Groepsreis door Japan: “Expo 2025 Osaka & Kyushu”

Wees er snel bij!

Troeven

Korte reisbeschrijving

Ontdek de wereld in Osaka tijdens de Expo 2025 waar de wijsheid van de wereld op vlak van innovatie & nieuwe technologieën samen wordt gebracht. Ervaar zelf de rijke Japanse cultuur tijdens deze unieke wereldtentoonstelling en vul je bezoek aan met een alternatieve Japan rondreis door Kyushu. Het programma is aanvullend op de klassieke rondreizen Midori No Hi en Yamato & Silla.

 

Deze reis is in samenwerking met onze partner “Anders dan Anders”

Programma

DAG 1-2 

BRUSSEL – TOKYO (D)

We vertrekken vanuit Brussel voor onze rechtstreekse vlucht naar Tokyo. Bij aankomst volgt een eerste kennismaking met het bruisende nachtleven van Tokyo waarna we overnachten.

Verblijf: Mesm Tokyo, Autograph Collection

DAG 3 

TOKYO – KAGOSHIMA (O,L,D)

We laten de stad achter ons en nemen een binnenlandse vlucht naar het eiland Kyushu. We dromen even weg naar het vervlogen tijdperk van de trotse samoerai en bewonderen de eeuwenoude architectuur van de overgebleven residenties met op de achtergrond de majestueuze actieve Sakurajima vulkaan. We wandelen door de zorgvuldig aangelegde landschappen waar de traditionele tuinen elegantie en rust uitstralen. In het indrukwekkende Chiran Peace Museum krijgen we, aan de hand van persoonlijke voorwerpen, brieven, foto’s en video’s, inzicht in de tragische geschiedenis en moed van de kamikazepiloten uit de Tweede Wereldoorlog. Het museum is gebouwd op de oude luchthaven die dienst deed als uitvalsbasis voor de missies naar Okinawa. We verblijven deze nacht in een hotel met prachtig uitzicht op de Sakurajima en Kaimondake vulkaan.

Verblijf: Sheraton Kagoshima

DAG 4 

KAGOSHIMA – YAKUSHIMA (O,L,D)

Na het ontbijt nemen we de jetfoil van Kagoshima naar het 500 vierkante kilometer grote eiland Yakushima. Met zijn acht bergtoppen van meer dan 1.800 meter hoogte heeft het zijn naam ‘Alpen van de oceaan’ niet gestolen! We beginnen onze verkenning op dit eiland met een wandeling in het sprookjesachtige landschap in de adembenemende Shiratani Unsui Gorge. Deze kloof inspireerde met zijn mossige bossen en kristalheldere beekjes makers van de film ‘Princess Mononoke’. Op onze volgende wandeling in de bossen van Yakusugi Land komen we oog in oog te staan met enkele majestueuze Yakusugi cederbomen die duizenden jaren oud zijn. We overnachten hier op een prachtige locatie tussen de bergen en de oceaan.

Verblijf: Samana Hotel Yakushima

DAG 5

YAKUSHIMA – OSAKA (O,L,D)

Na het ontbijt bezoeken we, indien de weeromstandigheden het toestaan, de beroemde Senpiro en Ohko watervallen of brengen we een bezoek aan het Yakusugi museum. Hier ontdekken we hoe de cederbomen door de eeuwen heen van vitaal belang zijn geweest voor de eilandbewoners en kunnen we enkele artefacten bewonderen gemaakt uit Yakusugi hout. Daarna verlaten we Yakushima en nemen we een binnenlandse vlucht naar Osaka.

Verblijf: Centara Grand Hotel Osaka

DAG 6-7 

OSAKA (2xO,2xD)

Al sinds de Industriële Revolutie zijn de Wereldtentoonstellingen een ideaal platform om de universele tijdsgeest en de vooruitgang op industrieel, technisch en artistiek vlak te presenteren aan de hele wereld. Denk maar aan de eerste telefoon van Alexander Graham Bell in Philadelphia in 1876, de Eiffeltoren in Parijs in 1889 en in 2005 de mensachtige robots die door Toyota, Sony en Honda in Aichi werden gepresenteerd. Vandaag de dag worden tientallen miljoenen bezoekers uitgenodigd om op deze unieke internationale evenementen een universeel thema op een interactieve manier te verkennen. Ze vormen belangrijke platforms voor educatie en vooruitgang en stimuleren verbindingen tussen overheden, bedrijven, internationale organisaties en burgers. Het thema voor Expo 2025 is ‘Designing Future Society for Our Lives’. We verkennen in Yumeshima in Osaka Bay twee volledige dagen dit uniek en fascinerend evenement. Honderdvijftig landen en organisaties tonen de laatste ontwikkelingen op gebied van cultuur, innovatie en duurzaamheid. Maak er een reis rond de wereld en dompel je onder in een scala van entertainment, technologische hoogstandjes, ontroerende ontmoetingen, eeuwenoude tradities en hypermoderne ontdekkingen. Een onvergetelijke ervaring!

DAG 8 

OSAKA – KUMANO (O,L,D)

We vertrekken naar Koyasan, de heiligste berg van Japan en een belangrijk leercentrum van het Shingon boeddhisme. De tempels en grote begraafplaats met meer dan 200.000 grafstenen liggen op een vlakte van 900 meter hoog die omringd is door acht lager gelegen bergpieken. Waarschijnlijk heeft Kobo Daishi deze plek als heiligdom uitgekozen omdat het vanuit de lucht lijkt op een lotusbloem met acht bloemblaadjes. We wandelen op deze UNESCO site langs de met mos bedekte graven en stenen lantaarns naar de plek waar hij zijn laatste rustplaats heeft gevonden. Aan de andere zijde van het Kii schiereiland vinden we het Shinto-heiligdom Kumano Hongu Taisha terug. Dit is een van de drie grote Kumano-heiligdommen die op de belangrijkste Japanse bedevaartroute ligt. Tussen de rijstvelden bij het schrijn staat ook de hoogste torii ter wereld van 33 meter hoog. We overnachten aan de ruige oostkust.

Verblijf : Kumano Club Resort

DAG 9 

NACHI – KUMANO (O,L,D)

Deze ochtend volgen we de oostkust van het schiereiland tot in Ise waar we een bezoek brengen aan het meest vereerde Shinto-heiligdom van Japan. In een serene bosrijke omgeving bevindt zich het binnenste schrijn van Ise, gewijd aan Amaterasu, de zonnegodin en voorouder van de Japanse keizerlijke familie. We zijn hier onder de indruk van de eenvoud van deze heilige plaats waar de wandelpaden enkel met grind bedekt zijn en de houten heiligdomstructuren nauwelijks beschilderd zijn. We wandelen ook door gezellige straatjes langs de Oharaimachi, de traditionele weg die een constante stroom van pelgrims naar het schrijn leidt. Daarna nemen we de ferry richting Cape Irago. We rijden verder naar Shizuoka waar we onze intrek nemen in ons hotel. Bij helder weer genieten we volop van een prachtig uitzicht op de majestueuze Mount Fuji.

Verblijf : Nippondaira Hotel

DAG 10-11 

SHIZUOKA – TOKYO – BRUSSEL (O,L,D)

Vandaag verkennen we de omgeving van Shizuoka. Bij mooi weer wandelen we in de voormiddag door de glooiende theevelden om het geheim achter de productie van de beste groene thee ter wereld te ontdekken, hopelijk met zicht op Mount Fuji. Bij slecht weer bezoeken we het MOA Museum of Art in Atami. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie van Japanse en Oost-Aziatische kunst, variërend van schilderijen en keramiek tot prachtige tuinen. De architectuur van het museum is een kunstwerk op zich. Daarna zetten we koers naar de beroemde Hakone Turn Pike. Deze panoramische weg biedt spectaculaire uitzichten op het omliggende landschap, inclusief een adembenemend zicht op de iconische Mount Fuji bij helder weer. Met zijn 3.776 meter hoogte is deze stratovulkaan niet alleen de hoogste maar ook heiligste berg van Japan. Met zijn perfect symmetrische, en met sneeuw bedekte conische top inspireert hij al eeuwen lokale dichters, schilders en pelgrims. Kort na de middag voert de shinkansen of kogeltrein ons terug richting Tokyo waar we na ons afscheidsdiner overnachten. Onze laatste dag vertrekken we nog voor het ontbijt terug naar Brussel.

Verblijf: Mesm Tokyo, Autograph Collection

Prijs

Prijzen per persoon:

9 april ’25 – 19 april ’25

€ 8.390 (2p kamer) of € 9.990 (1p kamer)

14 mei ’25 – 24 mei ’25

€ 8.390 (2p kamer) of € 9.990 (1p kamer)

1 oktober ’25 – 11 oktober ’25

€ 8.590 (2p kamer) of € 10.290 (1p kamer)

Inbegrepen

 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen (zoals geldig op 27.06.2024)
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Twee dagtickets voor de Expo in Osaka
 • Maak je een reservatie voor deze rondreis mét AdA pakket vóór 30.09.2024? Dan bieden wij gratis luchthavenvervoer en toegang tot Brussels Airport Lounge aan.

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld souvenirs)
 • Eventuele kosten voor paspoort, inentingen en visum
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
 • Annuleringsverzekering
 • AdA pakket aan €395 per persoon. In het AdA pakket is een reisbijstandsverzekering, duurzaamheidsbijdrage & vaste prijsgarantie voorzien. Met deze vaste prijsgarantie ben je volledig beschermd tegen een maximale prijsverhoging van €840 (8% van de reissom) ten gevolge van een eventuele aanpassing van wisselkoers (ingerekend aan 170 JPY/EUR) en een eventuele verhoging van luchthaventaksen en/of taksen ter plaatse.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Groepsreis door Japan: “Expo 2025 Osaka & Kyushu”

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

Groepsreis door Japan: “Expo 2025 Osaka & Kyushu”