Mooie rondreis door het verrassende en overweldigende Colombia

Ontdek tijdens deze 15-daagse reis de combinatie van het culturele Colombia met z’n prachtige steden zoals Bogota, Cartagena, Medellin… en de overweldigende natuur in Tayrona park met z’n ruige stranden, koffieplantages en nog veel meer! U overnacht tijdens deze rondreis in 5 verschillende en zeer charmante hotels.

Deze reis is uiteraard steeds aanpasbaar aan uw wensen!

Voyage Unique - Colombia
Voyage Unique - flag Colombia Bogota
Voyage Unique - Bogota
Voyage Unique - Colombia Santa Marta
Voyage-Unique-Colombia-Cerro-de-Monserrate
Voyage Unique - La Candelaria, Bogotá, Colombia

Dag 1: BRUSSEL – MADRID – BOGOTA

Vlucht naar Bogota via Madrid. Aankomst op El Dorado International Airport in Bogota, 2.640 meter boven zeeniveau. Transfer naar uw hotel in de wijk Candelaria en aan het eind van de dag vrij om op uw gemak te genieten van de Colombiaanse hoofdstad waar moderne wijken en historisch centrum, stedelijke architectuur en groene parken naast elkaar liggen.Onthaal en transfer naar het hotel.

Avondmaal.

Overnachting in het Casa Deco**** hotel in een Standaard kamer.
Klik hier voor meer info

Dag 2: BOGOTA

Dag gewijd aan het bezoek van de hoofdstad Bogota inclusief middagmaal, met volgend programma:

  • De Cerro de Monserrate, om te genieten van een adembenemend uitzicht over de hoofdstad en haar omgeving. Het heiligdom, dat op 3.152 meter boven de zeespiegel ligt, is bereikbaar per kabelbaan of kabelbaan en is een bedevaartsoord dat vooral op religieuze feestdagen wordt bezocht;
  • De wijk Candelaria, het historische en culturele centrum van Bogota dat een koloniale en authentieke stijl heeft weten te behouden; langs de geplaveide straatjes ontdekken we kleurrijke gevels, prachtige bewerkte houten balkons en barokke kerken;

Lunch in het restaurant.

  • Het Goudmuseum, een van de meest oogverblindende op het continent. Bijna 34.000 goudstukken worden daar tentoongesteld, de grootste verzameling pre-Spaanse goudsmeedkunst ter wereld, ter ere van de Quimbaya-, Taironas-, Muiscas- en Tolimas-beschavingen.
  • De Plaza Bolivar met zijn imposante officiële gebouwen: gemeentehuis, gerechtsgebouw, kathedraal, Nationaal Congres, enz.

Opmerking 1: het bezoek aan Candelaria gebeurt te voet (3 tot 4 uur wandelen in de stad), ondersteuning van een voertuig voor het bezoek van Monserrate.

Diner in een restaurant.

Overnachting in het Casa Deco hotel**** in een Standaard kamer.

Voyage Unique - Salento, Colombia
Voyage-Unique-Colombia-Medellin

Dag 3: ZIPAQUIRA- BOGOTA- ZIPAQUIRA- BOGOTA- PEREIRA- SALENTO

Vertrek naar Zipaquira, in het departement Cundinamarca. Bezoek ter plaatse de beroemde kathedraal, uitgehouwen in de muren van een oude zoutmijn. Het gebouw dat we momenteel bezoeken is een replica van de originele kathedraal, gebouwd in 1951 als eerbetoon aan Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans. Het ligt 60 meter lager en strekt zich uit over een indrukwekkend gebied van 8500 m2. Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt u de kruisweg, La Coupole, de helling, het koor, de balkons en het Narthex-complex en de grote beuken van de kathedraal. Korte panoramische rondleiding door de stad Zipaquira voordat je terugkeert naar de hoofdstad. Let op: ongeveer 3 uur rijden. Lunch in het restaurant.

Transfer naar de luchthaven  en binnenlandse vlucht naar Pereira. Aankomst in de “koffiedriehoek” (samengesteld uit drie departementen: Quindío, Risaralda en Caldas). Hier, in de Andes-hooglanden van West-Colombia, groeit bijna 10% van de koffievoorraad in de wereld op hoogtes van 800 tot 1800 meter. Onthaal en transfer naar uw hotel.

Avondmaal.

Overnachting in het Salento Plaza hotel in een standaard kamer.

Dag 4: SALENTO- COCORA VALLEY- SALENTO

Dag gewijd aan de ontdekking van typische dorpen en landschappen van de koffieregio.

  • Tour in Willy jeeps naar het hart van de groene vallei van Cocora
  • Wandelen tussen de waspalmen (de nationale boom van Colombia)
  • Lunch
  • Bezoek aan het dorp Salento: panoramische rondleiding, ontdekking van de lokale architectuur en typische constructies gemaakt van bamboe (guadua).

Avondmaal.

Overnachting in het Salento Plaza hotel in een standaard kamer.

Voyage Unique - Zipaquirá, Cundinamarca, Colombie
Voyage Unique - Salento, Quindío, Colombia

Dag 5: FILANDIA- SALENTO

Vertrek naar de omgeving van Filandia. Dit is een kans om iets meer te leren over de landbouw van deze prachtige regio. U bezoekt een finca met koffie, bananen en weegbree die de bijzonderheid heeft een grote hoeveelheid lokaal fruit te produceren.

Vervolgens ga je op pad om een authentieke lokale trapiche te ontdekken. Dit is een kans om het traditionele verwerkingsproces van suikerriet van dichtbij te observeren.

Daarna bezoekt u het kleine dorpje Filandia, zeer kleurrijk en dat niets te benijden heeft voor zijn buurman Salento, waar u geniet van een heerlijke lunch in een van de beste restaurants van de stad.

Onderdompeling in de wereld van guadua, deze grote en groene bamboes, typisch voor de regio. Je ontdekt de verschillende bouwmethodes voor het leefgebied en het vakmanschap van het maken van manden. Tenslotte maak je een omweg naar de koffiecoöperatie van het departement om de organisatie van lokale producenten en de koffiehandel beter te begrijpen. Dit bezoek toont de reis van de zakken koffie, waarvan de zaden zorgvuldig worden bestudeerd voordat ze worden verkocht en geroosterd.

Avondmaal.

Overnachting in het Salento Plaza hotel in een standaard kamer.

DAG 6: SALENTO- PEREIRA- MEDELLIN

Transfer naar de luchthaven van Pereira. Binnenlandse vlucht naar Medellin. Ontvangst op de nationale luchthaven Olaya Herrera in Medellin, de stad van de eeuwige lente, en transfer naar uw hotel.

Lunch in het restaurant.

Halve dag gewijd aan de ontdekking van een van de districten van Medellin die de meeste transformaties heeft ondergaan: het district Moravië.

Moravië, gelegen in Commune 4 van Medellin, werd lang beschouwd als een open stortplaats, met tonnen afval uit de hele stad in de jaren 70 en 80. Moravië wordt nu herbouwd door middel van verschillende projecten die gericht zijn op zijn sociale en ecologische transformatie. De afvalberg is omgebouwd tot een tuin en in de buurt is ook een cultureel centrum geboren, ook wel ‘het huis van allen’ genoemd.

Je ontdekt de innemende geschiedenis van deze wijk waarvan de ontwikkeling maar door blijft groeien. Je bezoekt de meest emblematische plekken van Moravië terwijl je door de steegjes loopt, een uitzonderlijke lokale ervaring, vol geschiedenis.

Avondmaal.

Overnachting in Hotel Sites 45 in Loft-kamer.
Klik hier voor meer info

Voyage Unique - Filandia
Voyage Unique - Colombia Medellin

Dag 7:  MEDELLIN

Dag gewijd aan het bezoek van Medellin.

Tijdens een wandeling door de verkeersvrije straten van de wijk Carabobo kunt u verschillende architectuurstijlen ontdekken, van het Palacio Nacional tot de Basilica Nuestra Señora de la Candelaria, voordat u Plaza Botero bereikt waar bronzen beelden van de beroemde kunstenaar worden tentoongesteld. Ook bezoekt u het Botero Museum.

U bereikt de hoogten van Medellin met de metrokabel (kabelbaan) om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf Arvi Park.

Ga vervolgens richting comuna 13, waarvan bekend is dat het een hoge plaats van stedelijk geweld was in Medellin. Onder andere de komst van de Metrokabel, de bouw van een ontwerpbibliotheek, een ziekenhuiscentrum tonen de vernieuwing van deze wijk. Veel graffiti maken nu deel uit van het landschap van deze gemeenten en je zult hun betekenis ontdekken. Het kunstenaarscollectief Casa Kolacho legt je uit hoe ze via cultuur honderden jongeren hebben kunnen redden van gewapende conflicten.

Avondmaal.

Overnachting in Hotel Sites 45 in Loft-kamer.

Dag 8:  MEDELLIN- EL PEÑOL- GUATAPE- MEDELLIN

Vertrek voor een dag in het hart van het Antioquiaanse platteland met landelijke landschappen. Je stopt bij El Peñol, een indrukwekkende granieten monoliet aan de oevers van een kunstmatig meer, ontdekking van de dam. Na het beklimmen van de 659 treden van deze steen, bereik je de top van Peñol met een 360 graden uitzicht over het meer en het dorp.

Ontdek vervolgens het kleurrijke dorp Guatapé. De laatste is inderdaad beroemd om zijn “zócalos”, versierde friezen (naar Spaanse traditie) die veel gebouwen sieren.

Avondmaal.

Overnachting in Hotel Sites 45 in Loft-kamer.

Voyage Unique - Cable Car Medellin
Voyage Unique - El Peñol, guatape, Colombia

Dag 9:  MEDELLIN- SANTA MARTA- TAYRONA REGION

Transfer naar de luchthaven van Medelli. Binnenlandse vlucht naar Santa Marta.

Aankomst in Santa Marta aan de Caribische kust. Ontvangst op de luchthaven en transfer naar uw hotel aan de poorten van het prachtige Tayrona National Park.

Lunch in het restaurant.

Vrije middag

Avondmaal.

Overnachting in Senda Koguiwa Hotel in Superior Cabin.
Klik hier voor meer info

Dag 10: TAYRONA PARK – REGIO TAYRONA

Dagje genieten, tussen de jungle en de Caribische Zee, van het prachtige Tayrona Park.

Je vertrekt vanaf het strand van Cañaveral voor een wandeling in het regenwoud. Onderweg observeer je prachtige landschappen en wandel je over prachtige stranden. U stopt voor de lunchpauze op het strand van uw keuze en u kunt van de gelegenheid gebruik maken om te zwemmen.

Let op 1: uw paspoort wordt gevraagd bij de ingang van het park

Opmerking 2: ongeveer 3 tot 4 uur wandelen gedurende de dag. Pas op, het is erg warm in het park.

Opmerking 3: neem wandelschoenen, comfortabele kleding, zwemkleding en rugzak mee (om je picknick en je water mee te nemen).

Opmerking 4: vanwege de sterke stroming wordt zwemmen op de stranden van Tayrona Park en de omliggende kustlijn vaak niet aanbevolen.

Avondmaal.

Overnachting in Senda Koguiwa Hotel in Superior Cabin.

Voyage Unique - Colombia Santa Marta
Voyage Unique - Santa Marta

Dag 11: TAYRONA REGIO – RIO DON DIEGO – TAYRONAKA- TAYRONA REGIO

Vertrek naar de Sierra Nevada de Santa Marta.

Je neemt een pad in de jungle om het Tayronaka reservaat te bereiken. De stad Tayronaka is een oude verloren stad van de Tayrona-indianen. Dit is precies waar de film Mission in 1986 werd opgenomen met Robert de Niro. Onder begeleiding van een gids ga je terug in de geschiedenis van deze eeuwenoude beschaving.

Na de ruines te hebben bezocht, afdaling van de Rio Don Diego in een boei. Onderweg kunt u brulapen en prachtige tropische vogels observeren.

Na de lunch daal je de rivier af in een lancha, een kleine motorboot, naar de oceaan. De aankomst in  de oceaan is spectaculair! U geniet van een bevoorrecht moment op dit prachtige, volledig wilde strand.

(zorg voor zwemkleding, hoed en zonnebrandcrème voor de tubing)

Avondmaal.

Overnachting in Senda Koguiwa Hotel in Superior Cabin.

Voyage Unique - Tayrona park
Voyage Unique - Colombia Guatapé

Dag 12: SANTA MARTA – CARTAGENA

Vertrek naar Cartagena de Indias, aan de Caribische kust.

Let op: 4 tot 5 uur rijden.

Halve dag gewijd aan het bezoek van het historische centrum en de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Cartagena. We beginnen met de buitenste vestingwerken van de stad:

– Het klooster van La Popa: dit klooster ligt op een heuvel met uitzicht op de hele baai en herbergt een zeer mooie patio, een koloniaal museum en een kapel gewijd aan de Virgen de la Candelaria.

– Panoramisch uitzicht vanaf het kasteel van San Felipe Barajas: aan de poorten van de koloniale stad, dit is een van de meest formidabele bastions ooit gebouwd door het Spaanse leger op het Nieuwe Continent. Het uitzicht over de stad is indrukwekkend.

Lunch in het restaurant.

Avondmaal.

Overnachting in het Casa Relax hotel in een Standaard kamer.
Klik hier voor meer info

Voyage Unique - Cartagena Local
Voyage Unique - Colombia Cartagena

Dag 13: CARTAGENA

Halve dag gewijd aan het bezoek van het historische centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden van Cartagena. Het is te voet dat we u aanraden het verleden en het heden van Cartagena te ontdekken door de mooiste monumenten van de stad te bezoeken, zoals de klokkentoren of Don Pedro de Heredia. Tijdens de tour zul je de verschillende invloeden opmerken – Romaans, Moors, Koloniaal, Militair, Arabisch, Spaans en Noord-Amerikaans – die Cartagena hebben gevormd.

Je zult ook het Paleis van de Inquisitie ontdekken, een van de mooiste gebouwen in de stad, of het heiligdom San Pedro Claver, dat vroeger was gewijd aan Spaanse priesters en missionarissen.

Lunchen in het restaurant.

Aan het einde van de dag heb je de mogelijkheid om de stad te verkennen aan boord van een Chiva.

De Chiva zijn emblematisch in Cartagena, ervaar het! De kleurrijke bus van Chiva vervoert jou en je medereizigers door de straten van Cartagena.

Avondmaal.

Overnachting in het Casa Relax hotel in een Standaard kamer.

Voyage Unique - Colombia Cartagena
Voyage Unique - Colombia Cartagena Shiva Bus

Dag 14:  CARTAGENA- BOQUILLA- CARTAGENA – MADRID

Vertrek naar La Boquilla. In dit dorp wonen veel families van Afrikaanse afkomst, afstammelingen van geëmancipeerde slaven, wier belangrijkste bron van inkomsten de visserij is. Er zijn twee grote lagunes: de Cienaga Juan Polo en de Cienaga de la Virgen. Vanuit La Boquilla kunt u kanoën om de mangroven te ontdekken. Je zult deze atypische natuur kunnen observeren, evenals de diersoorten die erin leven, waaronder enkele zeldzame vogels.

Lunch in de buurt van Boquilla in een lokaal restaurant.

Transfer naar de luchthaven van Cartagena de Indias voor uw vlucht naar Bogota en vervolgens naar Madrid.

Dag 15:  MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en vertrek naar Brussel

Voyage Unique - Colombia Boquilla Mangroves
Voyage Unique - Colombia

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Mooie rondreis door het verrassende en overweldigende Colombia

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie