Malediven: de mooiste witte zandstranden en turkooise water

(2x eigen expertise!)

Deze piepkleine tropische eilandjes (atollen genaamd) zijn ieders droom als je het mooiste van het mooiste witte zandstrand met wuivende palmbomen, wilt combineren met de azuurblauwe zee. Het zijn uit de lucht net witte parels drijvend in de Oceaan.

De Malediven zijn zonder twijfel de ideale bestemming voor zonnekloppers, rustzoekers en honeymooners, tevens het walhalla voor snorkellaars en duikers

Troeven

  • de mooiste witte zandstranden en turkooise water
  • topluxe hotels
  • snorkelen en duiken
  • logeren in beachvilla’s of paalwoningen op het water
  • combineer met Sri Lanka, Dubai en/of Abu Dhabi
  • Koppels of familievakantie in de Club Med
  • ideaal voor huwelijksreizen

Martine licht haar ervaringen en expertise toe

Gelegen in de turkooizen wateren van de Indische Oceaan ligt de uitgebreide archipel van de romantische Malediven. Ik deed er al 2x een prospectie naar de verschillende Atollen en zijn vele (luxe)hotels. Sowieso een hele bijzondere bestemming, waar ik door mijn expertise in geuren en kleuren kan over vertellen en je het juiste advies geven.

De meest comfortabele manier om er te geraken is via Dubai of Zurich, wij maakten op de terugreis alvast een stop in Dubai, waardoor u twee bestemmingen in één kan doen. De bestemming is ideaal voor honeymooners en watersportliefhebbers.

Bij aankomst word je verwelkomd door vertegenwoordigers van het hotel die je begeleiden naar hun “lounge”, waar men zich kan opfrissen, een hapje en een drankje nuttigen, in afwachting van het vertrek van uw vervoer naar het hotel.

Afhankelijk van op welk atol jouw hotel is gelegen, op de Noord Male Atol of Zuid Male Atol, zal je naar uw hotel worden gebracht met plaatselijk vervoer. Dit vervoer bestaat uit een speedboot, of een jacht voor de atollen die niet ver van het hoofdeiland Malé liggen, of met een watervliegtuig, voor de verderaf gelegen atollen. De uiterst zuidelijk gelegen atol daarentegen is enkel bereikbaar na een binnenvlucht van een uurtje en daarna met een speedboot, catamaran of jacht tot aan uw hotel.

De Malediven bestaan uit meer dan 1000 koraaleilanden, verdeeld over 26 atollen. Hierdoor zijn de Malediven een uitstekende locatie voor het maken van vele gevarieerde duik en snorkel expedities. De onderwaterwereld is zeer divers en bevatten mooie koraalriffen. Door het extreem heldere water is je zicht onder water behoorlijk goed. Heel bijzonder zijn de nacht duiken die op verschillende eilanden worden aangeboden.

Bij de meeste hotels kun je direct vanaf je waterbungalow beginnen met snorkelen. Uiteraard kan je ervoor kiezen om te logeren in een beach bungalow, beide concepten zijn totaal verschillend, wij helpen u graag om de juiste keuze te maken.

Je moet weten dat er buiten weliswaar de talloze faciliteiten van uw hotel, niets anders in de omgeving is dan hagelwitte stranden, blauwe zee en koraalriffen. De hotels zijn erop voorzien dat je een keuze hebt tussen verschillende restaurants. Je wordt er in ieder geval gastronomisch verwend, en indien je een snelle hap wilt eten, dan kan dit ook.

Vele hotels hebben tevens een uitgebreid wellness-aanbod en vele  watersportfaciliteiten opdat u zich niet zou vervelen en u ten volle van deze bestemming zou kunnen genieten.

De prijs van deze vakantie wordt eigenlijk bepaald door de ligging van het door u gekozen hotel. Het lokaal transport per watervliegtuig is uiteraard duurder, dan een boottochtje van een half uurtje, maar de ervaring alleen al maakt dat het de moeite loont.

Ik logeerde o.a. in de Constance Moofushi & Constance Halaveli hotels, de Anantara Naladhu, Anantara Veli, Anantara Kivanah en Four Seasons hotels.

MIJN TIPS!

Combineer de Malediven met een mooie rondreis in Sri Lanka (op slechts 01u15′ vliegen)

Of

Combineer de Malediven met een paar nachtjes Dubai en/of Abu Dhabi (op slechts 4 uur vliegen)

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Malediven: de mooiste witte zandstranden en turkooise water

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie