Ontdek de aardse pracht van indrukwekkend Oeganda

Oeganda is het meest bekend vanwege de berggorilla’s en chimpansees. Een bezoek aan deze bedreigde primaten laat zonder twijfel een diepe indruk achter. Daarbij is Oeganda ook één van de landen met de meeste vogelsoorten in Afrika. In Oeganda reist u niet over platgetreden paden, het aantal bezoekers is nog steeds gering. De traditionele gastvrijheid en vrolijkheid van de Oegandese bevolking is hartverwarmend!

Dag 1: Brussel – Entebbe

U vertrekt met een dagvlucht vanuit Brussels Airport naar Entebbe.
Bij aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk ontvangen. Uw chauffeur wacht u op om naar Kampala te rijden waar u overnacht in het 4- sterrenhotel Lake Heights (kamer met ontbijt). Of wij kiezen steeds in functie van uw budget de accommodaties.
Even zalig uitrusten en genieten om uitgerust aan deze uitzonderlijke beleving te beginnen.

Dag 2 & 3: Beleef de pracht van de natuurlijke watervallen van Murchison Falls National Park

Met uw privéchauffeur/gids vertrekt u met een 4×4 jeep naar het Murchison Falls National Park (nabij Masindi), dat onder andere bekend is vanwege de gelijknamige waterval. Onderweg brengt u een bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary, waar neushoorns in een beschermd natuurgebied leven.
U maakt een mooie boottocht op de Nijl, stroomopwaarts, richting de Murchison Falls.

Dit is het rijkste wildpark van Oeganda! Het bezit grote families olifanten, buffels, antilopen, giraffen, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden en zeldzame vogels zoals de shoebill en de rode kardinaal.

Na deze prachtige ervaring overnacht u 2 nachten in het 4- sterrenhotel Bakers Lodge (vol pension). Of wij kiezen steeds in functie van de beschikbaarheid en uw budget de accommodatie.

Dag 4 & 5: Fly-in naar Semliki Valley

U vertrekt met een klein vliegtuig van de Murchison Falls naar Semliki Valley. Deze vallei maakt deel uit van de oostelijke uitlopers van het centraal Afrikaanse regenwoud.
Semliki Safari Lodge ligt in Semliki Valley Wildlife Reserve en ademt de sfeer uit van oude ontdekkingsreizigers.

Het avontuur wacht op u! In Semliki kunt u genieten van een safari door het prachtige reservaat. Laat u na deze safari begeleiden tijdens een stevige wandeling om uitzonderlijk mooie vogels te spotten. Een boottocht op Lake Albert op zoek naar de zeldzame Shoebill, of liever nachtelijke safari? Semliki Valley zal zeker tot de hoogtepunten van deze uitzonderlijke reis behoren!

U verblijft 2 nachten in de 4- sterren lodge Semliki Safari (vol pension)  in één van de 8 sfeervolle tenten die op een houten platform, onder een rieten overkapping, zijn geplaatst.
Vanop de veranda geniet u van een spectaculair uitzicht. Of wij kiezen steeds in functie van de beschikbaarheid en uw budget de accommodatie.

 

Dag 6: Ontdekking van Kibale National Park

U start de dag met een mooie rit door een heuvelachtig, diepgroen gebied met kleine Afrikaanse dorpjes en uitgestrekte theeplantages waarna u aankomt aan de dichte jungle van Kibale Forest National Park.
Hier maakt u een prachtige chimpansee tracking door het tropische regenwoud. Tevens maakt u een begeleide wandeling door het moerasgebied Bigodi Swamp, een paradijs voor vogelliefhebbers.

Na deze uitzonderlijke dag verblijft u 1 nacht in de 4- sterren lodge Primate Safari. Of wij kiezen steeds in functie van de beschikbaarheid en uw budget de accommodatie.

Dag 7 & 8: Verbluffende safari in Queens Elisabeth National Park

U zet uw reis via een spectaculair gebied met kratermeren verder richting Queen Elizabeth National Park.
De volgende ochtend gaat u vroeg op pad voor een safari in het gebied waar doorgaans veel antilopen te vinden zijn. Ook ziet u olifanten, buffels, wrattenzwijnen, leeuwen en/of luipaarden.
Een schitterende boottocht staat op het programma op het Kazinga kanaal, een natuurlijk kanaal dat Lake Edward met Lake George verbindt.

U verblijft 2 nachten in de 4- sterren lodge Kyambura Gorge. Of wij kiezen steeds in functie van de beschikbaarheid en uw budget de accommodatie.

Dag 9 & 10: bezoek aan Bwindi Impenetrable National Park met de berggorilla’s

Op weg naar Bwindi Impenetrable National Park, het leefgebied van de bedreigde berggorilla’s.
In de vroege ochtend gaat uw tracking van start. U trekt in een kleine groep, onder begeleiding van rangers, door het dichtbegroeide woud en gaat op zoek naar de gorilla’s. De duur en zwaarte van de gorilla tracking is onvoorspelbaar.

U verblijft 2 nachten in de 5- sterren lodge Clouds Mountain Gorilla. Of wij kiezen steeds in functie van de beschikbaarheid en uw budget de accommodatie.

Dag 11: Entebbe – Brussel

Binnenlandse vlucht van Bwindi naar Entebbe en vervolgen terugvlucht naar Brussel.

Dag 12: aankomst in Brussel

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Ontdek de aardse pracht van indrukwekkend Oeganda

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie