Groepsreis “De ongerepte Afrikaanse parel Madagaskar” – ndl-talige begeleiding

Reeds volzet

Troeven

Korte reisbeschrijving

Zin in een exclusieve reisbestemming waar u geniet van de ongerepte en unieke natuur? Dan is deze 15- daagse groepsreis van midden juli tot begin augustus zeker iets voor u!

Reis mee naar het vierde grootste eiland ter wereld dat ook wel het ‘Rode Eiland’ wordt genoemd, wat verwijst naar de roodbruine aarde. Madagaskar herbergt een grote variatie aan prachtige landschappen waar een enorme biodiversiteit heerst. 80% van de unieke fauna en flora op dit wondermooie tropische eiland vind u nergens anders op de wereld terug!

Tijdens deze groepsreis door Madagaskar reist u in een kleine groep van maximaal 16 personen en is er voortdurend professionele reisbegeleiding aanwezig. Met ons gevarieerd programma krijgt deze groepsreis gegarandeerd een onvergetelijk, avontuurlijk karakter!

Dat u van deze uitzonderlijke reisbeleving nog lang zult napraten, dat is zeker!

Klik hier voor een glimp van wat Madagaskar te bieden heeft.

Programma

Dag 1 (zaterdag 20/07/24) : ’s Avonds vertrek vanuit Brussel Airport

Vanuit Brussels Airport vertrekken we met Ethiopian Airlines, een kwalitatieve luchtvaartmaatschappij met recente toestellen. Via Addis Ababa komen we aan in Antananarivo Airport, tevens de hoofdstad van Madagaskar.

20/07/2024: Brussel – Addis Ababa    22:15 – 06:15 (+1 dag)
21/07/2024: Addis Abeba – Antananarivo    08:50 – 13:40
*vluchturen onder voorbehoud

Dag 2 (zondag 21/07/24) : Welkom in Madagaskar!

Na een comfortabele vlucht komen we aan in Madagaskar. Een lokaal Engels sprekende gids zal ons verwelkomen en zorgen voor de transfer (bus met airco) naar ons hotel ‘Le Combava’.

Diner en overnachting in het hotel Le Combava

Dag 3 (maandag 22/07/24) : Ontdek het tropisch regenwoud van Andasibe en het Lemureneiland

Na het ontbijt en check-out rijden we in de voormiddag met de autocar naar het tropische regenwoud van Andasibe, één van de populairste natuurreservaten van Madagaskar. Een prachtige tocht door adembenemende landschappen met mooie watervalletjes en spectaculaire valleien.

In de namiddag bezoek aan het lemureneiland via een korte kano-oversteek. De gekraagde maki’s verwelkomen u hier. Tijdens de wandeling door het eucalyptuswoud ontmoet u maar liefst 4 verschillende lemuursoorten. Omdat deze diertjes de aanwezigheid van mensen gewoon zijn, is het eenvoudig foto’s te nemen van de vriendelijke halfaapjes. Sommige lemuren aanwezig op het eiland werden weggehaald bij mensen die ze in een kooi gevangen hielden. Andere lemuren werden gered uit het woud op plaatsen waar de mens hun habitat bedreigt.  De ontdekking van het Lemureneiland is een unieke en intense kennismaking met deze schattige primaten.

Tijdens een avondwandeling in het regenwoud van Andasibe krijgt u de kans de fascinerende nachtdieren te ontdekken. Talrijke kameleonsoorten en kleurrijke kikkers, die overdag moeilijk te zien zijn, vindt men moeiteloos na de zonsondergang. Met een beetje geluk komt u ook de Boa van Madagaskar tegen. De vreemde natuurgeluiden van de nachtdieren maken van de avondwandeling een spannende uitstap voor iedere natuurliefhebber.

Diner en overnachting in Vakôna Forest Lodge.

Dag 4 (dinsdag 23/07/24) : Andasibe National Park

Na het ontbijt volgt een transfer richting het Andasibe National Park. Tijdens een wandeling door het Andasibe Nationaal Park krijgt u vandaag een uitgebreide uitleg over de boeiende fauna en flora van dit gebied.
Andasibe is eveneens de beste plaats om de Indri Indri-lemuur te observeren. Samen met uw gespecialiseerde gids maakt u een wandeling door dit prachtige reservaat. In Het Nationaal Park van Andasibe maakt u ook een goede kans andere lemuursoorten te zien, zoals de fotogenieke goudkleurige Sifaka’s, de kleinere bamboelemuurtjes of de talrijke bruine lemuren.

’s Namiddags wandeling door een Betsimisarakadorpje. Ontdek de tweede grootste etnische groep in Madagaskar en hun speciale levenswijze.

Diner en overnachting in Vakôna Forest Lodge.

Dag 5 (woensdag 24/07/24) : de prachtige en kleurrijke stad Antsirabe in centraal Madagaskar.

Na het ontbijt en check-out rijden we naar Antsirabe. De eerste etappe van de Route Nationale 7 (RN7) loopt grotendeels langs het Ankaratra Gebergte en brengt u naar de mooiste stad van Madagaskar, Antsirabe. De rode, laterietkleurige huisjes contrasteren met de groene tinten van de rijstterrassen. Langs de weg ziet u eveneens de indrukwekkende Merina-familiegraven.

Het aangename contact met de bevolking van de hoogplateaus maakt er een prachtige rit van. We bezoeken eveneens een artisanaal aluminium-recyclage fabriekje waar uit oud aluminium nieuw speelgoed of leuke souvenirs worden gecreëerd.

Diner en overnachting in Royal Palace Hotel.

Dag 6 (donderdag 25/07/24) : Kratermeer van Tritriva op 1738m hoogte.

Deze voormiddag bezoeken we het kratermeer van Tritriva en het Merina-dorpje Belazao. Voor deze uitstap verlaat u de asfaltbaan om via een aardepiste het platteland in te rijden. De mooie landschappen van deze streek getuigen van een vroegere vulkanische activiteit. Op een 20-tal kilometer van Antsirabe ligt het prachtige kratermeer van Tritriva dat u na 45 minuten rijden bereikt.

U rijdt dan verder naar het pittoreske Merina-dorpje Belazao. Met wat geluk ziet u onderweg hoe de landbouwers op artisanale wijze hun zebu-karren bouwen. In de namiddag brengen we een bezoek aan Antsirabe.

Diner en overnachting in Royal Palace Hotel.

Dag 7 (vrijdag 26/07/24) : Fianarantsoa en de sfeervolle lokale markt Ambositra

Vandaag verlaten we de provincie Antananarivo met haar Merina-bevolking en zetten koers naar de provincie Fianarantsoa. De landschappen tussen Antsirabe en Fianarantsoa lijken net postkaartjes. Hier wonen de rijstspecialisten, de Betsileo. Hun indrukwekkende terrassen getuigen van hun goede landbouwvaardigheden. Onderweg bezoeken we de kleurrijke lokale markt van Ambositra.

Diner en overnachting in Thermal Hotel.

Dag 8 (zaterdag 27/07/24) : Ramonafana National Park en Tanaladorp

Voor de uitstap naar Het Nationaal Park van Ranomafana dienen we vroeg op te staan. Onderweg stopt u aan de spectaculaire waterval van de Namorona-rivier. Tijdens een wandeling door het Ranomafana Nationaal Park in de voormiddag gaat u op zoek naar de unieke fauna en flora van dit park dat duizenden endemische plantensoorten telt waaronder een groot aantal varens, medicinale planten en orchideeën. U beleeft hier gegarandeerd het echte junglegevoel. Talrijke riviertjes stromen door de dichtbegroeide vegetatie van dit tropische paradijs dat maar liefst 12 lemuursoorten, 115 vogelsoorten, 90 vlindersoorten, 98 amfibiesoorten en 62 reptielsoorten telt.

Na uw trektocht door het reservaat bezoekt u een Tanaladorpje. Een etnische groep die zichzelf de ‘Antanala’ – afgekort Tanala – noemen. Letterlijk betekent dit: ‘Mensen van het bos’.

Diner en overnachting in Thermal hotel.

Dag 9 (zondag 28/07/24) : de hoogplateaus van Amblavao en bezoek aan het Anja ringstaartlemuren reservaat

Ontbijt in hotel en check-out. Op weg naar Ranohira rijden we eerst naar Ambalavao. De laatste 56 km op de hoogplateaus bieden nog gelegenheid tot prachtige fotostops.

Bezoek aan het Anja Reservaat met zijn ringstaartlemuren.

Vanuit Ambalavao rijden we door “La Porte du Sud” (de poort van het Zuiden). Hier beginnen het klimaat en de vegetatie stilletjes aan te veranderen. Het wordt steeds warmer en droger. Dit alles heeft zijn invloed op de landschappen die enorm variëren tijdens deze rit.

Een tweetal uur later passeert u Ihosy, de hoofdstad van de beruchte Bara-stam. Dan klimt de weg naar het uiterst vlakke Plateau de l’Horombe en iets later komt u aan in het Colorado van Madagascar, “Het Massief van Isalo”. Een heel mooi traject dat u naar een ander hoogtepunt van het Rode Eiland brengt.

Diner en overnachting in Hotel Relais de la Reine

Dag 10 (maandag 29/07/24) : Isalo National Park

We bezoeken we het Nationaal Park van Isalo (81.540 ha), een geërodeerd zandsteenmassief uit het Jurassic Tijdperk. In dit park leven 7 endemische lemuursoorten en 86 vogelsoorten, waaronder de Bensoni rotsmerel die nergens anders ter wereld te zien is. Meer dan 400 verschillende plantensoorten groeien eveneens in dit park.

Uiteraard krijgt u de bekende Olifantsvoeten, de Kalanchoë’s en verschillende Aloë’s te zien. Samen met uw gespecialiseerde natuurgids maakt u een trekking in deze unieke omgeving. Aan het einde van de namiddag genieten we van een mooie zonsondergang aan La Fenêtre. Neem zeker uw zwemgerief mee want we nemen zeker een duik en een verfrissing in een van de natuurlijke zwembaden in het massief.

Diner en overnachting in Hotel Relais de la Reine

Dag 11 (dinsdag 30/07/24) : de ongerepte natuur van het Zombitse Vohibasia National Park en het Isalo National Park

Vertrek naar Ifaty via Tulear, de grootste haven in het Zuiden van het eiland.  Onderweg bezoeken we het Zombitse Vohibasia National Park,  een buitengewoon, ongerept natuurgebied met glooiende zandstenen heuvels en ravijnen, overgangsbossen en uitgestrekte savannes. Het park herbergt 85 geregistreerde vogelsoorten, acht lemurensoorten en 41 kikkers en reptielen.

Andere interessante dieren zijn een van de langste kameleonsoorten ter wereld (zo lang als uw arm): de iriserende groene en turkooizen Parson’s kameleon; en de stekelige, egelachtige insectivoor genaamd een Tenrec. Deze bedreigde biome bevat ook vele adembenemende orchideeënsoorten en geneeskrachtige planten.

We rijden verder naar het gezellige badplaatsje Ifaty voor een verblijf van 2 nachten.

Diner en overnachting in Les Dunes d’Ifaty Villa.

Dag 12 (woensdag 31/07/24) : Baobabwoud en Prauwtoch Ranobe

Na het ontbijt ga je op avontuur richting het Baobabwoud waar je overladen wordt met de typerende boom.
In de namiddag trek je op prauwtocht op de lagune van Ranobe en bezoek je Vezo. Dit visserdorpje is gekend voor zijn mooie kleurrijke vissersboten en gelegen aan een wit fijnzandstrand dat heel exotisch is en voorzien is van mooie koraalriffen.

Diner en overnachting in Les Dunes d’Ifaty Villa.

Dag 13 (donderdag 01/08/24) : Baobabwoud en Prauwtoch Ranobe

Na ontbijt en check-out in hotel volgt een binnenlandse vlucht van Toliara richting Antananarivo. Afhankelijk van de vluchturen ’s namiddags een bezoek aan het Koninklijk Paleis Ambohimanga in de omgeving van de hoofdstad Antananarivo.

Diner en overnachting in Le Combava

Dag 14 (vrijdag 02/08/24) : Antananarivo – Addis Ababa

Ontbijt en check-out in hotel. Transfer van hotel naar luchthaven Antananarivo.

02/08/2024: Antananarivo – Addis Ababa 14:50 – 19:30
*vluchturen onder voorbehoud

Dag 15 (zaterdag 03/08/24) : Addis Ababa – Brussel

03/08/2024: Addis Abeba – Brussel 01:00 – 07:15
*vluchturen onder voorbehoud

Aankomst op de luchthaven van Brussels Airport.

Extra hotelinformatie:
Madagascar heeft zijn prachtige en ongerepte natuur te danken aan het weinige toerisme. Hierdoor is de selectie aan hotels kleiner dan op andere toeristische bestemmingen.
Wij kozen een mooie selectie aan kwalitatieve hotels. Door omstandigheden kunnen altijd evenwaardige hotels worden aangeboden. Madagskar is Afrikaans en vaak onvoorspelbaar.

Hotel Le Combava ***
Antananarivo

Hotel Le Combava ligt in Antananarivo en biedt een tuin, een terras en een restaurant met internationale en Malagassische keuken met producten van eigen kweekDit 3-sterrenhotel biedt roomservice, een 24-uursreceptie en gratis WiFi. Gasten kunnen gebruikmaken van een bar.

Het hotel biedt kamers met airconditioning, een bureau, een waterkoker, een magnetron, een kluisje, een flatscreen-tv, een balkon en een eigen badkamer met een douche. Alle kamers zijn voorzien van een kledingkast en hebben een eigen uniek interieur. Hotel LE COMBAVA serveert dagelijks een continentaal ontbijt.

Hotel Vakôna Forest Lodge ***
Andasibe

Vakona Lodge is een van de beste accommodaties in het Oosten van Madagascar.  De lodge is gelegen in een privé-reservaat dat grenst aan het Nationale Park. Het wordt omgeven door prachtige bossen en straalt een rustieke charme uit en is gelegen in het hart van het Andasibe (Perinet) Woud, dichtbij Mantadia National park.De lodge beschikt over 21 bungalows en 7 appartement voorzien van terras met uitzicht op de jungle, kleine living, badkamer, toilet, verwarming, kluisje en minibar.

Het is een zeer complete lodge die tevens beschikt over een eigen opvang van lemuren die zijn verstoten of gevangen zaten. Overige faciliteiten zijn een zwembad en een restaurant waar u heerlijk kunt dineren met prachtig uitzicht op de omgeving zowel binnen als buiten op het terras. Het restaurant biedt Europesse, Chinese en Madagasische specialiteiten. In de bar kunt u genieten van een tropische cocktail.

Hotel Royal Palace ***
Antsirabe

Gelegen in een stille regio langs de nationale route n°7 in de stad Antsirabe ligt het Le Royal Palace hotel.
De kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv, kluisje en minibar en eigen uitgeruste badkamer.
Verder biedt het hotel ook WiFi verbinding aan, zwembad en mogelijkheid tot massage.

Hotel Thermal Hotel ***
Ranomafana

Het Thermal hotel is een kleinschalig hotel aan de rand van het National Park Ranomafana. De 3 gebouwen van het voormalige kuuroord vlakbij de thermale wateren werd gerenoveerd en dienen nu als hotel.

De ruime kamers beschikken over eigen badkamer, airconditioning, WiFi, kluis, mini-bar en televisie.Geniet in het hotel van het gastronomische restaurant dat lokale gerechten aanbiedt, van de bar of het wellness centra met fitness.

Hotel Relais de la Reine ***
Isalo

Het Relais de la Reine  ligt in het zuidwesten van Madagaskar, aan de rand van het Massif de l’Isalo. Rondom het hoofdgebouw dat uitkijkt op het zwembad, liggen vijf paviljoens van zes kamers in de vegetatie van het park.

Het Relais de la Reine biedt het warme welkom van vrienden van natuur en avontuur, het comfort en de diensten van een modern hotel, Europese en Malagassische gastronomische catering. Karakterhotel, perfect geïntegreerd in een oase van meer dan 40 hectare, open met een uitzonderlijk panorama, startpunt voor excursies in het Isalo-massief.

De bungalows beschikken elk over een badkamer met douche en toilet, ventilator, kluis en eigen terras.

Het hotel biedt naast zwembad, tennisplein en paardrijden ook een behandel-/ontspanningsruimte.

Hotel Les Dunes d’Ifaty Villa ***
Ifaty

Les Dunes d’Ifaty is een semi-luxe resort gelegen aan het strand. Dit is een van de beste lodges aan de baai van Ifaty. Geniet van de lagune, het grote koraalrif en de zandduinen.

Het resort is gebouwd met lokale materialen en beschikt over 19 villas en 22 deluxe kamers voorzien van comfortabele bedden en luxe badkamer. De inrichting is sfeervol en volgens de Malagassische traditie met lokale materialen.

Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat u niets tekort komt. ‘s Avonds geniet u van een heerlijk exotisch diner in het restaurant. Bij vrije tijd is het uitstekend vertoeven op de strandbar tegenover het zwembad aan zee.

 

Prijs

€ 3985 euro pp
– Prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer
– Single supplement = 645 euro pp
– Vluchten met Ethiopian Airlines in Economy Class met 20 kg pp ruimbagage en 8kg pp handbagage inbegrepen.

Aanbevolen inentingen en medicatie (niet verplicht):
– Inenting hepatitis A & B
– Malariapillen
– Raadpleeg uw huisarts of de Reiskliniek in uw omgeving

Inbegrepen

 • Bovenvermelde vluchten met Ethiopian Airlines inclusief 20kg ruimbagage
 • Binnenlandse vlucht Toliara – Antananarivo in Economy class inclusief 20kg ruimbagage.
 • Luchthaventaksen en fueltoeslag (van toepassing op 26/08/2023)
 • Verblijf in vermelde hotels op basis van half pension (ontbijt + diner)
 • Activiteiten zoals beschreven in programma
 • Transport per airconditioned 20-23 seater naargelang model
 • Water tijdens ritten, in parken en ’s avonds in hotel
 • Kwalitatieve menu’s
 • Engels- of Franstalige professionele gids

Niet inbegrepen

 • Internationaal paspoort (geldig tot 6m na retour) en visum ter plaatse te betalen (ongeveer €35 pp)
 • Gebruikelijke fooien
 • Optionele excursies niet opgenomen in het programma
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering
 • Eigen uitgaven

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Groepsreis “De ongerepte Afrikaanse parel Madagaskar” – ndl-talige begeleiding

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

Groepsreis “De ongerepte Afrikaanse parel Madagaskar” – ndl-talige begeleiding