Groepsreis Senegal van 15/02 – 22/02/25 met Ndl-talige begeleiding!

Unieke Afrikaanse beleving!

Troeven

Korte reisbeschrijving

Deze 8- daagse groepsreis in februari 2025 neemt naar het fascinerende land Senegal. Deze bestemming biedt een unieke mix van cultuur, natuur en geschiedenis wat een boeiende bestemming maakt voor elke reiziger. De temperaturen zijn er in februari tussen de 22 en 30°C wat perfect is!

De reis start in Dakar waarna het vulkanische eiland Gorée ontdekken. Daarna vervolgen we de reis naar Lac Rose, Kayar en Saint-Louis om daar het ‘Parc National du Djoudi’ te verkennen.

Onderweg naar Lompoul leert u meer over ‘Parc National de la Langue de Barbarie‘. In de duinen van Lompoul verblijven we in een schitterende nomadenkamp. Vanuit Lompoel gaan we de verder de natuur in voor een onvergetelijke ervaring in de Unesco beschermde Delta Saloum. Ontdek onze volledige reis hieronder en schrijf u snel in!

Programma

Dag 1 (zaterdag 15/02/2024): ’s middags vertrek vanuit Brussel 

Met een comfortabele vlucht vanuit Brussels Airport naar Dakar, de hoofdstad van Senegal.
(vluchturen onder voorbehoud: Brussel 12:10 – 17:30 Dakar)

U landt in de late namiddag op de luchthaven van Dakar, waarna u bij aankomst wordt opgewacht door de plaatselijke gids. Met een autocar wordt u naar het hotel Novotel**** gebracht.

Er wordt een lekker avondmaal voorzien voor u (inbegrepen).

Overnachting in: Novotel Dakar

Dag 2 (zondag 16/02/2024): Ontdekking van het eiland Gorée

Na het ontbijt vertrekken we naar de haven waar we rond 09h00 aan boord gaan van een boot waarmee we varen naar het eiland Gorée. Onderweg geniet u van een prachtig panoramisch zicht op de kliffen en koloniale huizen.

Bezoek aan het slavenhuis waar de gids u met passie uitleg geeft over dit historische pand. Geniet vervolgens van een fijne wandeling door de bloemrijke straten naar de top van het voorgebergte waar u versteld staat van een panoramisch uitzicht over de baai van Dakar!
We genieten van een lunch in een typisch eilandrestaurant waar Djibril, de onconventionele chef-kok zijn kookkunsten laat zien.

Om 15h00 zijn we terug in Dakar om onze ontdekking verder te zetten met een stadstour die door een gids wordt begeleid. We bezoeken het onafhankelijkheidsplein en z’n oude administratieve gebouwen, die getuigen van de hoofdstad van Frans West-Afrika. Verder maken we kennis met het mooie stadhuis en het oude treinstation.

De Kermel-markt, de kathedraal van Dakar en het presidentiële paleis zijn ook aan de beurt!

De stad Corniche biedt een uitzicht op de Madeleine-eilanden en de mooi ontworpen Ouakam-moskee. Ontdek het monument van de Afrikaanse Renaissance van dichtbij door de 200 trappen te nemen naar de sokkel van het standbeeld dat maar liefst 52 meter hoog is en vervaardigd uit brons.

Na deze fijne verkenning is het tijd om te genieten van het diner in het leuke restaurant Ngor. In dit sfeervolle restaurant geniet u van een panoramisch zichten.

Overnachting in: Novotel Dakar.

Dag 3 (maandag 17/02/2024): Lac Rose

Vandaag wordt een dag vol nieuwe ervaringen. We starten onze dag met een rit naar ‘le Lac Retba’, de originele naam van het roze meer ‘Lac Rose’. De benaming van het meer komt van het zeer hoge zoutgehalte en rode algen dat het meer tot voor kort bevatte. Echter heeft het meer nu niet meer deze typische roze kleur omdat de regio 2 jaar geleden getroffen werd door hevige regen met overstromingen.
De lokale gids neemt u meer naar de zoutverzamelaars waar u wordt ondergedompeld in hun vakmanschap, de oorsprong van het meer en de zoutwinning. We maken deze ervaring nog wat spannender door een oversteek te maken met een zoutkano naar de andere kant van het meer.

U heeft de mogelijkheid om een leuke wandeling te maken langs de lagune omzoomd met prachtige duinen.
Voor wie wil staan er quads klaar om samen een actieve tour te maken rond de duinen, het meer en het strand van Paris-Dakar. Plezier gegarandeerd!
Wilt u het wat rustiger aandoen? Dan kunt u uitrusten en ontspannen op het strand en ervaart u mogelijks hoe u kunt drijven op het meer.
We lunchen in een bamboerestaurant gebouwd op een schelpenheuvel waar we verschillende exotische smaken zullen ervaren.

We steken de duinen van Dakar over met een 4×4-truck om over het eindeloze strand van de Grande Côte te rijden. Daarna rijden we verder om het grootste ambachtelijke visserscentrum, Kayar, te bereiken. De Engelstalige dorpsgids vertelt over het leven van de vissers. Leer hoe ze de kano’s uit het water halen, stapels vis op het zand onderhandelen, ladingen overladen in karren, zouten, roken en drogen van niet-verkoopbare soorten, de mooiste vangsten op de markt verkopen…


						

na deze unieke ervaring rijden we verder naar Saint-Louis waar we inchecken in ons hotel ‘La Résidence***’. Met zijn kolionale charme uit de jaren vijftig past dit hotel in het plaatje met hun grote witte gevels. De originele decoratie is ontworpen door de eigenaren zelf en gemaakt door lokale ambachtslieden (hout, rotan, leer, weven, terracotta, mozaïek,…). Het hotel werd in 2015 gerenoveerd.

Overnachting in: La Résidence

Dag 4 (dinsdag 18/02/2024): Parc National du Djoudi

Na een verkwikkende nacht en een lekker ontbijt vertrekken we richting het Nationaal Park van Djoudi, het derde grootste ornithologische reservaat ter wereld. Een waar toevluchtsoord voor meer dan 3 miljoen vogels (pelikanen,  fluitende eenden, roze flamingo’sn enz…).

We verkennen per kano dit uitzonderlijke natuurlijk erfgoed in, geklasseerd door Unesco.  Geniet van de merenlandschappen, immense rietvelden, de wirwar van binnenwateren. Ontdek verschillende reptielen aan de oevers zoals pythons en krokodillen. Maar ook zoogdieren als jakhalzen, apen, hyena’s zijn rijkelijk aanwezig!

Tegen de middag keren we terug naar Saint-Louis via de beroemde brug Faidherbe ontworpen door Gustave Eifel. We lunchen in een plaatselijk restaurant dat volledig in de stijl van die periode ligt.

Na de lunch genieten we van een rondleiding over het eiland in een koets waarbij we uitleg krijgen van een échte Saint-Louisiaanse gids. We ontdekken historische plaatsen en gebouwen in deze door de Fransen gebouwde stad. Het Mermoz Aéropostale, Place Faidherbe, Kathedraal,…

We bezoeken de wijk Guet Ndar aan de Langue de Barbarie met als afsluiter een bezoek aan het Hôtel de la Poste, een mekka voor luchtpost.

Gun uzelf wat ontspanning na deze ontdekkingstocht en flaneer in de gezellige straatjes waar u kwalitatieve souvenirwinkeltjes kunt vinden. Verder is er de ‘Marché de Sor’. Een typische afrikaanse, kleurrijke markt met veel ambiance, kleuren en geuren.

We dineren in een leuk restaurant waarna er de mogelijkheid is voor de liefhebbers om een muzikaal cafeetje te bezoeken.

Overnachting in: La Résidence***

Dag 5 (woensdag 19/02/2024): Parc National Langue de Barbarie

We vertrekken richting Gandiolais waar we het ‘Langue de Barbarie National Park’ gaan bezoeken. Aan boord van een kano varen we de rivier af waar we het vogeleiland voorbij varen. Hier nestelen heel wat vogelsoorten zoals sternen, meeuwen en pelikanen. We varen door naar de historische monding van de rivier waar we de mogelijkheid hebben om flamingo’s te observeren.

De lunch gaat door in een lodge aan de rivier waar u kunt genieten van het zwembad van de lodge, de rivier of de oceaan.

Na deze verdiende pauze gaan we op weg naar ‘Camp Rêve de Nomade’ in het duingebied van Lompoul, waar de lokale gastheer Abdou ons met open armen verwelkomt.  Deze uitzonderlijke nomadenervaring vindt plaats op de top van een prachtige duin en biedt een panoramisch uitzicht op de onmetelijkheid van de wildernis.

We verblijven in traditionele Moorse tenten in wit katoen, bekleed met kleurrijke stoffen. Ze zijn uitgerust met bedden gemaakt van lokaal ruw hout en een individuele badkamer met karakter.

Eens geïnstalleerd maken we nog een onvergetelijke rit op een dromedaris midden in de Saharah.
In de avond verwennen we onszelf met een welkomstcocktail + avondmaal. Geniet na de zonsondergang van de prachtige sterrenhemel!

Overnachting in: Camp Rêve de Nomade 

Dag 6 (donderdag 20/02/2024): Ontdekking van de prachtige natuur

We vertrekken na het ontbijt richting Saloum via Mékhé. We nemen een prachtige weg in het hart van het koninkrijk Baol om door te reizen naar Foundiougne waar we de rivier zullen oversteken naar Saloum.

We gaan verder naar Toubacouta in het hart van het natuurpark Saloum Delta. We installeren ons in het zeer mooie boetiekhotel ‘Les Palétuviers****’. Dit hotel wordt uitgebaat en is eigendom van een Belgisch koppel. We vertrekken rond 17.00 uur en ontdekken per kano twee opmerkelijke bezienswaardigheden, dicht bij elkaar: eerst bezoeken we de Diorom Boumag, een enorme granaatheuvel die een zeer oude grafheuvel verbergt die als begraafplaats voor Serer- koningen van de afgelopen eeuwen heeft gediend.

Het is een eiland waar u vanaf een hoogte van 25 meter prachtig uitkijkt over de mangrove. De natuur is er erg mooi en oude baobabs bezaaid met parkietennesten gedijen in deze kalksteenrijke grond. We pakken weer de kano en gaan iets verder naar de Bird Rest, een grote groep mangrovebomen waarin duizenden zeevogels te midden van een ongelofelijk kabaal de nacht komen doorbrengen. We zien een groot aantal soorten zilverreigers, bonte ijsvogels, aalscholvers en vooral grijze pelikanen die een paar meter boven ons passeren.

Diner en overnachting in deze oase van rust: Les Palétuviers

Dag 7 (vrijdag 21/02/2024): Ontdekking van het Saloum National Park met het “Amazone-gevoel”.

Deze ochtend vertrekken we richting het traditionele dorp Dassilamé Sérère. Met lokaal gebouwde kleine kanobootjes ontdekken we het lokale ecosysteem dat erg belangrijk is voor het leven in de kleine dorpjes. Deze dorpjes zijn rijk aan geschiedenis, cultuur en economische activiteiten. De natuur- en vogelliefhebbers zullen niet ontgoocheld zijn! De aanwezigheid van drinkbaar water zorgt dat er er veel leven is naast en op het water. Een mooie variatie aan vogelsoorten zult u hier kunnen spotten.

Op het einde van de voormiddag stappen we opnieuw in deze lokale kanobootjes om te varen naar het midden van het Saloum Nationale Park. Dit nationale park is geklasseerd als een wereldbiosfeerreservaat.  We varen verder in een doolhof van mangrovebomen wat een écht ‘amazone-avontuur’ gevoel geeft! Soms komen we mangrove oesterplukkers of een visserskano tegen in de bocht van een meander. Het mangroveleven is hier écht te observeren!

We bereiken het eiland Sipo om een ​​mooie namiddag door te brengen aan de oevers van de Bandiala Bolong. De 80 inwoners zijn verdeeld in 3 etnische groepen en 3 religies en dit dorp is authentiek gebleven; het bestaat voornamelijk uit strohutten.

Het panorama van de mangroven is adembenemend. Dit is de plek waar we lunchen, in de vorm van een gezellige visbarbecue. We kunnen profiteren van het zandstrand om in de bolong te zwemmen met zeer schoon water dat warmer is dan de oceaan. Voor liefhebbers van dierenobservatie is er een uitkijkpunt geïnstalleerd. Er zijn veel dieren aanwezig op dit eiland: stekelvarkens, mangoesten, varanen, krokodillen, apen, servals, hyena’s, pythons, wrattenzwijnen en meerdere vogels. Halverwege de middag keren we terug naar ons hotel.

Diner en overnachting in: Les Palétuviers

Dag 8 (zaterdag 22/02/2024): Safari + vertrek vlucht vanuit Dakar

Deze ochtend geniet u vrij in het hotel. De prachtige locatie van het boetiekhotel ‘Les Palétuviers’ nodigt uit om uit te rusten aan het zwembad, te zonnebaden in de zachte ligzetels. Bent u liever actief? Dan kunt u een mooie wandeling maken richting het dorp Toubacouta. Daar kunt u een lokaal schooltje leren kennen! Of maak een heerlijke kayaktocht of vertrek met een mountainbike (supplement) om de omgeving verder te verkennen.

Mits supplement van 95 euro/pp kunt u uw ervaring nog extra kracht bij zetten met een vroege ochtendsafari naar het “Fathala Park”.

Voor de deelnemers vertrekken we om 7h30 voor een safari in het Fathala reservaat van 2000 hectare. Met een jeep rijden we door het reservaat en ontdekken we verschillende diersoorten zoals de witte neushoorn, oryx, giraffen, buffels, zebra’s en zoveel meer!
Om het avontuur compleet te maken zullen we tijdens de safari tijd nemen voor een wandeling met tamme leeuwen, onder begeleiding van een ranger! Neem een onvergetelijke foto met deze wonderbaarlijke dieren!

Geniet na deze ongelofelijke ervaring van een heerlijk ontbijt. Daarna vertrekken we vanuit het hotel richting Passy. In Passy ontdekken we een lokale zaterdagmarkt waar specerijen, groenten, vis, juweeltjes,… worden verkocht. Een échte Afrikaanse ambiance zult u hier zeker terugvinden!

We vervolgen onze weg om de badplaats Saly te bereiken via Kaolack, een voormalige pindahaven van Senegal aan de rivier de Saloum, vandaag een kruispuntstad tussen de verkeersassen vanuit het zuiden richting Gambia, Casamance en de Guineas en vanuit het oosten richting het oosten Senegal en Mali.

Tenslotte zetten we koers naar de luchthaven voor een comfortabele vlucht vanuit Dakar naar Brussels Airport. (vluchturen onder voorbehoud: Dakar 22:40 – 05:30 Dakar)

Prijs

Prijs op basis van een dubbele kamer: 2395 euro/pp
Single Supplement: 165 euro/pp
Korting 3e persoon in dezelfde kamer: 80 euro

Supplement Jeepsafari in het Fathala Park: 95 euro/pp

Inentingen en medicatie:
Geen verplichtingen. Een inenting tegen gele koorts en malaria pillen worden aangeraden. Raadpleeg steeds uw arts.

 

 

Inbegrepen

 • Vluchten met Brussels Airlines in economy class (maaltijden & dranken, 23kg/pp ruimbagage, 8kg/pp handbagage en alle taksen incl.)
 • De luchthaventaksen en brandstoftoeslagen gekend op 22/04/24
 • Alle omschreven verplaatsingen met een comfortabele bus (Yutong 34 plaatsen)
 • Alle overnachtingen in vermelde hotels
 • Alle vermelde excursies en activiteiten
 • Lokale Engelstalige gids
 • Vol pension
 • Selectie van dranken bij de maaltijden
 • Nederlandstalige begeleiding van Voyage Unique
 • De 24/24h service van Voyage Unique

Niet inbegrepen

 • Gebruikelijke fooien (€65/pp)
 • Excursie naar het safaripark “Fathala Park”op dag 8: +€95/pp
 • Optionele excursies niet opgenomen in het programma
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering (vraag ernaar!)
 • Persoonlijke uitgaven

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Groepsreis Senegal van 15/02 – 22/02/25 met Ndl-talige begeleiding!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

Groepsreis Senegal van 15/02 – 22/02/25 met Ndl-talige begeleiding!