Voyage Unique reist naar Slovenië & Kroatië – natuur en avontuur op maat

Als autovakantie of fly & drive rondreis, kan dit tellen! Voor als u houdt van heel veel natuur in al zijn verschillende vormen, prachtige baaien, historische stadskernen en havenstadjes, maar ook, cultuur en gastronomie!

Troeven

  • wonderbaarlijke natuur
  • actie en avontuur op maat
  • vleugje cultuur
  • met de eigen wagen
  • fly & drive mogelijk
  • glamping op unieke plaatsen
  • ideale familievakantie
  • zon, zee en bergen
  • varen naar de vele eilanden
  • eigen expertise!

Martine licht haar ervaring en expertise toe

De totale rondreis die ik maakte was 1100 km lang en verdeeld over 2 weken.

Wij namen de directe vlucht met Brussels Airlines naar Ljubljana, van waaruit we het meer van Bled bezochten en doorreisden naar de grotten van Postojna. Deze grot is uniek in zijn soort en tevens de tweede grootste druipsteengrot ter wereld! Het grottenstelsel is meer dan 20km lang, waardoor u een stuk per open treintje doet.

Op weg naar de kust maakten we een stop in Lipiça, waar een bezoek aan de Lipizaner “stud farm” niet mag ontbreken. Hier worden de paarden begeleid en voorbereid vanaf hun geboorte tot ze volledige klaar zijn om in Wenen het beste van zichzelf te geven.

Voor wie een balletje wil slaan, er is ook een hotel, restaurant en golfcourse aan verbonden, wij verkozen om door te rijden tot in het “St-Tropez van de Sloveense kust, Portoroz.

Deze kustplaats is het begin van de kust van het schiereiland Istrië, dat doorloopt tot in Kroatië.

Hier kan je even relaxen of een bezoek brengen aan één van de vele wellnesscentra die dit stadje rijk is. Het museum van de Rolling Stones is ook een idee natuurlijk!

We vervolgden de rotsachtige kustroute van Istrië tot in Pula over een kleine honderd kilometer met ruimschoots tijd om te stoppen in de bekendste havenplaatsjes met historische achtergrond, zoals Rovinj en Poreç. Pula heeft ons aangenaam verrast : deze stad heeft Kroatië ‘s belangrijkste scheepscentrum dankzij haar grote scheepswerf. Iedere zomeravond, vanaf zonsondergang tot middernacht, kun je bij de grote kranen in de scheepswerf een mooie lichtshow bekijken, dit was een welkome afwisseling!

Om onze weg verder te zetten naar Zadar, besloten we om niet enkel de kust te volgen, maar om een kleine omweg te maken via het Nationaal Park van de Plitvice meren. Dit park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen, met haar betoverende watervallen en smaragdgroene meren.

Verder terug richting kust, naar Zadar. Wij namen er ruimschoots de tijd voor om een dagexcursie per boot te maken naar de Kornati eilanden. Ook het zee-orgel van Zadar is uniek in zijn soort ;  het is een heel bijzonder muziekinstrument ; de zee bespeelt de pijpen van dit onderwaterorgel en bij iedere golf veranderen de tonen en de melodie.

Op weg naar Split, logeerden we nog een nacht in de buurt van Sibenik, om het beroemde Nationaal Park van de Krka watervallen te bezoeken. Hier kun je naar hartenlust rondwandelen over de prachtig aangelegde boardwalk, langs de talloze watervallen, stroomversnellingen en mangroves.

Ons volgend doel was Split. Deze stad vormt een indrukwekkend labyrint van 2.000 jaar geschiedenis: Romeinse zuilengalerijen, Egyptische sfinxen en Venetiaanse paleizen. ’s Avonds een terrasje meepikken in de autovrije historische stad is het meest romantische wat we op die reis hebben gedaan!

Afhankelijk van de tijd die u hebt, kan u voor de afstand van Split naar Dubrovnik kiezen tussen :

Je weg verderzetten met de huurwagen, ofwel in Split een cruise doen tot in Dubrovnik op een kleinschalige boot met ongeveer een 20 kajuiten. Dit is hetgeen wat ik heb gedaan, om het maximum er te kunnen uithalen! Het voordeel is, dat u dan de authentieke kleine eilanden kunt doen, die u anders moet missen. Over een tijdspanne van één week kan u dan kennismaken met Omis, Braç, Pucisca, Bol, Hvar (het St-Tropez van de eilanden, met prachtige door palmbomen omzoomde boulevards), u doet ook de Blue caves aan, Vis, Korçula en het Nationaal park Mljet, uw eindbestemming is Dubrovnik. Stuk voor stuk pareltjes van bestemmingen, waar je anders enkel geraakt per massa-excursie vanaf het vasteland. De formule aan boord is op basis van half pension, zijnde ontbijt en lunch. Je kan dan telkens voor het avondeten op eigen houtje aan wal gaan (telkens aangemeerd in het centrum, vanwege de kleinschaligheid van uw schip) en een restaurant uitkiezen naar uw keuze. De maaltijden aan boord, waren telkens verrassend, lekker en vers. Men kan ook opteren om de cruise te doen van Split naar Split h/t of van Dubrovnik naar Dubrovnik h/t, telkens over een tijdspanne van één week. Alles kunnen we aanpassen volgens uw wensen, tijdsduur en plannen.

Wij zijn geëindigd in Dubrovnik. Deze stad wordt als één van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd en wordt daarom ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. De oude, compleet ommuurde vestingstad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De laatste dag levert uw huurwagen in, of heb je een transfer naar de luchthaven, van waaruit je met een directe vlucht terug naar huis kan.

De mogelijkheden op deze bestemmingen zijn eindeloos ; je kan enkel Slovenië doen, of enkel Kroatië doen, je kan Istrië eruit laten, of overal wat langer blijven.

Tip!

Je kan ook als eerste kennismaking enkel de cruise doen met vluchten op basis van één week. 

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Voyage Unique reist naar Slovenië & Kroatië – natuur en avontuur op maat

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie