Voyage Unique vaart mee met het boetiekschip World Explorer.

Onze Travel Designer David ging op uitnodiging mee aan boord van de World Explorer.

Bij aankomst in Saint-Malo viel mij onmiddellijk het contrast op tussen de historische havenstad Saint-Malo (Bretagne) dat vroeger bekend stond als een Franse piratenstad en het moderne boetiekschip World Explorer dat wordt gecharterd door de Franse rederij Rivages Du Monde.

Aan boord in Saint-Malo

Gelegen in de haven aan de oude vestigingen, die de toeristische kuststad omwallen, kon ik aan boord van dit in 2019 gebouwde expeditieschip. Het inschepen ging uitermate vlot door het fijne en warme onthaal van de cruise director en een goede begeleiding.

Je merkt onmiddellijk de zeer open en moderne architectuur van het interieur dat zich richt op open ruimtes die via brede gangen vlot met elkaar in verbinding staan.

Heel fijn was de assistentie naar mijn kajuit door de butler. Deze butler heeft een aantal kajuiten onder zijn verantwoordelijkheid waar hij permanent ter beschikking staat om aan je wensen te voldoen.

Stijlvolle en ruime kajuiten

De moderne stijl die in de lobby onmiddellijk opviel werd ook doorgetrokken in de kajuiten. Door het grote schuifraam is de kamer lichtrijk en is er een riante connectie met het mooie buitenzicht. Ik had dan ook onmiddellijk een zeer fijn gevoel toen ik de kajuit binnenkwam. Dat eerste gevoel zat onmiddellijk goed.
Het ruimtegevoel werd nog versterkt door een ruime en knap afgewerkte badkamer met grote douche. De kwalitatieve badproducten van L’Occitane geven aan dat kwaliteit op dit boetiekschip zeker belangrijk is.

Het schip beschikt enkel over balkonkajuiten, wat betekent dat u maximaal kunt genieten van de omgeving en natuur. Tijdens een expeditie is dit écht een absolute must om de ervaring compleet te maken.

Tijd om te verkennen en te beleven!

Bij het varen door het Canal de Caen werden ikzelf en de andere passagiers getrakteerd op een uitgebreide uiteenzetting over de geschiedenis van dit kanaal. Ik hoefde niet naar een auditorium waar ik zou weggetrokken worden van de beleving, via luidsprekers werd alle informatie gegeven op de boeg van het schip. Wie echter geen zin had om hieraan deel te nemen kon rustig een duik nemen in het lekker verwarmde zwembad of een genieten van een cocktail aan de bar.

Voor wie ook aan boord meer wil beleven is er de welness waar elke gast vrij kan genieten van een sauna om zich na een dag vol verkenning te ontspannen en op te warmen. Ikzelf vond vooral het verwarmde zwembad en jacuzzi’s een zeer fijne beleving. Het ruime bovendek geeft een open gevoel met voldoende plaats om in het zonnetje te genieten.

Nederlandstalige begeleiding

Een groot pluspunt is de Nederlandstalige begeleiding. Hoewel Rivages du Monde een Franse rederij is wordt er veel aandacht gespendeerd aan de Belgische en Nederlandstalige gasten. Alle voordrachten werden gegeven in het Frans en in het Nederlands.

Het viel mij op dat er een zeer rustige en serene sfeer heerste aan boord. Het is duidelijk dat klanten van Rivages Du Monde kiezen voor een expeditie in een rustig kader.
Uiteraard werden we ’s avonds getrakteerd op een liveband die blues-nummers bracht waarna wat light-entertainment werd aangeboden tot 23h00.

Ontdekking van Caen

Aangekomen in Caen konden we vrij snel van het schip om de stad te ontdekken. Dat is een absoluut voordeel van een kleinschalig schip waar slechts 196 passagiers aan boord zijn.
Terwijl een groep koos voor de excursie met gids besloot ik met een aantal andere gasten om op eigen houtje de stad te verkennen.

Een verfijnd culinair aanbod

Cruisen doe je niet zonder culinair te genieten. Elke dag kon ik genieten van een uitgebreid, vers ontbijt, gevarieerde lunch in het restaurant of op het dek aan het zwembad. ’s Avonds werd de lat hoog gelegd met verfijnde gerechten. Het hoogtepunt hierbij was het gastronomisch diner samengesteld door tweesterrenchef Stéphanie Le Quellec. Alle zintuigen worden tijdens de expeditiecruise geprikkeld!

Honfleur: het vissershaventje met duidelijke artistieke invloeden

Vooraleer aan te meren op onze eindbestemming Zeebrugge konden we als gasten genieten van het mooie visserdorp Honfleur. Honfleur is niet voor niets een van de meest bezochte steden van Frankrijk. De stad is om allerlei redenen internationaal bekend: de charme van de smalle geplaveide straatjes, de prachtige gevels van de oude woningen, de sfeervolle winkels, de talrijke gezellige hotels en karakteristieke restaurants, maar ook de vele monumenten en de rijkdom van het historische, culturele en artistieke erfgoed. In Honfleur is de sfeer warm en gezellig, typisch voor een kleine stad met grote allure.

Rivages du Monde: premiumexpeditie in een ongedwongen sfeer.

Het is duidelijk. Rivages du Monde wil bestemmingen bereiken op een comfortabele en ongedwongen manier. De gasten genieten van lekker eten, het luisteren naar voordrachtgevers, het rustig ontdekken van de bestemmingen. Een rustig cruiseproduct, dat is het concept van Rivages Du Monde!

Interesse of wenst u meer informatie over Rivages Du Monde en hun bestemmingen? Contacteer ons dan vrijblijvend op 09/296.40.40 – info@voyage-unique.be.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Voyage Unique vaart mee met het boetiekschip World Explorer.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie