Lapland à la carte – een échte once-in-a-liftetime experience!

Voyage Unique heeft een uitgebreid aanbod aan reizen op maat naar Lapland.

Alles kan op maat van uw wensen uitgewerkt worden. Reist u als koppel, gezin, met de ganse familie of vrienden? Voor iedereen hebben wij het perfecte programma!

Dit kan van een budgetvriendelijk tot grande luxe verblijf, van licht avontuurlijke tot de meest spannende activiteiten….

Geniet van een kleine (luxe)lodge, een comfortabele gezellige chalet tot een ruim hotel met tal van faciliteiten. Ook de ligging is van zeer groot belang, alles hangt af van uw persoonlijke wensen.

Wij zitten alvast klaar om uw “Unique” avontuur tot in de puntjes te organiseren!

Graag geven wij u 2 voorbeelden van mooie programma’s die wij aanbieden.

Lapland in luxe met onze partner Asteria Expeditions| 5 dagen

Sterke punten:
 Luxe verblijf midden in de natuur
 Mooie en rustige ligging in de natuur
 excursievoordeelpakket inbegrepen
 Vol pension
 Programma en verblijf enkel geschikt voor volwassenen
 Diverse leuke verlenging- en uitbreidingsmogelijkheden
 Verleng uw programma met een overnachting in een glazen iglo

DAG 1:

Vertrek vanuit Brussel richting de luchthaven van Rovaniemi of Kittilä (rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki)
Aankomst ter plaatse kort na de middag of in de vooravond (afhankelijk van uw heenvlucht) en transfer (ca 45 min of 1u45min) naar het Beana Laponia boetiekhotel dat ten Noorden van Rovaniemi gelegen is. Dit uitstekende en prachtig gelegen hotel zal u een onvergetelijk en luxueus verblijf bezorgen middenin de Lapse wildernis.
Lunch bij aankomst. Indien uw aankomst in de loop van de avond voorzien wordt de lunch voorzien op de laatste dag van uw programma.
Vrije namiddag.
Diner.

DAG 2:

Ontbijt. Op uw aankomstdag of bij de start van de eerste activiteit wordt u uitgerust met warme thermische kledij (thermische pakken, warme laarzen, kousen, muts en een helm voor de sneeuwscootertochten) die kan behouden worden tot op het einde van uw verblijf in de Beana Laponia.

Vervolgens staat de eerste activiteit op het programma.
Husky safari langsheen de bossen en heuvels . Iedere slede wordt getrokken door 6-tal husky’s. De stilte rondom u tijdens de tocht is fenomenaal. Eerst krijgt u uitgelegd hoe u de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan; 1 persoon zit in de slede en de andere persoon bestuurt de slede. Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. De huskytocht zelf duurt zo’n 1u30 en nadien kan iedereen zich opwarmen bij een deugddoende kop warm bessensap en luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Transfer per minibus.
DUUR: 3 uur (waarvan ca 1u30 huskysafari).

Heeft u het graag wat actiever? Dan kan u de inbegrepen huskytocht ook uitbreiden naar een langere dagtocht of zelfs naar een 2-daagse tocht met overnachting in een authentieke wildernishut voor de ultieme ervaring. Vraag ons naar alle details!

DAG 3:

Ontbijt.
Vandaag kan u genieten van wat vrije tijd en kan u bijvoorbeeld met sneeuwschoenen of langlauf ski’s de omgeving van de Beana Laponia ontdekken. Lunch.
Bezoek aan een lokale rendierboerderij per minibus (voor- of namiddag). De Sámi herder zal u verwelkomen en wat meer vertellen over de Sámi
cultuur en het leven op de rendierboerderij. Tijdens dit bezoek wordt ook een tocht van ca 3 km per rendierslede gemaakt. (DUUR: 3 uur)
Diner.

DAG 4:

Ontbijt. Sneeuwscootersafari (2 pers/scooter) doorheen de besneeuwde bossen en heuvels, waar u de prachtige landschappen van Lapland kan
bewonderen. Volg het pad langsheen de witte, besneeuwde velden om,vervolgen terug te keren naar het hotel voor een welverdiende
rust..(DUUR: 3 uur, max. 8 deelnemers)
Optioneel:
Langere sneeuwscootersafari. U kan de inbegrepen sneeuwscootersafari ook uitbreiden naar een langere tocht. De lunch wordt dan bij een kampvuur in de natuur voorzien. (DUUR: 5 u, max. 8 deelnemers, 2 pers/scooter).

Lunch.
Vrije namiddag, ideaal om te genieten van de faciliteiten van het hotel.
Diner.

DAG 5:

Ontbijt. Check out in de loop van de voormiddag. Transfer naar de luchthaven Rovaniemi of Kittilä voor de terugvlucht. (rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

PRE- OF POSTTOUR IN EEN GLAZEN IGLO:
Droomt u ervan om vanuit uw bed te genieten van een prachtige sterrenhemel waarbij hopelijk ook het Noorderlicht z’n opwachting maakt? Dan is een overnachting in een glazen iglo beslist iets voor u.
U overnacht in een comfortabele glazen iglo voorzien van alle nodige faciliteiten. Iedere glazen iglo bestaat uit verwarmde ruiten waardoor u altijd een volledig en vrij zicht hebt op de hemel. Iedere iglo staat op een sokkel en een lage wand zorgt voor volledige privacy. Tot de faciliteiten behoren oa een woonruimte met 2 1-persoonsbedden (aanpasbaar), zetel, kleine tafel, kleine koelkast, waterkoker en badkamer met haardroger, wc en douche. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om van een sauna te genieten. Dankzij het ‘Noorderlichtalarm’ wordt u automatisch gewekt als het noorderlicht z’n opwachting zou maken. ’s Avonds kan u genieten van een 3-gangendiner in een typische kota of in het nabijgelegen sneeuwhotel (mits supplement). Vraag ons naar alle details!

___________________________________________________________________

Wildernislodge Avonturenweek met onze partner Asteria Expeditions| 8 dagen

Een gezellige wildernislodge vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. De streek van Ruka behoort ongetwijfeld tot de mooiste van Fins Lapland door de combinatie van heuvelachtige landschappen en dicht beboste gebieden. Alle activiteiten gaan door in een kleine Nederlandstalige reisgroep. En ’s avonds kan u gratis gebruik maken van de sauna en outdoor jacuzzi.

Gevarieerd en kindvriendelijk

Dit programma is een variant op het programma Wildernislodge Avonturenweek- Actief (vraag ons ook naar dit programma)
Deze versie is uitermate geschikt voor personen of families die alles graag goed beleven, maar ook niet te intens of te avontuurlijk.

Verder ook op het programma:

 Bezoek aan de echte Kerstman
 Ranu Wildlife Park
 Rust- en natuurbeleving

Dag 1: BRUSSEL – KUUSAMO – RUKA (D)

Vlucht vanuit Brussel naar Kuusamo met rechtstreekse vlucht of overstap in Helsinki.

Verwelkoming en transfer naar de wildernislodge die in de natuur aan de oevers van een meer gelegen is. U verblijft hier in alle comfort. Bovendien is de afgelegen ligging een ideale uitvalsbasis om het noorderlicht waar te nemen als het zich voordoet. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van sleetjes, stepsledes , sneeuwschoenen en een aantal langlaufski’s in de buurt van de lodge.

Elke avond kan u gebruik maken van de sauna en jacuzzi op het buitenterras. Gebruik van badkledij is verplicht.

3-gangen diner in de lodge.

Dag 2: RUKA (O+L+D)

Ontbijt in de lodge.

Onze gids zal ons opwachten voor een eerste dag winters avontuur. Hier worden we uitgerust met warme thermische kledij die we kunnen gebruiken voor de duur van ons verblijf. De uitrusting omvat een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Na een korte instructieles vertrekken we voor een sneeuwscootersafari van 30 km langsheen besneeuwde bossen en bevroren meren. Het rijden met een sneeuwscooter is niet moeilijk, alleen dient u wel over een geldig rijbewijs te beschikken. Er wordt gereden met 2 personen per sneeuwscooter.Tijdens deze excursie zal u de prachtige landschappen ten volle kunnen bewonderen. Bij een open kampvuur genieten we nog van een heerlijke soeplunch met koffie of thee (duur: 4u).

Opmerking

Kinderen van 4 tem 14 jaar hebben een korting op de excursieprijs.
De kinderkorting geeft recht op een plaats in een slede voortbewogen door de sneeuwscooter van de gids. Kinderen > 140cm kunnen plaatsnemen op de sneeuwscooter op voorwaarde dat ze de volwassenenprijs betalen.
Om een sneeuwscooter te mogen besturen, moet u minstens 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens de gemotoriseerde activiteiten geldt een nultolerantie wat betreft alcohol.

3-gangen diner in de lodge.

Dag 3: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

U maakt een aangename en rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer waar u alle technieken van het ijsvissen zullen uitgelegd worden. U leert er zelf een gat maken in het ijs en vervolgens kan u zelf proberen om een snoek, forel of zalm aan de haak te slaan. Tussenin geniet u van koffie of thee en een zoet broodje waarna er teruggewandeld wordt naar de lodge. Op het meer kunnen kinderen tem 11 jaar zelf een korte tocht maken met een mini-sneeuwscooter (duur: 2u).

Picknick-lunch.

In de namiddag wordt u naar Ruka gebracht waar u kan genieten van wat vrije tijd. Hier vindt u een aantal leuke winkeltjes, ideaal als u nog een souvenir of typische Lapse producten wil kopen. Voor de skiliefhebber is er de mogelijkheid (facultatief) om te gaan skiën in één van de beste en leukste skigebieden van Finland.

Transfer terug naar de lodge in de loop van de namiddag of avond.

Gezellig diner in een kota. U geniet er van een heerlijk 3-gangendiner waarbij het hoofdgerecht (zalm) zachtjes en op een traditionele manier wordt opgewarmd bij een open haardvuur.

Dag 4: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

Bustransfer naar een lokale rendierboerderij gebracht. De rendierherder zal u alles vertellen over het leven op de rendierboerderij. U zal er oa. leren een rendier te vangen met een lasso en vervolgens maakt u ook een korte tocht waarna u uw rendier-rijbewijs zal ontvangen. Nadien kan u genieten van een kop warme koffie en een heerlijke wildernislunch in een typische kota.

Vervolgens wordt er terug naar de lodge gereden waar u in de loop van de namiddag zal aankomen (duur: 2u30).

Optioneel: bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter

U kan het bezoek aan de rendierboerderij te combineren met een sneeuwscootertocht. U legt 50km met de sneeuwscooters af.

Excursie enkel geschikt voor volwassenen en personen groter dan 1m40.

Vrije tijd in de namiddag in en rond de lodge.

’s Avonds geniet u van een 3-gangen diner in de lodge.

Dag 5: RUKA – ROVANIEMI (O+L+D)

Ontbijt in uw lodge.

Vandaag maakt u een mooie daguitstap. Eerst brengt de bus ons naar het Ranua Wildlifepark. We krijgen een rondleiding en maken kennis met de verschillende dieren die in Lapland leven maar die u zelden zal te zien krijgen in de natuur. Denken we maar aan de eland, bruine beer, wolf, lynx, veelvraat, vos en diverse vogelsoorten. In het park leven ook een aantal dieren die in andere Arctische gebieden leven zoals de ijsbeer, de mascotte van het park.

Na het bezoek is er vrije tijd in het park. Breng ook een bezoekje aan de Fazer snoep- en chocoladewinkel. De allerkleinsten hebben de mogelijkheid om met een mini-sneeuwscooter een klein parcours af te leggen (facultatief). Lunch in het restaurant van Ranua.

Hierna volgt een korte transfer naar Rovaniemi. De hoofdstad van Fins Lapland is tevens de woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village. Het Santa Claus Village is op de Noordpoolcirkel gelegen. Hier vindt u de officiële woonplaats van de Kerstman en het bezoekerscentrum. U kan er een foto laten maken met de Kerstman.

In het Santa Claus Village vindt u ook een postkantoor met elfjes, leuke souvenirwinkeltjes en restaurants. Er is voldoende vrije tijd voorzien.

Na dit bezoek volgt de transfer naar Ruka. Na een lange maar uiterst boeiende dag komen we opnieuw aan in Ruka.

3-gangen diner in de lodge.

Dag 6: RUKA (O+L+D)

Na het ontbijt vertrekken we naar een nabijgelegen huskyboerderij. Vol ongeduld wachten de honden ons op. Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Onderweg geniet u van de indrukwekkende stilte rondom u en hoort u enkel het kraken van de sneeuw. We maken een tocht van 10 km met de honden.

Na afloop is er voldoende tijd om foto’s te nemen bij de Siberische husky’s. Ondertussen kan u luisteren naar verhalen van de huskyherder. Bij terugkomst geniet u van een lekkere soeplunch (duur: 3u).

Opmerking

U kan kiezen voor een huskysafari van 20 km.
Minimum 5 deelnemers

Vrije namiddag.

’s Avonds maakt u een korte wandeling naar een nabijgelegen restaurant voor een gezellige avond. Er is de mogelijkheid om hiervoor een stepslede te gebruiken. U geniet er van een traditioneel Laps diner (buffet) met diverse specialiteiten. (3-gangen inclusief water, koffie/thee en 2 glazen wijn of bier).

Na het diner wandelen we terug naar de lodge.

Optioneel

 overnachting in een sneeuwiglo
 overnachting in een Glazen villa

Dag 7: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

De laatste dag van het programma kan u genieten van wat vrije tijd. U kan skiën in één van de betere skigebieden van Fins Lapland (facultatief) of uw programma vervolledigen met een aantal facultatieve activiteiten. Ook voor de langlaufliefhebber is er materiaalhuur mogelijk.

Lunch in een lokaal restaurant.

 Ice karting
 Fietstocht met fatbikes
 Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
 Nachtelijke sneeuwscootertocht
 Sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park
 Tocht met de buggy’s
 Rivierdrijven

Afscheidsdiner (3-gangen) in de lodge.

Dag 8: RUKA – KUUSAMO – BRUSSEL (O)

Ontbijt in de lodge, gevolgd door check-out en inleveren van uw thermische kledij.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor terugvlucht naar Brussel.
Rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Lapland à la carte – een échte once-in-a-liftetime experience!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie