Voyage Unique reist mee met Oceania Cruises – sublieme keuken en topservice

Oceania Cruises staat als rederij geklasseerd bij de Premium-klasse schepen die staat voor een uitstekende kwaliteit en service. Ze hebben 7 schepen met een capaciteit van 700-1250 passagiers. Hun nieuwste aanwinst is het splinternieuwe luxe schip ” de Vista” die dit jaar (2023) te water werd gelaten. De schepen “Marina” en “Riviera” werden ook onlangs prachtig gerenoveerd en behoren nu ook tot de meest luxueuze schepen van hun vloot. De rederij is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een culinair genot, een elegante stijl, rust met wat soft animo en een picobello service.

De kleinere schepen “Regatta”, “Nautica”, “Sirena” en “Insigna” zullen binnenkort volledig gerenoveerd worden waardoor ze zich gaan mogen meten met tal van andere kleinschalige cruiserederijen.

Troeven

 • semi-kleinschalig en heel rustig
 • mooie luxueuze klassieke kajuiten
 • gastronomische keuken met à la carte restaurants
 • chique & sober interieur
 • conciërge service
 • suites met butler-service
 • weinig kinderen aan boord
 • professionele excursies
 • top-service
 • eigen expertise!

Pedro en Marino gingen een weekje mee aan boord van de Oceania Riviera, hun nieuwste schip in de vloot met 1250 passagiers.

De routes bij Oceania zijn hoofdzakelijk gebaseerd op de kleinere aanleghavens. Ze zorgen er ook voor dat je meestal een volledige dag kunt genieten van de bestemming, dit creëert een relax gevoel om een mooie excursie te maken of te genieten van de omgeving.

Wij kozen voor de route: Rome-Livorno-Portofino-Monaco-Cannes-Nice-Mallorca-Barcelona.

Vanaf aankomst tot vertrek verliep alles perfect. Het personeel was super attent en in een mum van tijd waren we aan boord en konden we al genieten van een heerlijke lunch. Tegen 14:30 had iedereen toegang tot zijn kajuit, wat super vlot was.

De kajuiten zijn zeer comfortabel met een heerlijk groot bed, een zithoek, een ruim balkon en een badkamer met douche én bad. De toiletartikelen zijn van het luxueuze merk Bvlgari, geen detail wordt uit het oog verloren!

Wij hadden de conciërge-service erbij genomen en dit was leuk maar niet bepaald noodzakelijk of een grote meerwaarde.

De restaurants waren zeer sfeervol en gezellig. Zowel het hoofdrestaurant als het buffetrestaurant waren heel verzorgd en het eten was er stijlvol gepresenteerd en zeer lekker. Wij hebben uiteraard ook de 5 de à la carte restaurants uitgeprobeerd. Die boeken wij graag al een 6-tal weken vóór je vertrek erbij om ontgoochelingen te voorkomen. Er zijn trouwens op een restaurant na geen supplementen te betalen. Stuk voor stuk waren ze subliem, maar toch hadden we een persoonlijke voorkeur voor het uitstekende Japans- en Franse restaurant, écht top!

Indien je bij jouw boeking nog geen drankenpakket verkoos kun je dit bij het inchecken nog probleemloos doen. Wij boekten een Prestige Select pakket en daar zaten bijna alle (Premium)dranken inbegrepen. Dit is een aanrader als je graag meer dan één aperitiefje drinkt, een paar glaasjes wijn aan tafel nuttigt en af en toe eens een drankje aan het zwembad en/of een bar geniet.

Iedere avonds is er om 20:30 1x een professionele show, dit is misschien net iets te vroeg omdat er veel mensen nog aan het eten zijn, een uurtje later zou ideaal geweest zijn. Dit bevestigde wel dat ze een rustig publiek hebben die meer geniet van de culinaire hoogstandjes en het socializen aan de bars.

Leuk meegenomen!

Indien we iets verder aanlegden van de stad dan was er steeds een gratis shuttle voorzien. Dit verliep altijd heel vlot en stipt.

Andere aanraders zijn:

 • hun ruime Spa met talrijke kwalitatieve behandelingen
 • hun kookcursussen voor jong & oud
 • indien je reeds aan boord de overtollige kilootjes wenst onder controle te houden is hun ruime fitness met zicht op zee zeer aangenaam

 

Samengevat mag je Oceania Cruises als een ZEER goede 5* cruiserederij quoteren met een sublieme keuken en top-service. Het personeel zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt en volledig tot rust komt. Wij waren alleszins overtuigd en staan te popelen om nog eens mee aan boord te gaan!!

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Voyage Unique reist mee met Oceania Cruises – sublieme keuken en topservice

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie