Voyage Unique maakt riviercruise op de Douro met Rivages du Monde

De Douro vallei heeft een immense rijkdom aan culturele pareltjes en verbluffende landschappen. De rivier zoekt zich een weg langs ruwe en romantische landschappen, door het Noorden van Portugal, om zich in Porto in de Atlantische Oceaan te storten.

Troeven

  • luxueuze en comfortabele schepen
  • uitstekende keuken
  • degustaties van hun heerlijke Porto & wijnen
  • aangename afwisseling van cultuur & natuur
  • verblijf in de stad Porto
  • eigen expertise!

Martine licht haar ervaring en expertise toe

Wie houdt van wijnen en vooral van een lekkere Porto, mag het zeker niet nalaten om een cruise te maken over de rivier “de Douro”.

Ik bezocht o.a. Porto, beroemd om zijn wijnen en porto’s, Salamanca met zijn kathedraal en rijke architecturale, religieuze en gastronomische cultuur alsook het kasteel van de roséwijn “Mateus”.

Dit zijn nog maar enkele van de hoogtepunten die u op deze schitterende vaartocht kan ervaren.

Uw 5*schip, in mijn geval was dit  “MS Douro Sereniry” is heel recent gebouwd en biedt plaats aan maximum 126 passagiers, waardoor het mogelijk is om zo een volledig Belgische (Nederlandstalig en Franstalig) afvaart te kunnen inleggen. De animatie en uitleg aan boord gebeuren dan ook in beide landstalen. Om nog meer van de (wijn-)regio Douro te kunnen ontdekken, is er een oenoloog(oge) mee aan boord. Deze zorgt voor presentaties en proeverijen tijdens het varen. De Douro Serenity is één van de weinige schepen, die mag overnachten pal in het centrum van Porto. We hadden aan dek dan ook een prachtig zicht op de beroemde Luis-I brug.

Na een uitstekend avondmaal aan boord, die bestaat uit een 3-gangen keuzemenu, zoeken we onze hut op, die verrassend ruim en luxueus is ingericht. Elke middag is er een uitgebreid lunchbuffet voorzien. Het was leuk dat de dranken aan tafel in de prijs waren inbegrepen, en daarbuiten de hele dag door, water, koffie, thee.

’s Morgens zetten we koers richting binnenland en werden we langsheen de kronkelende rivier, na elke bocht uitgebreid getrakteerd op prachtige zichten van glooiende heuvels, wijngaarden en de daarbijhorende wijnkastelen.

De Douro-vallei herbergt namelijk heerlijke schatten, u zal de wijngaarden bewonderen die zich uitstrekken over een honderdtal kilometers langs de Douro tot aan de Spaanse grens en die geplant werden op trappen.

Een unieke ervaring is telkens wanneer uw schip een sluis invaart, milimetersgewijs, om het andere niveau van de rivier op te kunnen. Soms worden zelfs het stuurhuis en de masten platgelegd, om onder bepaalde bruggen door te kunnen. Dan is er alom hilariteit, want ook wij moesten ons klein maken om niet onthoofd te worden!

Elke dag bezoekt u wel iets aan wal, elke dag is dan ook weer verrassend, het is een cruise die nooit verveelt. Maar het hoogtepunt van de reis is het eindpunt, dat net over de Spaanse grens ligt, Vega de Teron ; want vandaar trokken we met de bus naar Salamanca. De stad zelf was mij nog onbekend maar is ideaal als deel van het pakket van een riviercruise, dat in “crescendo” eindigt.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Voyage Unique maakt riviercruise op de Douro met Rivages du Monde

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie