Ongerept en prachtig Namibië Fly in stijl en luxe – op maat naar uw wens!

Deze unieke vliegsafari neemt je mee naar de wonderbaarlijke highlights van Namibië. Je vliegt van Windhoek naar de Sossusvlei duinen, via de Atlantische kust naar Swakopmund, vervolgens naar de afgelegen Skeleton Coast, het rotsachtige Damaraland tot het private Onguma Nature Reserve, in Etosha Nationaal Park. Geniet van de weergaloze natuur en zijn onmetelijke vergezichten, het avontuur in combinatie met de best luxe-lodges, dit verpakt in een schitterende reis met een uitmuntende service!

REISSCHEMA

 • Aankomst Windhoek
 • Sossusvlei
 • Swakopmund
 • Skeleton Coast
 • Kaokoland/Hoanib
 • Damaraland/Twyfelfontein
 • Etoscha Nationaal Park

13-DAAGSE RONDREIS MET (PRIVÉ)VLIEGTUIG

Dag 1. Windhoek-Sossusvlei 

Bij aankomst verwelkoming door onze agent en binnenlandse vlucht over de rode Namibwoestijn naar uw eerste fantastische lodgeWolwedans”, gelegen in het uitgestrekte natuurreservaat Namib Rand. Vanuit uw lodge kijkt u op het adembenemende woestijnlandschap. U verblijft er 2 nachten en neemt deel aan allerlei activiteiten zoals een duinenwandeling, rit per quadbike, paardrijden en/of een bezoek aan Sesriem Canyon…

Wolwedans “waar de wolven dansen” ligt in het NamibRand Reservaat op 400 km van Windhoek en 60 km van Sossusvlei. Dit reservaat, maar liefst 210.000 hectare groot, herbergt 4 intieme lodges, die waarschijnlijk het meest tot de verbeelding spreken van alle slaapplaatsen in Namibië. In deze regio, met zijn werkelijk oogverblindend mooie en dramatische landschappen, kan je perfect tot rust komen. Het is de thuis van heel wat dieren, die zich aan de droge omstandigheden van deze halfwoestijn hebben weten aan te passen. Omwille van het afgelegen karakter van Wolwedans, raden we hier absoluut twee overnachtingen aan. 

Inclusief: alle maaltijden, privé-activiteiten en dranken.

Dag 3. Sossusvlei -Swakopmund 

Vandaag staat een eerste highlight op het programma. U rijdt ’s morgens vroeg  tot aan de wereldberoemde Sossusvlei duinen waar u het adembenemende landschap kan waarnemen en een heuse klim kan wagen op de “Big Daddy”. Indien gewenst kunnen wij voor u ook een luchtballonvaart voor u regelen. Rond de middag neemt u nog een lunch vooraleer u het vliegtuigje opstapt richting Swakopmund. U vliegt over de prachtige duinen langs de fenomenale kustlijn tot in het beroemde stadje met zijn Duitse koloniale verleden. In de nabijgelegen lagune van walvisbaai kan u een schitterende dolfijn- robbencruise maken (Champagne & Oesters incl.!) of de pelsrobbenkolonie aan Cape Cross bezoeken. Overnachting in het luxueuze Strandhotel.

Dag 3. Swakopmund-Skeleton Coast  

U start de dag met een halve dag tour “Etangola Namib Desert Sandwich Harbor“.

Sandwich Harbor ligt op ongeveer 50 kilometer van Walvis Bay en is een natuurlijke lagune omgeven door zandduinen aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere. Het is een uitstekende plek om te vissen en vogels te spotten, met talloze zeevogels die zich voeden met de rijke vispopulatie, waaronder zeldzame witte pelikanen en levendige koppels roze flamingo’s.

Na de middag neemt u een vlucht naar het noorden met een “Beechcraft Baron58”, een unieke ervaring!

Skeleton Coast

Bekend door de Bosjesmannen als “het land dat God in woede heeft gemaakt”. Duizenden kilometers zandwoestijn bezaaid met scheepswrakken ontmoeten het koude water op de Atlantische Oceaan en op de een of andere manier weet een verbazingwekkende reeks dieren en planten te overleven in deze ruwe maar mooie omgeving.

U neemt voor 2 nachten intrek in het luxueuze en zeer aparte “Shipwreck Lodge” op basis van all-inclusive.

Shipwreck Lodge ligt in de beroemde Skeleton Coast-concessie tussen de rivieren Hoarusib en Hoanib in het Skeleton Coast National Park, op slechts 45 km van de baai van Möwe. De scheepswrakvormige chalets liggen tussen de duinen met uitzicht op de Atlantische Oceaan, waar de koude stroom Benguela de gasten een verfrissend briesje biedt. Leer over de fauna en flora die zijn aangepast om te overleven in deze barre omstandigheden – allemaal genietend vanuit het panoramisch terras van het restaurant. Er zijn slechts 8 dubbele of dubbele chalets en 2 familiechalets.

Inbegrepen : Accommodatie, maaltijden, lokale drankjes, wasserette, transfer tussen Mowe Bay en Shipwreck Lodge, parktoegangsvergunning en dagelijkse activiteiten en excursies.

Om u een idee te geven :

 • Sundowner : Vanmiddag eindigt deze excursie per voertuig naar het Oasis Water Point in de soepel gebeeldhouwde brullende duinen van de concessie.
 • Volledige dag Hoarusib River-excursie – Gasten worden in een 4×4-voertuig gereden om de beroemde Clay Castles te zien, een natuurlijke geologische formatie waar bruine hyena’s vaak zijn.
 • Halve dag quadrijden excursie – Gasten gaan de beruchte duingordel in, quadrijden in de duinen en bezoeken gebieden die alleen toegankelijk zijn per quad.
 • Strandlunch (als het weer het toelaat)

Dag 6. Skeleton Coast-Kaokoveld  (+/- 120 km)

Doorreis overland naar Hoanib Valley Camp, langs een prachtig landschap. Als u geluk heeft kan je leeuwen, giraffen, Woestijnolifanten, oryx’, springbokken en Neushoorns spotten.

Kaokoveld

Het Kaokoveld is een droog, bergachtig en relatief onontwikkeld gebied dat de ruige schoonheid van de Skeleton Coast en het koperachtige zand van de noordelijke Namibwoestijn overneemt. Het gebied wordt bewoond door drie belangrijke etnische groepen – de mensen Damara, Herero en Himba – elk met hun unieke gewoonten, tradities en rituelen.

U verblijft 2 nachten in het uitmuntende Hoanib Valley Camp op basis van all-inclusive.

Gelegen in de bekende lineaire oase van vegetatie die door een van de meest spectaculair mooie woestijnen in Afrika loopt, vindt u Hoanib Valley Camp. Het kamp is “schoon en groen” en laat vrijwel geen voetafdruk achter op dit fragiele ecosysteem. Vele dieren, zoals aan de woestijn aangepaste olifanten, giraffen, zebra’s en leeuwen bewegen zich vrij door dit uitgestrekte, bergachtige en wilde landschap. Ze bieden slechts 6 tenten (5 twin en 1 familietent), met uitzicht op het Obias River Hoanib Valley Camp. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de hedendaagse drukte.

Inbegrepen : Accommodatie, alle maaltijden en dranken (exclusief premium merken), wasserette, transfers tussen Fort Sesfontein en Hoanib Valley Camp, parktoegangsvergunning, dagelijkse activiteiten en deskundige begeleiding.

Dag 8. Hoanib Valley-Twyfelfontein 

Vandaag vliegt u verder van Hoanib Valley naar Mowani Mountain Camp nabij Twyfelfontein.

Intrek in het fantastische Mowani Mountain Camp op basis van all-inclusive.

Mowani Mountain Camp biedt luxe accommodatie met tenten met een prachtig uitzicht op de woestijn. Openlucht en-suite badkamers en privédekken geven je een geweldig uitzicht op Damaraland . Het nabijgelegen Twyfelfontein met zijn San-gravures en schilderijen wordt in contrast gebracht met de ongrijpbare woestijn aangepaste olifanten. De conservatie van Twyfelfontein beschermt de meest zuidelijke zwervende grond van de zwarte neushoorn en ongrijpbare woestijnolifant. Duurzaam ecotoerisme en gemeenschapsuitbreiding zijn van het grootste belang bij Mowani. Gidsen van de lokale stammen complimenteren overdag gamedrives om bergzebra’s, kudu’s, springbok, klipspringer en als je het geluk hebt … het luipaard te volgen! De avonturier komt hier zeker aan zijn trekken. De dagen kunnen gevuld worden met gamedrives, ballonvaarten over de Aba-Huab-vallei, een champagneontbijt en maaltijden te midden van het schemerige landschap onder de Mopani-bomen.

Bezoek aan Twyfelfontein

Twyfelfontein is een site met oude rotsgravures in de regio Kunene in het noordwesten van Namibië. Dit is zeker meer dan een bezoekje waard. U maakt er een mooie wandeling en ontdekt er de mooi bewaarde rotsgravures. Het bezoek rond Twyfelfontein duurt ongeveer twee uur en vindt meestal in de middag plaats. Gasten worden door gidsen meegenomen in de voertuigen van het Mowani Mountain Camp.

Dag 10. Twyfelfontein-Etosha Nationaal Park 

Vandaag vliegt u naar uw volgende verblijf in het Ongava Private game reserve voor de laatste highlight van uw reis.

Ongava Private Game Reserve

Het delen van een gemeenschappelijke grens met Etosha National Park, het productieve privé-wildreservaat van 30.000 hectare wordt beschouwd als een van de beste privé-wildreservaten in de regio, geniet van wereldwijde erkenning voor uitzonderlijk behoud, baanbrekend onderzoek en spannende safari-ervaringen. Het reservaat is de thuisbasis van – onder andere – leeuw, eland, impala met zwart gezicht, de bergzebra van Hartmann en een verscheidenheid aan andere antilope-soorten. Bovendien is het een van de weinige privéreservaten in Zuidelijk Afrika waar zowel zwarte als witte neushoorns kunnen worden waargenomen. Het geregistreerde vogelleven heeft meer dan 340 soorten bereikt. Elke eigenschap van Ongava heeft zijn eigen unieke stijl, lay-out en sfeer; maar bieden allemaal hetzelfde prachtige gevoel van luxe afzondering. Gebouwd met lokale materialen op traditionele wijze, mengen ze smaakvol in het omliggende landschap, waardoor bezoekers zich één voelen met de natuur. Ruime loungeruimtes, die de kleuren en texturen van de Afrikaanse bush weerspiegelen, nodigen gasten uit om te ontspannen, te genieten van een drankje van de bar of gewoon in de verte te kijken en verrast te worden terwijl Ongava’s spectaculaire natuur uit de bush tevoorschijn komt. Elke gast suite is individueel ontworpen voor kwaliteit en comfort, en onze toegewijde gidsen en catering personeel zijn altijd beschikbaar voor een onvergetelijk verblijf in Ongava.

Intrek  voor 3 nachten in Anderssons At Ongava of Little Ongava

Andersson’s Camp ligt genesteld in mopane-struikgewas op witte kalkrijke grond, op 4,5 km van de Andersson-poort van Etosha. Het kamp is vernoemd naar de Zweedse ontdekkingsreiziger Charles Andersson – een van de eerste Europeanen die Etosha, de grootste zoutpan van Afrika, “ontdekte”. De herrezen voormalige boerderij die op de site staat, vormt nu het centrum van een charmant kamp dat uitkijkt op een productieve waterput. De 18 tented en-suite units (inclusief twee familiesuites) zijn verhoogd op dekken. Het kamp is een opwindend voorbeeld van duurzaam bouwen; dit model van ecologisch gevoelige accommodatie biedt een authentieke, veilige en nuchtere ervaring voor kleine groepen, gezinnen en onafhankelijke reizigers naar de regio Etosha en is gemakkelijk bereikbaar via de weg of via de lucht. Activiteiten omvatten ochtend- en / of middag-gamedrives in Etosha National Park en ochtend- en middag- / avonddrives (op aanvraag in Camp) en natuurwandelingen in het Ongava-reservaat. De verzonken schuilplaats bij de waterput voor het kamp is een uitstekende plek om dieren in het wild te zien

All-inclusive omvat alle maaltijden, toeslagen en activiteiten, Alle drankjes (exclusief premium merken) inbegrepen.

Little Ongava ligt diep verscholen in het Ongava Game Reserve dat aan de zuidkant aan het bekende Etosha National Park grenst, wat het mogelijk maakt om vanuit de lodge beide parken te verkennen. De lodge ligt idyllisch op een rots met een panoramisch uitzicht over de Afrikaanse savanne die zich kilometers ver uitstrekt tot aan de horizon. Vlak voor de dining room van de lodge ligt een waterhole met hide, vanwaar u heimelijk de dieren die hier komen drinken kunt bewonderen. Het behoort tot de meest exclusieve lodges in Etosha en Ongava National Park. Met slechts drie luxe chalets is het daarnaast een van de meest kleinschalige camps in deze omgeving. En juist door die kleinschaligheid geniet u hier van heel persoonlijke service en op maat gemaakte safaribeleving. Een uitstekende keuze voor de veeleisende reiziger.

All Inclusive omvat: logies, alle maaltijden, frisdranken, bier, huiswijn, Zuid-Afrikaanse spirits, ochtend- en namiddagexcursies.

Dag 13. Etosha Nationaal Park-Windhoek

Afhankelijk van uw terugvlucht naar Brussel wordt uw vluchtje van Etosha naar Windhoek afgestemd.

Indien u met Lufthansa vliegt komt u ’s avonds nog thuis, anderzijds de volgende dag.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Ongerept en prachtig Namibië Fly in stijl en luxe – op maat naar uw wens!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie