Avontuurlijke familievakantie Kenia met onvergetelijke safari en strand

Het veelzijdige Kenia is het land waar de hedendaagse safari is ontstaan. Het wereldberoemde Masai Mara natuurreservaat met haar jaarlijkse migratie miljoenen hoefdieren, de kleurrijke Masai cultuur, safari’s aan de voet van de Kilimanjaro en de hagelwitte stranden aan de Indische Oceaan, trekken vele reizigers naar dit schitterende Afrikaanse land.

Dag 1: Brussel – Naïrobi 

U vertrekt vanuit Brussels Airport met een rechtstreekse vlucht van Brussels Airlines naar Naïrobi.

Bij aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk ontvangen. Uw chauffeur wacht u op en zal uw transfer voorzien naar het 4- sterrenhotel Tamarind Tree Hotel (kamer met ontbijt).
Na een fijne nachtrust en lekker ontbijt bent u klaar om aan deze uitzonderlijke beleving te beginnen.

*Overnachting in standaardkamer/ Accommodaties steeds te bepalen in functie van uw budget en wensen.

Dag 2: Naïrobi – Amboseli National Park

Na het ontbijt checkt u uit waarna u uw safarigids ontmoet. Na een korte briefing vertrekt u met de comfortabele jeep en rijdt u via Emali naar Aboseli National Park dat grenst aan Tanzania en aan de voet van de indrukwekkende Kilimanjaro.

Bij aankomst in uw lodge Ol Takai Lodge (vol pension) checkt u in en geniet u van een heerlijke lunch. Na een korte ontspanning vertrekt u voor een eerste safari door het Amboseli National Park. Na een uitzonderlijke ervaring terugkeer naar de lodge om te genieten van een diner en overnachting.

*Overnachting in standaardkamer / Accommodaties steeds te bepalen in functie van uw budget en wensen.

Dag 3: Amboseli National Park

Na een vroeg ontbijt trekt u opnieuw het Amboseli National Park in voor een ochtendsafari. ’s Middags is er een lunch (picknick) geregeld in het park waarna u in de namiddag verder het park intrekt om kuddes olifanten, zebra’s en gazellen, de neushoorn en talrijde vogelsoorten te spotten. In dit park ziet u de besneeuwde top van de beroemde vulkaan, wat zorgt voor een adembenemend zicht. In de namiddag keert u terug naar de lodge waarna u geniet van een diner.

Overnachting in het Ol Takai Lodge.

*Overnachting in standaardkamer / Accommodaties steeds te bepalen in functie van uw budget en wensen.

 

Dag 4: Amboseli National Park – Nakuru

Na het ontbijt in de lodge vertrekt u naar Lake Nakuru National park. Onderweg stopt u in het Naïrobi Eka Hotel voor het middagmaal, waarna de tocht verder wordt gezet richting de Great Rift Valley waar u aankomt bij Sarova Lion Hill Game Lodge.

Inchecken en lunch om na een korte rust te vertrekken voor een namiddag safari in het Nakuru National Park. Lake Nakuru Nationaal Park is één van de beste plekken in Oost – Afrika voor het spotten van de zwarte en witte neushoorn. Naast de zwarte en de witte neushoorn en worden tijdens een safari ook luipaarden, giraffen, zebra’s, buffels en nijlpaarden gezien. Door de grote variëteit in leefgebieden kent Lake Nakuru een rijk vogelleven van meer dan 400 soorten. In de late namiddag keert u terug naar de lodge voor diner en overnachting.

*Overnachting in standaardkamer / Accommodaties steeds te bepalen in functie van uw budget en wensen.

Dag 5: Nakuru

Na een vroeg ontbijt volgt een volledige dag safari (met lunchpakket) in het Lake Nakuru National Park. ’s Avonds geniet u van het diner in de lodge + overnachting.

*Overnachting in standaardkamer / Accommodaties steeds te bepalen in functie van uw budget en wensen.

 

Dag 6: Nakuru – Masai Mara 

Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u zuidwaarts het Masai Mara National Park in om aan te komen bij Sarova Mara Game Camp voor check-in en lunch. Na een korte rustpauze gaat u verder met een mooie namiddagsafari. In de late namiddag keert u terug naar het kamp voor het avondeten en de overnachting. 

*Overnachting in een Deluxe Tent / Accommodaties steeds te bepalen in functie van uw budget en wensen

Dag 7 en 8: Masai Mara 

Na het ontbijt geniet u van een volledige dag safari in het Masai Mara National Reservaat, een extra hoogtepunt van deze reis. Het reservaat grenst aan het Serengeti National Park in Tanzania en dankt haar naam aan de Masai (de stam die in deze regio leeft), en de Mara (de rivier die er stroomt). Tijdens de middag is een lunchpakket voorzien. Ook in de namiddag staat een mooie safari op het programma waarbij u meer verneemt over het complexe ecosysteem.

*Overnachting in een Deluxe Tent / Accommodaties steeds te bepalen in functie van uw budget en wensen

Dag 9: Masai Mara – Diani Beach

Na het ontbijt checkt u uit en vertrekt u terug naar Wilson, waar u vroeg in de middag aankomt. U neemt de vlucht naar Diani,
die om 14.00 uur (onder voorbehoud) vertrekt.

Bij aankomst wordt u op de landingsbaan opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar het Waterlovers Beach Resort gebracht voor diner en overnachting.

*Overnachting in een Resort Suite / Accommodaties steeds te bepalen in functie van uw budget en wensen

Dag 10 – 12: Waterlovers Beach Resort – Diani Beach

Geniet 3 dagen aan het strand om volledig te ontspannen en na te genieten van de prachtige safari-ervaring. Kom volledig tot rust!
Facultatief zijn tal van activiteiten in en rond het hotel mogelijk.

 

Dag 13: Diani Beach – Mombasa Airport

Ontbijt in het hotel, check out en transfer naar Mombasa Airport voor jullie terugvlucht richting Brussel.
Dit is het einde van een onvergetelijke reis!

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Avontuurlijke familievakantie Kenia met onvergetelijke safari en strand

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie