Voyage Unique ontdekt riviercruise op de Donau met de Scenic Pearl.

Elke dag wakker worden op een nieuwe bestemming doet de menig reiziger duidelijk dromen! Logisch toch? Eenmaal aan boord pakt u uit en neemt u uw ‘luxehotel’ overal mee! Daarom is reizen met een cruiseschip ook bij de jongere generatie ontzettend populair geworden de laatste jaren!

Maar wat met een rivierschip? Waarom zijn ook riviercruises zo populair? Voor welke reiziger is dit de ultieme beleving? Is deze ervaring even waanzinnig als met een luxe zeeschip? Daarom vertrokken cruisespecialisten Pedro en David richting Budapest om aan boord te gaan van de SCENIC PEARL en zo de ultieme riviercruise te ervaren. De verschillen tussen een zeecruise en riviercruise zijn er zeker!

Ontdek onze ervaring en misschien is een riviercruise uw ultieme vakantie!

Op uitnodiging van FOOTPRINTS en SCENIC LUXURY CRUISES & TOURS had Voyage Unique de mogelijkheid om 3 dagen mee te varen met het rivierschip PEARL van Budapest tot Wenen. Pedro en David vertrokken op 24 oktober 2023 om te ontdekken welke beleving een riviercruise onze klanten kan bieden.

Eens aangekomen op de luchthaven van Budapest Airport is het zeer eenvoudig om een taxi te nemen richting Budapest centrum. In een half uurtje stonden wij in het bruisende centrum van de stad. Pedro en David hadden de mogelijkheid om voor het inschepen de stad al wat te verkennen. Budapest staat gekend als een zeer veilige en veelzijdige stad waar het aangenaam rondslenteren is terwijl u geniet van de mooie architectuur. Bezoek zeker de levendige indoor Market waar u zeker moet proeven van de Hongaarse lekkernijen!

Na een voormiddag de stad Budapest te ontdekken konden wij na een korte taxirit aan boord gaan van het schip. Eens aan boord werden we ontvangen door een delegatie van het personeel waarbij een lekker glaasje champagne werd aangeboden. De SCENIC PEARL werd pas in 2019 volledig gerenoveerd en is voorzien van een zeer mooie lobby, verzorgde suites. Dankzij het rustige kleurenschema is er een zen-gevoel aan boord. Wist u dat de structuur en de typische bouw van een rivierschip ervoor zorgt dat er kan worden aangemeerd op de beste locaties, dicht bij het centrum van de stad?

De vlotte en naadloze organisatie bij SCENIC viel ons meteen op. Na een korte ontspanning op het schip werden we persoonlijk begeleid naar onze suite waar een woordje uitleg werd gegeven over de faciliteiten door onze butler. De butler is verantwoordelijk voor een aantal suites en zorgt dat alles naar wens verloopt. Ook de Cruise Director was steeds in de omgeving om op al onze vragen te antwoorden.

Cruisen en lekker culinair genieten gaan uiteraard hand in hand!

Na het ontdekken van het schip was het tijd om te genieten van het diner. Op het schip zijn er 2 restaurants aanwezig, de CRYSTAL DINING en PORTOBELLO.
De CRYSTAL DINING is het hoofdrestaurant waar zowel het ontbijt, lunch als diner wordt geserveerd. Tijdens het ontbijt en de lunch heeft u de keuze uit een selectief buffet met voldoende keuze alsook een menu waar u à la carte naar wens kunt bestellen. Het diner biedt u de keuze uit een aantal keuzes in een 3-gangen menu. De gerechten zijn lekker en met zorg geserveerd, telkens vergezeld door een passend wijntje.

Het PORTOBELLO restaurant is een kleiner restaurant dat Italiaanse gerechten serveert met aangepaste wijnen. Dit restaurant is gelegen vooraan het schip wat zorgt dat u tijdens de maaltijd kunt genieten van prachtige uitzichten. Genieten van een diner terwijl u vaart tussen de oevers van prachtige steden, het zorgt voor een nieuwe ervaring. Citytrippen in absolute luxe en stijl!

Luxe cruises onderscheiden zich door hun persoonlijke 5-sterren service en organisatie.
Wat ons zeker opviel was hoe gedienstig het personeel ter onze beschikking stond. We werden aangesproken met onze voornaam en dat gaf ons vrij snel een huiselijk en verwelkomend gevoel! Altijd een vriendelijke groet en er werd ons vaak gevraagd of alles naar wens was. Er werd ook aandacht gespendeerd aan onze voorkeuren waardoor het luxegevoel in de verf werd gezet.

Door het lage water in de Donau werd het organisatorisch talent van SCENIC op de proef gesteld. Het schip kon op een gegeven moment niet aanmeren aan het voorziene en geplande dok omdat het water er te laag stond. In een oogwenk werd een oplossing voorzien en werden bussen van SCENIC zelf ingeschakeld om ons snel naar het stadscentrum te escorteren. Geen tijdsverlies en een vlotte, snelle oplossing! Luxe cruises onderscheiden zich niet enkel in de service en kwaliteit aan boord, maar ook in hun ervaring en efficiënte ‘problemsolving’.

Rivierschepen hebben een totaal andere bouw dan zeeschepen. Om ervoor te zorgen dat deze schepen op de mooiste plaatsen dicht bij de stad kunnen aanmeren (en dus onder lage bruggen moet door kunnen) zijn deze meestal maar een 3-tal verdiepingen hoog. Toch beschikken deze schepen over verschillende faciliteiten.

Aan boord konden we genieten van ontspanningsmogelijkheden zoals een compacte fitness, een zoutkamer om heerlijk te ontspannen. Afhankelijk van het schip is er soms ook een (indoor) zwembad aan boord. De bouw van elk rivierschip van variëren waardoor de faciliteiten kunnen verschillend zijn.

 

SCENIC LUXURY CRUISES & TOURS zorgt niet enkel dat u aan boord volop kunt genieten, maar ook aan land. Elke dag kunt u inbegrepen in de prijs genieten van 2 excursies (meer excursies mogelijk tegen betaling). Deze excursies zijn vaak vrij exclusief en van een hoog niveau.
Zo hadden wij het genoegen om in Wenen te genieten van een live en privé operaconcert in het indrukwekkende Gartenpalais in het Liechtensteinpark. Dit paleis werd afgehuurd door SCENIC om de gasten een optimale en unieke ervaring te bezorgen. En wauw, het optreden was fenomenaal!
Na het concert werden we met de bussen van SCENIC terug gebracht naar het schip.

Uiteraard kunt u beslissen om op eigen houtje de steden waar er wordt aangemeerd te verkennen. De keuze is volledig aan u!

Na deze prachtige en memorabele avond was het voor ons terug tijd om te vertrekken. Maar we kregen tijdens deze korte trip wel een perfect beeld waarom het kiezen voor een riviercruise een prachtige vakantie is!

Een riviercruise is niet te vergelijken met een zeecruise. De rivierschepen zijn kleinschalig wat altijd zorgt voor een intieme en rustige sfeer aan boord. Het schip is uw luxeoord dat u van de ene stad naar de andere brengt en u als het ware afzet waar de beleving van de stad begint. In een paar tellen geniet u van terrasjes, shoppen, culturele ontdekkingen of vertoeft u in de natuur. Een riviercruise is zowel voor de citytripper die graag de ervaring wil ‘upgraden’ waarbij u aan boord niet enkel geniet van een schitterende service maar ook van fenomenale uitzichten de ganse dag en nacht door, want u vaart steeds langs het land. Het contact met het land verliest u nooit!

Maar een riviercruise is ook ideaal voor de fervente zeecruiser die zin heeft om het reizen eens over een ander boeg te gooien! Kortom, geen excuses meer! Reizen met een cruiseschip is er voor iedereen. U hoeft enkel het passende schip en uw favoriete bestemmingen (route) te kiezen. Wij verzekeren u dat u zult genieten van begin tot einde!

Bent u een klassieke vakantie beu? Of hebben wij u geïnspireerd met onze ervaring?
Neem dan contact met ons op en wij begeleiden u met onze kennis om uw droomvakantie samen te stellen.

www.voyage-unique.be
info@voyage-unique.be
09/296.40.40

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Voyage Unique ontdekt riviercruise op de Donau met de Scenic Pearl.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie