Word helemaal ZEN tijdens een rondreis door Java & Bali

Van alle Indonesische eilanden zijn Java en Bali het bekends. 
Geen wonder, Java is het politieke en culturele centrum met het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld, en het hindoeïstische Bali met zijn ontelbare tempels, staat synoniem voor ‘genieten’

Je merkt het, het beste van Indonesië krijg je hier dus in één fantastische rondreis. 
Duik in het programma, laat je verbeelding werken en maak je droom waar.

 

De overweldigende en mystieke tempels, het weelderige regenwoud en de actieve vulkanen, maken van Java de ideale plek om de allure van een grote stad te combineren met natuur en cultuur. 
Helemaal zen word je in Borobudur, het grootste boeddhistische complex ter wereld. Voeg daaraan nog een actief tochtje naar de top van een vulkaan, een dagje strand op een bounty -eiland en de luxe van comfortabele hotels, en je weet dat je gaat genieten met een grote G.

Maar dit is nog niet alles …

Ook het hemelse Bali staat nog op het programma. Omlijst met zachte zandstranden en een helder blauwe zee, en ingekleurd met uitgestrekte felgroene rijstvelden, woeste jungle en lieflijke dorpjes en bevolking. Bali is een waar paradijs voor liefhebbers van zon, zee, lekker eten, cultuur en prachtige natuur.

Dag 1 & Dag 2: op ontdekking door Yogykarta

Via Jakarta komen we aan in het gezellige, maar drukke Jogykarta. Alvorens op sleeptouw te vertrekken, nemen we de eerste ochtend even de tijd om te bekomen van de vlucht en de jet lag. 
Eens uitgerust, vertrekken we op stadstour in de cultuurstad met bezoeken aan Keraton, Taman Sari waterkasteel, en dan naar de zilversmeden van Kota Gede.

Een bezoek aan de Prambanansite met een spectaculair mooi hindoetempelcomplex mag uiteraard niet ontbreken. Het is een geweldig voorbeeld van Hindoeïstische architectuur en een plek waar je je kan laten betoveren door haar bijzondere gebouwen, eeuwenoude verhalen en bijzondere voorstellingen.

Dag 3: Het hoogtepunt van Java, Borobudur

Het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld, gemaakt met meer dan 2 miljoen stenen.
De tempel ligt majestueus op een heuveltop en kijkt uit over groene velden en heuvels in de verte

Vanop dit boeddhistisch heiligdom kijken jullie uit op de Merapi, de meest actieve vulkaan van indonesië. De tempel werd in de 8ste eeuw gebouwd als een grote stoepa met negen etages, die de weg naar het nirwana symboliseren.
De niveau’s vertegenwoordigen de boeddhistische kosmos.
Korte tijd nadat het complex was voltooid, werd het verlaten en begon het verval ervan.

Dag 4 & Dag 5: Jogykarta – Mojokerto – Bromo –

Per trein gaat de reis verder naar het Oosten van Java. Onderweg genieten we van de typische couleur locale en de adembenemende uitzichten.
Vulkanen vormen de ruggengraat van Indonesië en ook op Java zijn de mogelijkheden eindeloos om deze machtige reuzen te beklimmen. Na de tropische warmte omhelzen we de koelte van het Tenggergebergte.

Voor het aanbreken van de dag, banen we ons een weg door een zandzee en bestijgen we de trappen tot aan de Bromokrater. Deze vulkaan wordt beschouwd als één van de gemakkelijkst bereikbare vulkanen ter wereld. Het uitzicht vanop de kraterrand is ronduit indrukwekkend.

Neem warme kledij mee want de temperatuur kan er fors dalen.

Dag 6 & Dag 7: Randu Agung – Kalibaru – Pemuteran

Na check-out in het hotel, gaan we op verkenning naar Kaliklatak plantages met zijn koffie, cacao en rubber en speceriën. De omgeving op 600 meter boven de zeespiegel is prachtig. Palmbomen en tropisch regenwoud verzegelen de plantage van de rest van de wereld. Wandelend door het dorp en langs de plaatselijke school en kliniek, realiseert men zich dat de plantage volledig zelfvoorzienend is. Overal zullen mensen je meteen  hoffelijke glimlach begroeten.

Aansluitend transfer naar Pemuteran op Bali. De korte afstand tussen Java en Bali wordt gedaan per veerboot. Je bent nu gearriveerd op een eiland waar hindoeïsme alomtegenwoordig is.

In de ochtend nemen we de tijd om een eiland te bezoeken met enkele van de beste duik- en snorkelmogelijkheden in het hele land. Menjangan Island biedt prachtige snorkelmogelijkheden voor beginners en fascinerende duiken voor ervaren duikers.

Dag 8 – Dag 10:  Pemuteran – Ubud – Sedimen
Vandaag verhuizen we naar het kunstenaarsdorp Ubud in het centrum van Bali.
Ubud was ooit een klein hippiedorp, nu vind je hier kleuren en smaken uit de hele wereld

In het binnenland van Bali belanden we prompt in de levendige hindoeïstische cultuur. We bezoeken enkele pagodetempels zoals Besakih of Goa Lawah. Tijdens een offerandefeest dragen de vrouwen torenhoge hoofdtooien van fruit, groenten en bloemen naar de tempel.

In Ubud en omgeving maken we een uitstap naar de befaamde rijstterrassen of enkele van de vele historische tempelcomplexen die verborgen liggen tussen weelderig groen. We ontdekken het eiland te voet en met de fiets.

De zeetempel van Tanah Lot staat ook op het programma. Deze beroemde tempel is enkel bereikbaar bij laag water en is zonder meer de meest romantische plek van het eiland, zeker bij zonsondergang.

Dag 11: Bali – Sidemen
Onderweg naar Sidemen worden nog verschillende haltes voorzien met fotostops, alvorens een bezoek gebracht wordt aan de Besakih tempel aan de voet van de heilige vulkaan Gunung Agung.

Dag 12: Sidemen
Verdere verkenning van de omgeving met een bezoek aan het Tenganan dorp van de Bali Aga gemeenschap, het waterpaleis en Taman Soekasada Ujung site.

Dag 13: Sidemen – Sanur
Na een laatste bezoek aan een merkwaardige tempel, wordt de transfer naar Sanur ingezet.

Dag 14 – Dag 17: Sanur

Deze rustige badplaats in het zuiden van Bali heeft een kalme zee, een 5km lang mooi zandstrand, kleinschalige hotels en volop plekjes waar je geniet van al het moois dat Bali heeft te bieden.
De zee aan deze kant van het eiland is kalm en het water is ondiep.
Langs het strand loopt bovendien een lange promenade met winkeltjes en restaurants, waar je met je voeten in het zand kan genieten van een Balinese maaltijd.

Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

Vrije dagen om heerlijk te ontspannen alvorens de vlucht terug te nemen naar Europa.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Word helemaal ZEN tijdens een rondreis door Java & Bali

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie