Zuid-Marokko: een zeer kindvriendelijke en zomerse bestemming

Ontdek met je gezin de hoogtepunten van Zuid-Marokko op een kindvriendelijke manier en logeer in gastvrije accommodaties waar iedereen zich thuis zal voelen.

Troeven

  • kindvriendelijke trekking
  • verken Marrakesh met een leuke gids
  • per 4×4 ontdek je het prachtige Atlasgebergte
  • dromedaristocht door de woestijn
  • skiën in de duinen
  • de Canyon van de Apenvingers
  • eigen expertise!

Onze favoriete reis met Africa By Excellence

DAG 1

MARRAKECH (O)

Aankomst en onthaal aan de luchthaven van Marrakech brengen we jullie naar de riad in Marrakech. Afhankelijk van het uur van aankomst hebben jullie een vrije dag in Marrakech. Er is ook de mogelijkheid om in de riad te dineren.

DAG 2

MARRAKECH – TAHANOUT (OLA)

In de voormiddag wacht een stadsgids jullie op om de hoogtepunten van de stad te ontdekken: o.a. de souks, een oude Koranschool en een leerlooierij. Na de lunch wacht de chauffeur jullie op en brengt hij jullie naar een prachtig en uitgestrekt natuurdomein aan de voet van het Atlasgebergte. Daar kunnen jullie kiezen uit verschillende activiteiten: een namiddag aan het zwembad, een wandeltocht door de heuvels, een fietstocht, een rit te paard, waag je aan de langste en hoogste deadride van Noord-Afrika,…’s Avonds kunnen jullie van op het terras van het restaurant de lichtjes van Marrakech zien branden.

DAG 3

TAHANOUT – AÏT BEN HADDOU (OLA)

Na het ontbijt stappen we in de 4×4 die ons het prachtige Atlasgebergte doet ontdekken. We doorkruisen de Hoge Atlas, tot aan de col van de Tizn’ Tichka (2260m), het hoogste punt van Noord-Afrika. We bezoeken onderweg de kasbah van El Glaoui. Nadien rijden we verder richting Aït Ben Haddou. In de namiddag komen jullie toe in het kleine dorpje dat naast de beroemde kasbah van Aït Ben Haddou ligt. Voor jullie toekomen aan het hotel bezoeken we de kasbah. Jullie  brengen de nacht door in een rustiek en authentiek hotel waar jullie op het dakterras kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Er is ook een zwembad aanwezig waar jullie vrij van kunnen genieten.

DAG 4

AIT BEN HADDOU – ROZENVALLEI (OLA)

’s Morgens genieten we van een lekker ontbijt. Nadien rijden we door naar de Rozenvallei. We ontdekken vandaag één van de mooiste gorges van Marokko, de Gorge d’Agouti. Een prachtige en avontuurlijke wandeling van ongeveer 3u brengt ons door een rivier, kloven en lokale tuinen. Als de kinderen moe zijn springen ze op de rug van de muilezels die het eten voor de picknick dragen. Nadien wacht de chauffeur jullie opnieuw op en brengt jullie naar één van de mooiste locaties van de regio: een guest house met een zicht van 360° op de Rozenvallei.

DAG 5

ROZENVALLEI – MERZOUGA (OLA)

’s Morgens trekken we nog even onze stapschoenen aan gaan we op grottentocht. We dalen te voet van het hotel via de rotsen af tot een nabijgelegen grot. Daar zien we hoe nomaden in de tijd van de grote karavaanroutes hun goederen stockeerden in hoger gelegen grotten. Nadien dalen we nogmaals tot aan de weg waar de chauffeur ons alweer opwacht om de tocht verder te zetten. Vandaag rijden we door naar één van de meest afgelegen gebieden ter wereld: de woestijn. Een lange route door de stenenwoestijn met donkere maanlandschappen brengt ons naar de prachtige zandduinen van Merzouga. We komen in de late namiddag toe aan het hotel. Daar is er de mogelijkheid om een 2-tal uur een tocht per quad te doen of te genieten van het zwembad. Bij valavond brengt een karavaan dromedarissen ons naar het tentenkamp waar we genieten van een prachtige zonsondergang, un thé berbère, een heerlijke maaltijd en een nacht onder de sterrenhemel te midden de zandwoestijn.

DAG 6

MERZOUGA (OLA)

’s Morgens zijn we vroeg uit de veren voor een adembenemende zonsopgang, een niet te missen spektakel. Nadien brengen de dromedarissen ons terug naar het hotel waar we genieten van een welverdiende douche en een uitgebreid ontbijt. Hoewel dit voor jullie een vrije dag is raden we de kinderen (en wie weet ook de ouders) aan om deel te nemen aan een unieke ervaring: skiën in de duinen. Wie had gedacht dat je winterpret kon beleven in één van de warmste delen van de wereld. Na deze inspanning genieten jullie van een plons in het verfrissende zwembad. Als er dan nog energie over is kunnen jullie nog steeds een uitstapje maken naar een nabij gelegen Gnawa-dorpje, een lokale markt bezoeken in Rissanni of fossielen gaan zoeken in Erfoud.

DAG 7

MERZOUGA – DADESVALLEI (OLA)

Na een heerlijke vrije dag zetten we vandaag onze reis verder. In de voormiddag vertrekken we terug richting de Dadesvallei. We lunchen onderweg en in de namiddag komen we toe aan één van de mooiste canyons van Marokko, de canyon van Apenvingers. Na de autorit is het tijd om de benen te strekken en maken we een actieve en avontuurlijke (klim)tocht door de bizarre rotsformaties. Nadien komen we moe maar voldaan toe in een familiale auberge waar we genieten van thee, amandelen en olijven met zicht op de canyon. De liefhebbers van de Marokkaanse keuken kunnen ’s avonds deelnemen aan een kookworkshop. Die wordt georganiseerd door de mama des huizes en vindt plaats in de keuken van het hotel. Op die manier leer je de échte Berberse keuken kennen.

DAG 8

DADESVALLEI – MARRAKECH (OL)

Na het ontbijt laten we het diepe zuiden achter ons en keren we terug richting bewoonde wereld. Een vijftal uur in de wagen, maar de landschappen gaan nooit vervelen. In de namiddag komen jullie toe in de riad in Marrakech. Daar kunnen jullie voor een laatste keer de stad in trekken.

DAG 9

MARRAKECH – BRUSSEL

De chauffeur wacht je op aan het hotel en brengt jullie naar de luchthaven.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Zuid-Marokko: een zeer kindvriendelijke en zomerse bestemming

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie