The Royal Scotsman – Een legendarische trein in ware luxe

The Royal Scotsman, een luxe treinreis om nooit te vergeten!

Stap aan boord van de legendarische Royal Scotsman, één van de meest exclusieve luxetreinen ter wereld, en maak een onvergetelijke 5-daagse treinreis doorheen de Schotse Hooglanden.

Dit vanaf €6.630/pp op basis van een tweepersoonskamer.

Inbegrepen
  • 4 nachten aan boord van de Royal Scotsman in een 2 persoonscoupé in volpension.
  • Alle dranken aan boord.
  • Alle excursies en bezoeken zoals vermeld met Engelstalige gidsen.
Niet inbegrepen
  • Fooien en persoonlijke uitgaven.
  • Reisverzekeringen.
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Voyage Unique - The Royal Scotsman

DE TREIN: THE ROYAL SCOTSMAN

Aan boord van de legendarische Royal Scotsman, de meest exclusieve luxetrein ter wereld, maakt u een onvergetelijke reis door de prachtige natuur van de Schotse Hooglanden, terwijl u geniet van een goed glas single malt. De interieurs van de 9 historische rijtuigen uit de jaren ’30 zijn sedert 1985 weer in gebruik en bieden plaats aan een select gezelschap van maximum 36 reizigers. De trein telt, naast de ruime, luxueus ingerichte slaapcoupés, ook 2 restauratierijtuigen en een salon/barrijtuig met achteraan een observatieplatform. De trein rijdt enkel overdag, zodat u niets mist van het prachtige landschap en stopt voor de overnachtingen in pittoreske stations.

Voyage Unique - The Royal Scotsman - restaurant
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Dag 1 : Edinburgh – Keith
Ontmoeting met uw gastheer en het personeel van The Royal Scotsman in de 1ste klasse lounge GNER. In de vroege namiddag spoort De Royal Scotsman noordwaarts richting Keith. Tijdens de treinrit door het oude koninkrijk van Fife passeert u de prachtige “Forth Railway Bridge” en “Tay Bridge” terwijl u van de Afternoon Tea geniet. Na het passeren van de stadjes Arbroath, Montrose en Aberdeen komt de trein aan te Keith waar u geniet van een informeel diner. Overnachting aan boord.
Voyage Unique - The Royal Scotsman - Edinburgh
Dag 2 : Keith – Kyle of Lochalsh
Tijdens het ontbijt spoort de trein westwaarts richting Inverness, de hoofdstad van de Schotse Hooglanden. Middagmaal aan boord terwijl de Royal Scotsman richting Kyle of Lochalsh spoort over één van de mooiste treintrajecten van het Verenigd Koninkrijk. Nadat u de prachtige oevers van het Loch Carron gepasseerd bent, krijgt u de kans om het charmante stadje Plockton te verkennen, een boottochtje te maken en het natuurschoon te bewonderen. Formeel diner en overnachting aan boord te Kyle of Lochalsh, vanwaar u een prachtig panoramazicht hebt op het Isle of Skye.
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Dag 3 : Kyle of Lochalsh – Boat of Garten
Maak een ochtendwandeling over de brug naar Isle of Skye of breng een bezoek aan Eilean Donan Castle. Ontbijt aan boord terwijl de reis verder gezet wordt richting Dingwall. Even later gaat u in Garve van boord voor een privébezoek met degustatie aan de Glen Ord whisky distilleerderij. Terug naar de trein voor de lunch. Vervolgens gaat de reis zuidwaarts verder naar Carrbridge voor een bezoek aan Ballindalloch Castle, één van de meest indrukwekkende Schotse kastelen met romantische tuinen. Daarna rijdt u verder tot in Boat of Garten. Informeel diner aan boord. Overnachting aan boord.
Voyage Unique - The Royal Scotsman - Eilean Donan Castle
Dag 4 : Boat of Garten – Perth – Dundee
Ontbijt. Excursie per bus naar Rothiemurchus Estate, een historisch erfgoed te midden de Schotse wilde natuurpracht. Mogelijkheid tot kleiduifschieten, vissen of een begeleide wandeling. Terugkeer naar de trein, die ondertussen in Kingussie aangekomen is. Middagmaal aan boord, terwijl de trein zuidwaarts naar Dunkeld spoort via Blair Atholl en Pitlochry. Privé bezoek aan Glamis Castle en de prachtige tuinen. Terugkeer aan boord. Treinrit richting Dundee. Formeel diner en overnachting aan boord te Dundee.
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Dag 5 : Dundee – Edinburgh
Ontbijt. Vertrek in de morgen richting Edinburgh door het koninkrijk van Fife, waar uw treinreis eindigt.

ACCOMMODATIE: Slaapcoupés

Uw slaapvertrek is gelegen in één van de 16 slaapcoupés die luxueus gedecoreerd zijn met kostbare houtsoorten, geslepen glas, historische prenten, een panoramavenster en vast tapijt. Uw couchette beschikt overigens over 2 bedden met luxe bedlinnen, individueel regelbare verwarming, een bureau en een eigen badkamer met douche, lavabo, haardroger en toilet.
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Voyage Unique - The Royal Scotsman

FACILITEITEN

Restaurant, Bar & Dresscode

De Royal Scotsman beschikt over 2 restauratierijtuigen waar gastronomische menu’s en klassewijnen bij kaarslicht geserveerd worden. De verse, verfijnde gerechten worden geprepareerd door een team van topchefs. Er worden formele en informele diners gehouden. Avondkleding is niet altijd verplicht, maar voor de heren wordt verwacht te verschijnen met een das en colbert voor de informele diners. Voor de formele diners is een smoking of kilt een must. De dames komen in cocktailjurk of in het lang. Overdag mag het iets informeler: ongedwongen maar elegant. In het barrijtuig bent u van harte welkom voor een aperitiefje of één van de 43 soorten single malt whisky’s. Hier kunt u ook ontspannen nakeuvelen met uw medereizigers of genieten van Schots entertainment terwijl u van de prachtige panoramazichten geniet. Aan het einde van de wagon bevindt zich een open oriëntatieplatform.

Spa

Aan boord van de Royal Scotsman kan je niet enkel genieten van prachtige uitzichten en een heerlijke whisky, maar je kan je ook laten verwennen in 1 van de 2 behandelingsruimtes van de “Bamford Haybarn Spa”.
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Voyage Unique - The Royal Scotsman
Voyage Unique - The Royal Scotsman

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

The Royal Scotsman – Een legendarische trein in ware luxe

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie