Senegal met kinderen: gastvrijheid en authenticiteit alom

Senegal is de ideale instapreis met kids naar het zwarte Afrika. Het is amper 6 uur vliegen vanuit Brussel en je hebt er geen jetlag. Ze hebben van oktober tot en met april een ideaal droog klimaat met temperaturen tussen de 25° en 30°.

Vanaf je van het vliegtuig stapt kom je in een totaal andere wereld, back to basics, pure mensen, een andere cultuur en een ongelooflijke gastvrijheid.

(3x eigen expertise!)

Troeven

  • op amper 6u vliegen
  • geen jetlag
  • ideaal klimaat van oktober-april
  • super leuke kennismaking met zwart-Afrika
  • safari voor beginners
  • back to basics, authenticiteit alom
  • unieke Fauna & flora
  • interactieve vakantie (djembé lessen, leef een dag als Senegalees, mee gaan vissen in de mangroves, natuurwandelingen, boottochtjes….)
  • eigen expertise!

Onze favoriete reis met Africa By Excellence

DAG 1. DIASS-SALY

Bij aankomst wacht je privégids je op en worden jullie gebracht naar Petit Côte. Overnachting in een comfortabel 4* hotel.

DAG 2. SALY (OLA 30km / ong. 1u) 

Na een uitgebreide briefing vertrek je naar Ngueringne. Leuke ontvangst en Djembé initiatie door een lokale muzikant en gevolgd door traditionele lunch in de schaduw van de mangobomen, opgediend op  een grote mat. Proef van de 3 Senegalese theesoorten en na de siësta ga je naar de  haven om de thuiskomst van de vissers in hun kleurrijke boten bij te wonen . Hier beleef je een  groot spektakel en doe je een bezoek aan de overdekte markt en de wijk van de kleermakers. De kinderen  ontmoeten er hun kleermaker die hen een Senegalese kledij op maat zal maken (super tof!). Levering op het  einde van het verblijf. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Saly – Joal Fadiouth – Sine Saloum –Saly (OLA 120 km / ong. 2u rijden)

‘s Morgens, bezoek van Fadiouth met een kano met roeiriemen: bezoek aan het kerkhof waar christenen en  moslims naast elkaar begraven worden en vervolgens ook aan de graanzolders op palen. Lunch aan de kust tegenover  het schelpeneiland. Verder rijden we naar de delta van Saloum. Ontdekking van de “tanns”,  uitgestrekte vlaktes van gedroogd zand, de mangrove en de grootste baobaboom van Senegal. Halte in verschillende kleine Sérerre dorpjesen verder rijd je door het palmyra palmwoud Samba Dia. In de  avond, terugkeer naar la Petite Côte. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: Saly – Bandia – Lac Rose (OLA 70 km / ong. 1u30) 

Vandaag staat een toffe safari op het programma met een 4×4, dit in het mooiste reservaat van het land gelegen in het geklasseerde baba woud van Bandia. Langs de verharde & aardewegen verwijst de ranger naar bepaalde diersoorten uit West-Afrika: giraffen,  reeën, antilopen, apen, gazellen, … Lunch in het restaurant van het reservaat dat over de plas met  krokodillen uitsteekt. Verder naar het Noorden richting de frisheid van de Atlantische kust. Aankomst aan het roze meer (Lac Rose) in het midden van de namiddag. Check-in in een charmant hotel en ontspanning aan het zwembad. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: Lac Rose – Désert de Lompoul (OLA 180 km / ong. 2u30)

Na het ontbijt ga je op ontdekking naar het meer met zijn zoutwinners, daarna kun je eens een plons nemen in het zoutwater nemen en terug afspoelen  in  een zoetwaterbron, in de schaduw van de bananenbomen. Vervolgens passeer je  het botanisch reservaat  van  Noflaye, het beschermingcentrum van een van de grootste schildpaden ter wereld. Je geniet een traditionele  lunch en rijdt verder langs de groenachtige teeltgronden van Niayes. Aankomst in de duinen bij  zonsondergang en installatie in het tentenkamp, omringd door oranjekleurige duinen. Avondmaal en en daarna wordt er afgesloten bij een gezellig kampvuur onder de sprookjesachtige sterrenhemel, begeleid door djembé muziek. Overnachting in sahel  tenten.

Dag 6: Désert de Lompoul – Parc de la Langue de Barbarie (OLA 150 km / ong. 2u30 ) 

Je rijdt vandaag verder naar het Noorden dwars door uitgestrekte savanne van acacia’s tot aan de eerste  rijstplantages van de delta van de rivier “Senegal” in de streek van Saint Louis. Lunch en namiddag in de peul boerderij van Geulakh, schoolvoorbeeld van geïntegreerde ontwikkeling. Ontvangst door de  verantwoordelijke van het project dat de exodus van de jongeren uit de landbouwstreken wilt  tegenwerken door hen een beroep aan te leren. Mogelijkheid om deel te nemen aan de dagelijkse  activiteiten. Er is ook een kleine school voor de jongeren die kan bezocht worden in functie van het  uurrooster (geen schoolactiviteiten tijdens het weekend). Vervolgens rijd je verder naar het vogelreservaat Langue de Barbarie en checken in in de lodge Océan et Savanes***(*) aan de rand van de lagune in het park. Avondmaal en  overnachting in de lodge.

Dag 7: Parc de la Langue de Barbarie – Saint-Louis – Parc de la Langue de Barbarie (ALO 50 km / ong. 1u) 

Na een deugddoende nacht rijd je in de voormiddag richting Parc National de la lague de Barberie. Bezoek per boot waar je tussen de lagune en de oceaan de zeevogels kunt spotten. Lunch op het kamp. In de namiddag is er een bezoek aan de vroegere koloniale stad Saint Louis (op ongeveer 1 uur rijden) en het Musée de l’Aéropostale, waar  eer wordt gebracht aan de bekende Franse piloot Jean Mermoz. Hier heb je wat tijd om rond te kuieren en te shoppen. Avondmaal en  overnachting.

Zie foto’s van vogels in mapje Senegal

Dag 8: Parc de la Langue de Barbarie – luchthaven of Hotel  Le Lamantin (240 km / ong. 4u) :

Vandaag ga je ofwel terug naar huis of koos je voor een welverdiend relaxmoment in het beste hotel van Senegal, Le Lamantin (naar keuze ook een ander).

Dag 8 tot 11: aankomst terug in België of verlenging in het gekozen (strand)hotel (AO)

4 nachten verblijf in een tuinkamer op basis van half pension

+ Late check out op dag van vertrek.

Dag 12: Le Lamantin – Dakar (O) (50’)

Ontbijt en ontspanning in uw hotel

Later op de dag, transfer naar de luchthaven van Diass

Dag 13: aankomst in Brussel

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Senegal met kinderen: gastvrijheid en authenticiteit alom

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie