusive formule van Seabourn
– fooien
– entertainment aan boord
– havengelden en taksen
– zodiac landings onder begeleiding van een ervaren expeditieteam, wifi, Belgische btw (indien van toepassing).
– transferts ter plaatse.

Niet inbegrepen:

– optionele excursies
– persoonlijke uitgaven
– vluchten
– extra hotelovernachtingen voor of na de cruise

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Luxueuze en kleinschalige cruise: Wild Scottish Isles & Iceland

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie