Klassieke rondreis magisch en cultuurrijk Jordanië – vanaf € 2.695/persoon

Tijdens deze individuele rondreis Jordanië ontdek je in 8 dagen tijd wat het prachtige Jordanië te bieden heeft!

Je start in de hoofdstad Amman van waaruit je de eerste dag het Noorden van het land ontdekt met Jerash en Ajlun als hoogtepunt! Op dag twee bezoek je de stad zelf en rijd je verder zuidwaarts richting Petra via Madaba en Mount Nebo (de begraafplaats van Mozes). Laat je vervolgens verwonderen door de prachtige rode duinen van Wadi Rum Om daarna uw reis af te sluiten aan de Dode Zee. U verblijft in charmante middenklasse tot luxe accommodaties.

Dit voorstel is een voorbeeld en kan uiteraard steeds aangepast worden aan uw wensen!

Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Wadi Rum
Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Petra
Rondreis Jordanië - Voyage Unique -
Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Dode zee
Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Petra
Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Petra

DAG 1: AMSTERDAM – AMMAN

Vertrek vanuit Zaventem of Brussel Zuid voor de aansluitende Royal Joranian vlucht naar Amman. Bij aankomst onthaal en transfer naar uw hotel.

Rondreis Jordanië - Voyage Unique - hotel landmark
Rondreis Jordanië - Voyage Unique - hotel landmark

DAG 2 : AMMAN – WOESTIJNKASTELEN – AMMAN (O-M-A)

Na het ontbijt ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,… Na het middagmaal excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten. Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

Rondreis Jordanië - Voyage Unique - amman
Luxe rondreis Jordanië - Voyage Unique - Amman

DAG 3 : AMMAN – JERASH – AJLUN – AMMAN (O-M-A)

Na het ontbijt dagexcursie naar de best bewaarde Romeinse site Jerash. U bezoekt er de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximus, de 600m lange Romeinse hoofdstraat en de Tempel van Zeus. In de namiddag rijdt u verder tot aan Ajlun voor een bezoek aan de burcht Qala’at ar-Rabad. Deze burcht werd door de Arabieren opgetrokken om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Gelegen op een heuvel heeft de burcht een prachtig uitzicht over de omgeving. Terugkeer naar Amman voor het avondmaal en overnachting.

Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Kerkak

DAG 4 : AMMAN – MADABA – MT. NEBO – KERAK – PETRA (O-M-A)

Ontbijt. Vertrek naar Madaba. Hier staat de Grieks-orthodoxe St-Georges kerk waar mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meest indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Nadien bezoekt u tevens de Neboberg. Vanop deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Verderop langsheen de Koningsweg bevindt zich het plaatsje Kerak. Bij de kruisvaarderburcht van Kerak kan u nog steeds de water-reservoirs zien. Middagmaal tijdens de bezoeken. Doorreis naar Petra. Verblijf in 4 of 5 sterren hotel.

Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Mount Nebo
Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Mount Nebo
DAG 5: PETRA (o-m-a)
Na het ontbijt, bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw reis door Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid. Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2 km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert. Middagmaal in het
restaurant op de site. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.
Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Petra

DAG 6 : PETRA – WADI RUM – DODE ZEE (O-M-A)

Vertrek naar het land van Lawrence of Arabia, Wadi Rum. Deze fascinerende woestijnvlakte is een vaste etappe tijdens de meeste reizen doorheen Jordanië. Jeeps brengen u gedurende 4 uur naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn. Na het middagmaal doorreis naar de Dode Zee. Verblijf in 4 of 5 sterren hotel.

Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Movenpick dead sea
Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Movenpick dead sea

DAG 7 : DODE ZEE (O-A)

Vrije dag. Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ca. tien keer meer zout dan alle andere zeeën ter wereld. Aan het water wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven.

DAG 8 : DODE ZEE – AMMAN – BRUSSEL (O)

Transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Zaventem of Brussel Zuid.

Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Movenpick dead sea
Rondreis Jordanië - Voyage Unique - Movenpick dead sea

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Klassieke rondreis magisch en cultuurrijk Jordanië – vanaf € 2.695/persoon

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie