Voyage Unique op ontdekking in Namibië – adembenemende bestemming!

PEDRO OMSCHRIJFT NAMIBIE ALS: “OVERWELDIGENDE UITGESTREKTE NATUUR OP HET AFRIKAANSE CONTINENT”

Onlangs ging ik op 2-weekse ontdekking naar het betoverende Namibië. Ik was zeer onder de indruk van dit onmetelijke prachtige land. De afstanden zijn groot maar door het steeds afwisselende fascinerende landschap verveelde het nooit. Met maar liefst 3470 km achter de rug deel ik je graag mijn reisverhaal.

(eigen expertise!)

Troeven

  • verbluffende natuur
  • luxueuze lodges
  • zeer afwisselend
  • self drive
  • fly-in mogelijk
  • geen jetlag
  • eigen expertise!

Namibië verkennen doe je altijd in de vorm van een rondreis die start in de hoofdstad Windhoek. Mijn eerste etappe ging verder richting Kalahari Desert waar het rode woestijnzand, de bush mannen en de prachtige Private Game Reserve Lodges mij uitnodigden voor hun avontuurlijke safari’s en Nature Drive’s. Daarna zette ik mijn tocht verder naar ”een schat in de natuur” Sossusvlei. Ik startte de rit vanaf de poort die mij door prachtige landschappen voerde, omgeven door immense golven van zand, en daar lagen ze dan: de hoogste duinen ter wereld! Ze bereiken hoogtes tot 350 m diep in een woestijnvallei, de Deadvlei, met stukken versteende bomen in de lucht, als het ware in een statig kunstwerk te midden van rode kraters.
Bij het aanschouwen van dit eeuwige en eindeloze spektakel begreep ik beter het woord Namib dat zijn naam aan het land gegeven heeft en dat gewoon grote leegte of grote ruimte betekent.

Vervolgens ontplooide de reis zich verder op weg naar het binnenland en naar de oudste woestijn ter wereld, de Namib, goed voor 23.000 km² zandavontuur. Daar maakte ik één der mooiste Nature Drive’s ooit, waar we niet wisten waar eerst gekeken. De kers op de taart was dan nog een romantische zonsondergang die voor eeuwig op mijn netvlies gebrand staat, prachtig gewoon!

Na deze zalige woestijnervaring ging de reis verder richting Swakopmund. Een etappe met de welgekozen naam ‘solitaire’ mag je zeker niet missen. Je krijgt hier cactussen, autowrakken, een levensmiddelenwinkel en een tankstation te zien (én overheerlijke appeltaart!)… Daarna volgde het maanlandschap, na deze ervaring hoef je écht niet meer naar de maan, dit landschap evenaart op zijn minst de Star Wars scenes…

Eens aangekomen in Swakopmund in het zuiden maakte ik aan de rand van de oceaan met een quad (dit kan ook in een 4×4 terreinwagen) een rit in de duinen. Dit is volop genieten en doet je zin krijgen om dit alles nog eens in een vliegtuigje te overvliegen… (écht uniek!) Aan de horizon zie je massa’s luchtspiegelingen en weldra strekt de “Skeleton Coast” met zijn vele scheepswrakken zich over verschillende honderden kilometers uit.
De dag nadien was er een heerlijke boottocht gepland, dit was een unieke belevenis met Pelikanen, zeehondjes en vele andere vogelsoorten (met wat geluk kun je er zelfs dolfijnen spotten). Ook de Oesters en Champagne waren overheerlijk! 😉

De dag erop reisden we verder richting het westen waar ik in Damaraland terechtkwam. Naast de Damara leven hier nog andere volkeren zoals de Herero en de Himba, die gekend zijn om hun legendarische schoonheid. Dit landschap was één en al een verwondering, terug een adembenemend onmetelijk gevoel dat je nooit op een foto kunt vastleggen. Met een rijkelijke sundowner werd hier terug een emotionele herinnering gekoesterd.

Het einde van de reis kwam nu stilaan in zicht, het Etosha National Park kwam dichterbij.
Dit is één van de bekendste parken van Afrika. Het is bijna zo groot als België en herbergt meer dan honderd soorten zoogdieren en meer dan 340 soorten vogels. Etosha betekent “grote witte plek. Bij droog weer weerspiegelen de pastelkleuren van de hemel en van het zout: roze, lila, lichtblauw, violet…
Wanneer de hevige regenvlagen van de Afrikaanse plateaus er neerplensen ondergaat het park een plotse metamorfose. De oneindige horizonten zorgden voor onvergetelijke zonsondergangen. Echt wauw!

Als afsluiter bezochten we nog de Okonjima Cheetah Foundation waar een boeiende uiteenzetting gedaan werd van hoe en waarom ze de katachtigen gaan vangen om in bescherming te brengen. Op een gegeven moment stond ik oog in oog met een Cheetah en wat later met een luipaard, wat terug onbeschrijfelijk was!

Uiteraard prospecteerde ik ook tal van Lodges van budgetvriendelijk tot grande luxe. Dus wens jij een gefundeerd advies voor een onvergetelijke avontuurlijke individuele rondreis (met huurwagen, kampeerwagen en/of privégids), een groepsreis aan betaalbare prijzen of doe je het liever “in style”, bv. met een vliegtuigje? Contacteer mij dan ongetwijfeld, ik zal je met raad en daad kunnen bijstaan en jou “de reis van je leven” bezorgen!!

TIP!

De bestemming kan u gans het jaar bereizen maar wees er vlug bij, 10 maanden vooraf reserveren is geen luxe daar de bestemming enorm populair is geworden.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Voyage Unique op ontdekking in Namibië – adembenemende bestemming!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie