Groepsreis door Japan: “Expo 2025 Osaka & Hokkaido”

Wees er op tijd bij!

Troeven

Korte reisbeschrijving

Ontdek de wereld in Osaka tijdens de Expo 2025 waar de wijsheid van de wereld op vlak van innovatie & nieuwe technologieën samen wordt gebracht. Ervaar zelf de rijke Japanse cultuur tijdens deze unieke wereldtentoonstelling en vul je bezoek aan met een alternatieve Japan rondreis door Hokkaido. Verzeker je plaats en maak tijdig een reservatie voor deze Myaku Banpaku: Hokkaido reis.

 

Deze reis is in samenwerking met onze partner “Anders dan Anders”

Programma

Dag 1-2

BRUSSEL – TOKYO – OSAKA (snackdiner)

We nemen een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Tokyo met onmiddellijke aansluiting naar Osaka waar we overnachten.

Verblijf: Centara Grand Hotel Osaka

Dag 3-4

OSAKA (2xO,2xD)

Al sinds de Industriële Revolutie zijn de Wereldtentoonstellingen een ideaal platform om de universele tijdsgeest en de vooruitgang op industrieel, technisch en artistiek vlak te presenteren aan de hele wereld. Denk maar aan de eerste telefoon van Alexander Graham Bell in Philadelphia in 1876, de Eiffeltoren in Parijs in 1889 en in 2005 de mensachtige robots die door Toyota, Sony en Honda in Aichi werden gepresenteerd. Vandaag de dag worden tientallen miljoenen bezoekers uitgenodigd om op deze unieke internationale evenementen een universeel thema op een interactieve manier te verkennen. Ze vormen belangrijke platforms voor educatie en vooruitgang en stimuleren verbindingen tussen overheden, bedrijven, internationale organisaties en burgers. Het thema voor Expo 2025 is ‘Designing Future Society for Our Lives’. We verkennen in Yumeshima in Osaka Bay twee volledige dagen dit uniek en fascinerend evenement. Honderdvijftig landen en organisaties tonen de laatste ontwikkelingen op gebied van cultuur, innovatie en duurzaamheid. Maak er een reis rond de wereld en dompel je onder in een scala van entertainment, technologische hoogstandjes, ontroerende ontmoetingen, eeuwenoude tradities en hypermoderne ontdekkingen. Een onvergetelijke ervaring!

Verblijf: Centara Grand Hotel Osaka

DAG 5 

OSAKA – AOMORI (O,L,D)

Een ochtendvlucht brengt ons naar het uiterste noorden van het Honshu eiland: Aomori. Buiten de stad bezoeken we het Towada Art Museum dat met zijn verrassende collectie van zowel Japanse als internationale kunstenaars een verfrissende kijk biedt op hedendaagse kunst. Hierna reizen we naar de adembenemende Oirase kloof waar we een wandeling maken langs het kristalheldere water in de riviervallei. We nemen onze tijd om het betoverende landschap van dichte bossen met bekoorlijke watervallen in ons op te nemen. Als afsluiter bezoeken we Towada Jinja, een eeuwenoud Shinto-schrijn, verstopt in weelderige bossen aan de oever van het Towada meer. Hier vloeien een serene sfeer en de spirituele tradities harmonieus samen. Na een dag vol ontdekkingen overnachten we in een luxueuze ryokan die een perfecte mix van traditionele Japanse gastvrijheid en modern comfort biedt. We ontspannen na deze mooie dag in de lokale warmwaterbronnen.

Verblijf: Hoshino Resorts Kai Tsugaru

DAG 6

AOMORI – HAKODATE – SHIRAOI (O,L,D)

Vandaag nemen we de kogeltrein naar Japan’s meest noordelijke eiland Hokkaido, dat met zijn actieve vulkanen en drijvende ijsschotsen ook wel het land van vuur en ijs wordt genoemd. Via het Toya meer, een kratermeer met vier eilandjes, bereiken we de jongste berg van Japan: Showa-Shinzan. Deze actieve vulkaan, die pas in 1945 ontstaan is, telt al 400 meter hoogte! We genieten vanop de kabelbaan op de flanken van de nabijgelegen Usu vulkaan van het indrukwekkende uitzicht. In 1977 kende Usu een spectaculaire uitbarsting waarvan de aswolk tot 10.000 meter hoog reikte. We ontdekken wat de verwoestende kracht van een vulkaanuitbarsting kan aanrichten tijdens een wandeling door een getroffen gebied dat bewust niet heropgebouwd werd. Aansluitend bezoeken we de vallei van de hel, Noboribetsu Jigokudani, een vulkanische hotspot met borrelende zwavelbronnen, stoompluimen en kleurrijke mineraalafzettingen. Overnachten doen we in een zusterhotel van de vorige nacht dat werd gebouwd in de stijl van de oorspronkelijke inwoners van Hokkaido, de Ainu.

Verblijf: Hoshino Resorts Kai Poroto

DAG 7

SHIRAOI – FURANO – ASAHIDAKE – DAISETSUZAN NATIONAAL PARK (O,L,D)

Onze reis voert ons verder tot bij de prachtige bloemenstreek van Furano waar we ons laten betoveren door de geurige lavendelvelden en kunnen proeven van een verfrissend lavendelijsje of een heerlijk stukje Hokkaido meloen! De fotografen onder ons kunnen op de schilderachtige panoramische route de natuurlijke pracht van de kleurrijke bloemenvelden vastleggen. Onze eindbestemming is de waterval van Shirahige en de magische Aoi-Ike Blue Pond in Biei. Dit mysterieuze meer heeft een opvallend azuurblauwe kleur, veroorzaakt door natuurlijke mineralen in het water. Hierna maken we opnieuw een tochtje met een kabelbaan tot 1.600 meter hoogte waar we een korte maar spectaculaire wandeling maken. Onze beloning is het uitzicht op de Asahidake vulkaan, die met zijn 2.291 meter de hoogste van Hokkaido is.

Verblijf: Hotel Bearmonte

DAG 8

DAISETSUZAN NATIONAAL PARK – AKAN-MASHU NATIONAAL PARK (O,L,D)

We starten onze dag in het Daisetsuzan Nationaal Park, waar een volgende kabelbaan ons naar de top van de Kurodake berg brengt. Tijdens onze korte wandeling naar de top genieten we van de frisse berglucht en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

‘s Middags vertrekken we naar de kristalheldere meren en vulkanische landschappen van het Akan-Mashu Nationaal Park. Na wat informatie over de lokale ecologie en geologie in het Akankohan Eco Center maken we een boeiende boswandeling tot bij de kustlijn. Hier zien we ‘bokke’, modderpoelen die bij het ontsnappen van gas het kenmerkende geluid ‘bokke’ maken. We overnachten opnieuw in een parel van een ryokan met publieke onsen.

Verblijf : Hotel & Spa Resort La Vista Akangawa Kushiro

DAG 9

AKAN-MASHU NATIONAAL PARK – SHIRETOKO NATIONAAL PARK (O,L,D)

Bij helder weer spenderen we onze ochtend bij het Onneto meer, met zijn betoverende veranderende kleuren variërend van diepblauw tot groen. Het heldere water van deze caldera weerspiegelt ons adembenemend uitzicht op de omliggende vulkanen, Mount Meakan en Mount Akanfuji. Hierna maken we een deugddoende hike rond de Wakoto vulkaan die door de afzetting van sedimenten een schiereiland vormde in het Akan meer. Daarna bewonderen we het surrealistische, bijna buitenaards aandoende landschap van Mount Io, een zwavelberg met stomende fumarolen en diepgele vulkanische rotsen. We overnachten aan de ingang van het Shiretoko Nationaal Park.

Verblijf: Kitakobushi Shiretoko Hotel & Resort

DAG 10-11 

SHIRETOKO NATIONAAL PARK – TOKYO – BRUSSEL (O,L,D)

Deze ochtend maken we een boottocht langs de ruige en ongerepte kustlijn tot aan Cape Shiretoko, en genieten we van adembenemende uitzichten op de steile kliffen, verborgen watervallen en weelderige bossen die tot aan de waterkant reiken. Met wat geluk spot je verschillende soorten zeevogels, zeehonden en misschien zelfs bruinvissen en walvissen. We zetten hierna voet aan wal bij het door UNESCO tot werelderfgoed verklaarde Goko Vijf Meren Park. Onze begeleide wandeling op goed onderhouden paden brengt ons tot bij kristalheldere meren, met een indrukwekkend uitzicht op de Shiretoko-bergen. Je komt meer te weten over dit kwetsbare ecosysteem waar nog ongeveer vijfhonderd wilde beren hun thuis kennen. We nemen afscheid van dit indrukwekkend stukje natuur en nemen een binnenlandse vlucht terug naar Tokyo waar we onze laatste nacht op Japanse bodem verblijven. Onze laatste dag vertrekken we nog voor het ontbijt voor onze rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Verblijf: Mesm Tokyo, Autograph Collection

Prijs

Prijzen per persoon:

16 juli ’25 – 26 juli ’25

€ 8.790 (2p kamer) of  € 10.490 (1p kamer)

20 augustus ’25 – 30 augustus ’25

€ 8.790 (2p kamer) of € 10.490 (1p kamer)

17 september ’25 – 27 september ’25

€ 8.590 (2p kamer) of € 10.290 (1p kamer)

Inbegrepen

 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen (zoals geldig op 27.06.2024)
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Twee dagtickets voor de Expo in Osaka
 • Maak je een reservatie voor deze rondreis mét AdA pakket vóór 30.09.2024? Dan bieden wij gratis luchthavenvervoer en toegang tot Brussels Airport Lounge aan.

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld souvenirs)
 • Eventuele kosten voor paspoort, inentingen en visum
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
 • Annuleringsverzekering
 • AdA pakket aan €395 per persoon. In het AdA pakket is een reisbijstandsverzekering, duurzaamheidsbijdrage & vaste prijsgarantie voorzien. Met deze vaste prijsgarantie ben je volledig beschermd tegen een maximale prijsverhoging van €840 (8% van de reissom) ten gevolge van een eventuele aanpassing van wisselkoers (ingerekend aan 170 JPY/EUR) en een eventuele verhoging van luchthaventaksen en/of taksen ter plaatse.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Groepsreis door Japan: “Expo 2025 Osaka & Hokkaido”

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

Groepsreis door Japan: “Expo 2025 Osaka & Hokkaido”