Volg de Inca’s op een 15-daagse rondreis door het schitterende Peru

Een reis door Peru prikkelt al uw zintuigen.
Het land is betoverend mooi, een fascinerende en mystieke bestemming die tot de verbeelding spreekt van iedere cultuurliefhebber.
Want zeg nu zelf, wie heeft er nog niet van de Machu Picchu gehoord?

 

Maak tijdens deze 15-daagse rondreis kennis met de kleurrijke culturen, reis door uiteenlopende landschappen van woestijnen naar de toppen van de Andes, van diepe valleien tot de mysterieuze Amazone.
Proef de gevarieerde Peruaanse keuken en ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking.
Peru heeft het allemaal!

Dag 1: Brussel – Madrid – Lima
vlucht vanuit Brussel, via Madrid naar Lima

Dag 2: Lima
Vandaag bezoeken we de hoofstad Lima, de toegangspoort tot veelzijdig Peru. Een moderne stad met een eeuwenoud hart en bijzondere bezienswaardigheden uit andere tijden. Hier eet je de beste gerechten uit Peruaanse keuken, wandel je door kleurrijke straten en bewonder je talloze koloniale bouwwerken met een verhaal.

Dag 3: Lima – Arequipa
Vlucht naar Arequipa, een groene oase op een hoogte van 2400 m, aan de voet van de vulkanen Chachani, Misti en Pichu Picchu. Ontdekking van de Witte Stad, zo genoemd omwille van de constructies in vulkanische steen, de sillar.

Dag 4: Arequipa – Colca Cañyon
Vertrek met de bus naar de vallei van de Colcarivier. Onderweg kunt u de verschillende kameloïden observeren zoal de lama’s, de alpacas en de vicuñas in het nationaal park van Pampa Cañahuas (4.500 m). Verderzetting van de weg langs de «puna», om beetje bij beetje naar de vallei af te zakken. Onderweg komen we voorbij  verschillende typische dorpjes om verder de rivier te volgen tot het dorpje Chivay, het belangrijkste van de vallei.

Dag 5 – 7: Colcacanyon – Titicacameer
We reizen verder tot Puno, een stad aan de rand van het Titicacameer.
Een reis doorheen fantastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen, kleine meren waar flamingo’s leven.

Bezoek aan de drijvende eilanden van de Uros-Aymara indianen staan ook op het programma. Deze eilanden werden in “totora” gebouwd, het rieten van het meer. Zelfs de woningen en de boten hebben hetzelfde bouwmateriaal. Verderzetting naar Amantani voor bezoek aan het eiland met zijn precolumbiaanse tempel met een prachtig uitzicht over het meer

Een boottocht naar Taquile, het hoogtepunt de dag. We maken kennis met de inwoners van de Aymara etnie, die hun eeuwenoude tradities en klederdracht hebben behouden.

Dag 8 & 9: Puno – Cusco
Vertrek per bus of luxe trein naar Cusco, de leukste stad van Peru.
Het historisch centrum kent veel karakteristieke straatjes vol met leuke winkeltjes, restaurants en cafés om eens heerlijk door te wandelen

We brengen ook een bezoek aan de markt van Pisac in de Heilige dal. Een zeer gekleurd spektakel!

Dag 10 – 12: Trekking naar de Machu Picchu
Vroeg vertrek  uit Cuzco naar het begin van de Inca trail naar Machu Picchu.
Wandeling naar Wayllabamba, een redelijk vlakke wandeling met uitzichten over besneeuwde toppen.

Na de vlakke wandeling komen de avontuurlijke tochten, waar 2 bergpassen worden doorgestoken.
Gedurende deze wandelingen genieten we van adembenemende uitzichten, ontmoeten we de lokale fauna en kamperen we op schitterende plaatsen.
Op zonnige dagen krijgen we een geweldig uitzicht over de Vilcabamba bergketen, waar de Incas zich hadden verscholen tijdens de invasie van de conquistadores

Dag 13: Machu Picchu
Zeer vroeg vertrek om Inti Punku te bereiken voor de zonsopgang. Hier hebben we een eerste uitzicht over Machu Picchu en krijgen we een uitgebreide rondleiding met gids doorheen de verschillende sectoren van de verloren stad.
Vrije tijd is voorzien alvorens terug te keren naar Cuzco

Dag 14: Cuzco
Ontdekking van de zogenaamde „navel van de wereld”. U zult er de kathedraal zien op de Plaza de Armas, de Calle Loretto met prachtige Inca-muren, de Coricancha en het klooster van Santo Domingo. Daarna de omliggende ruïnes met Puca Pucara, Tambomachay, Kenko en het kolossale complex van Sacsayhuamán.
Vertrek naar luchthaven van Lima voor de terugvlucht

Dag 15: Madrid – Brussel

Wenst u een luxe reis naar Peru te maken? Met plezier organiseren wij voor u een rondreis op maat. Persoonlijk, bijzonder en volledig afgestemd op uw wensen.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Volg de Inca’s op een 15-daagse rondreis door het schitterende Peru

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie