Mauritius – geniet en kom tot rust op prachtige exotische stranden

(3x eigen expertise!)

Mauritius is een paradijselijk, vulkanisch eiland in de Indische Oceaan, en wordt ook wel ‘de tropische tuin in de oceaan’ genoemd wegens haar unieke fauna en flora … Op zo’n 1.800 km van het Afrikaans continent. Je vindt er hagelwitte stranden met wuivende palmbomen, luxueuze resorts en gezellige restaurants. De kust wordt trouwens omgrensd door koraalriffen. Maar het is meer dan alleen een tropisch strandparadijs.

Troeven

  • prachtige exotische stranden
  • mooie excursies naar het binnenland
  • watersporten
  • uitstekende hotellerie
  • ideaal voor huwelijksreizen en koppels
  • familievakanties
  • Club Med
  • geen jetlag
  • Binnenkort ook vluchten met Air Belgium uit Brussel!

Martine en Pedro lichten hun ervaringen en expertise toe

Iedereen kent natuurlijk de foto’s van de witte zandstranden, helderblauw water, wuivende palmbomen en tropische wouden in de Indische oceaan. Maar Mauritius is zoveel meer dan dat, we willen je daarom graag onze ervaringen hier meegeven.

Vliegen op Mauritius kan je met verschillende maatschappijen doen, wij reisden al met Air France uit Parijs en ook met Emirates via Dubai waar Martine op de terugreis een tussenstop maakte van twee nachten in Dubai. Op die manier combineer je twee bestemmingen in één.

Mauritius is om te beginnen een stabiel, welvarend en rustig paradijselijk eiland.

Wat opvalt is dat verschillende rassen en godsdiensten er op een vredige manier samenleven. Je vindt op het eiland dan ook evengoed tempels en moskeeën als kerken, zoals we ze kennen bij ons.

De natuurliefhebbers worden hier getrakteerd op unieke wandelingen en tochten, men kan zich tegoed doen aan exotische bloemen en planten, bergen en watervallen. Voor de duikers zijn er dan weer gigantische koraalriffen te vinden.

Een populaire uitstap is een tocht per catamaran, om dolfijnen te spotten of te snorkelen, ofwel met een jeep de ongerepte natuur intrekken.

Het binnenland is minder gekend, maar kan evengoed tellen als een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. De welvaart van deze bestemming vindt hun oorsprong in de suikerindustrie, die er door de Nederlandse kolonisten werd geïntroduceerd. In die tijd werd suiker begeerd als goud en net zo gewild als de Indiase kruiden.

Ideaal is om een combinatie te maken van enkele van de belangrijkste “must-do’s” . Wij begonnen de dag met een bezoek aan één van de oudste botanische tuinen ter wereld: “Les jardins des Pamplemousses”, dat over een rijke fauna en flora beschikt. En daarna stond er een bezoek aan “L’aventure du Sucre” op het programma. Deze voormalige rietsuikerfabriek werd omgevormd tot een modern museum, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van de suiker en zijn productie op het eiland. Een proeverij van de speciale suikers en de rum ontbrak hier niet aan!

Ook de moeite waard is het geologische wonder van Chamarel, maanachtige duinen met verschillende kleuren vulkanisch zand, roze, groen, oranje, etc.. De watervallen van Chamarel zijn tevens indrukwekkend om te zien.

Thee is eveneens een belangrijk exportproduct en u kan theeplantages, theefabrieken en musea bezoeken om te weten te komen hoe thee wordt gemaakt. Hun vanillethee, staat bekend als de beste van de wereld.

In het Casela Natuurpark, kregen we de kans om met leeuwen te gaan wandelen, een unieke ervaring! Uiteraard werden we begeleid door ervaren bewapende rangers. Achteraf kan je een kiekje nemen bij de jonge poema’s.

Wij maken voor jou een programma op maat, met hotels die aan uw wensen voldoen. Misschien hou je wel van wellness, of een hotel met veel activiteiten? Maar ook voor de rustzoeker hebben wij een aanbod van enkele schitterende kleinschalige luxe- en of boutiquehotels, met een uitgebreid scala aan gastronomische hoogstandjes. Vraag het ons, wij bieden je graag onze kennis en service aan om jou een onvergetelijke Mauritius-reis te bezorgen.

Wij prospecteerden er al tientallen hotels en onze favorieten zijn alvast de Constance, Beachcomber en LUX hotels. Uiteraard hebben wij ook een paar verborgen parels waar je als koppel een zeer romantisch verblijf kunt genieten.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Mauritius – geniet en kom tot rust op prachtige exotische stranden

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie