Grote Rondreis in Namibië “Woestijn, dramatische kustlijnen en ongerept”

Ontdek de pracht en praal van de Namibische woestijnen, de gastvrije bevolking, het uitgestrekte Etosha Nationaal park, de rivieren van het Noorden en eindig met de spectaculaire Victoria Falls. Deze unieke 19-daagse reis laat u helemaal herbronnen en één worden met de Namibische natuurgoden.

Dag 1: BRUSSEL – ADDIS ABEBA – WINDHOEK

Vlucht vanuit Brussel via Addis Abeba naar Windhoek.

Dag 2: WINDHOEK (O)

Na de verwelkoming ’s morgens door de toergids op de luchthaven van Windhoek volgt de rit naar de guesthouse, gelegen op vijf minuutjes rijden van het centrum. De ideale plaats om rustig te bekomen van de vlucht.

Dag 3 & 4: NAMIB DESERT – SOSSUSVLEI (O + L + D)

Na het ontbijt volgt de rit naar Sesriem. Onderweg geniet u van schitterende zichten op de door wind en mist gecreëerde dieprode zandduinen. Sossusvlei ligt in de buurt van Sesriem. Meteen een hoogtepunt van de reis. U bewondert onder meer de machtige ‘Dune 45’, de hoogste duin ter wereld.

Ook een wandeling door de Sesriem Canyon, een 30 m diepe kloof, mag niet ontbreken. De zonsopgang aanschouwen vanuit de lucht is zowaar nog mooier. Een ballonvaart kan (optioneel) bijgeboekt worden.

Twee overnachtingen in een lodge aangepast aan uw budget

Dag 5: SWAKOPMUND (O + L + D)

U trekt via Kuiseb naar het mooie kuststadje Swakopmund waar het Duitse koloniale verleden nog zeer sterk voelbaar is. Flaneer even over de heuse promenade met modewinkels en souvenirshops. In het nabijgelegen Walvisbaai kan u een schitterende dolfijnen- en robbencruise maken (optioneel).

Dag 6 & 7: DAMARALAND (O + L + D)

Vandaag rijdt u naar Damaraland, het woongebied van de traditionele Herero-stam. In dit extreem droog gebied, komen de oudste rotsgravures van Twijfelfontein, Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain voor. Een voor een fantastische geologische hoogtepunten. Het indrukwekkende landschap verrast met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlaktes en majestueuze bergen. Kenners aanzien dit als de mooiste regio van Namibië.

Dit is ook het woongebied van de zeldzame woestijnolifant, gems- en springbokken, bergzebra’s en zwarte neushoorns. Tijdens een ochtendsafari in open landrovers gaat u op zoek naar de dieren.

Twee overnachtingen in een lodge aangepast aan uw budget.

Dag 8: ONGAVA GAME RESERVE (ZUIDWEST-ETOSA) (O + L + D)

Vandaag begint het safari-gedeelte van de reis. U trekt naar het Ongava Private Game Reserve aan de rand van het zuidwestelijke deel van het Etosha National Park. Hier observeert u in alle rust het wild tijdens een safari.

Overnachting in een lodge aangepast aan uw budget.

Dag 9 & 10: OOST-ETOSHA (O + L + D)

Het Etosha National Park, het grootste beschermde wildpark van Namibië is een absolute topper. Het ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etosha-zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen. Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water. Het resultaat? Een schouwspel van meer dan een miljoen flamingo’s die hier neerstrijken om te broeden in deze periode.

Aan de rand zijn tientallen drinkplaatsen gevormd waar grote kuddes olifanten regelmatig hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van Namibië waaronder leeuwen, zebra’s, olifanten, giraffen en zwarte neushoorns. Twee overnachtingen in een lodge aangepast aan uw budget.

Dag 11: KAVANGO REGIO (O + L + D)

Rit naar Rundu. Hier begint het groene gedeelte van de reis. U verblijft aan de oever van de Kavango-rivier temidden een weelderige vegetatie. Hier kan u optioneel een mooie cruise bij zonsondergang maken. Vogelspotters treffen in deze regio een waar paradijs.

Overnachting in een lodge aangepast aan uw budget .

Dag 12 & 13: CAPRIVISTRIP – MAHANGO NATIONAL PARK (O + L + D)

Vandaag rijdt u verder naar het oostelijke deel van de Caprivi-regio. U verblijft nabij het Mahango Game Reserve waar u fantastische safari’s kan doen om uiteenlopende diersoorten te spotten. Een bootsafari en een uitstap naar de Popa-watervallen behoren ook tot de mogelijkheden.

Grote kuddes olifanten, buffels, sabelantilopen, rieten bosbokken en sassaby’s worden regelmatig waargenomen op de oevers van de Kavango-rivier.

Twee overnachtingen in een lodge aangepast aan uw budget.

Dag 14 & 15: BWABWATA NATIONAL PARK (O + L + D)

Het moerasland van het Bwabwata National Park is een uniek gebied dat doet denken aan de landschappen in Botswana. Uw verblijf ligt in de regio van de Kwando-Linyanti-delta, een toplocatie voor bootsafari’s. U maakt game drives in het Bwabwata NP en het nabijgelegen Mudumo NP, een wildernisgebied met savanne, mopanebossen en moeras.

Twee overnachtingen in een lodge aangepast aan uw budget.

Dag 16 & 17: VICTORIA FALLS (O)

Rit naar de Victoriawatervallen. Gedurende twee dagen kan u dit indrukwekkende natuurfenomeen bewonderen.

Twee overnachtingen in een lodge aangepast aan uw budget.

Dag 18: JOHANNESBURG – BRUSSEL (O + L + D)

Terugvlucht naar Addis Abeba en aansluitende vlucht naar Brussel.

Dag 19: AANKOMST TE BRUSSEL (O)

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Grote Rondreis in Namibië “Woestijn, dramatische kustlijnen en ongerept”

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie