Expeditiecruise Antarctica met kleinschalige en luxerederij Ponant

Als er één plek op de aardbol is die tot de verbeelding van reizigers spreekt en bij hen een onmiddellijke honger naar avontuur opwekt, dan zijn het wel de onberispelijke en verre landen van het Witte Continent.

Op de grens tussen de Atlantische en de Stille Oceaan komt u in Drake Passage. In de brullende jaren vijftig en de schreeuwende jaren zestig waait de wind en slaan de golven tegen de achtersteven van het schip. In de lucht leiden Kaapse stormvogels je naar hun rijk totdat je het eerste land van het continent bereikt.

Datum expeditie: 09/02/2025 – 19/02/2025 (12 dagen)
Er zijn ook andere afreisdata mogelijk – vraag er gerust naar!

Antarctica expeditiecruise
Antarctica expeditiecruise Pinguïns
Antarctica expeditiecruise zodiac
Antarctica expeditiecruise Walvis

Het schip: L’Austral

Innovatief ontwerp, strakke vorm en profiel, verfijnde interieurdecoratie, vriendelijke, intieme sfeer: Franse ontwerpers en decorateurs zijn erin geslaagd dit schip een unieke stijl en een ware signatuur te geven. Combinaties van fijne materialen, kleuren en tinten die harmonieus worden opgefleurd met accenten van felle kleuren, elegante lijnen, discrete en subtiele verfijning… alles is ontworpen om een ​​unieke sfeer aan boord te creëren, een echte persoonlijkheid: de chique stijl en de natuurlijk ontspannen sfeer van een echte privé jacht.

MEESLEPENDE POLAIRE EXPERIENCES
Leef en adem op het ritme van de polen in het gezelschap van onze natuurgidsen, experts in poolgebieden. 1 voor elke 10 gasten: het creëren van een kleine groep off-ship ervaring. Geniet van unieke ervaringen op het ijs, op het water en aan boord!

Antarctica expeditiecruise

Dag 0: Internationale vluchten 

Wij verzorgen voor u ook de internationale vluchten naar Buenos Aires op basis van de dagprijs (niet inbegrepen in voorgestelde prijs)
De binnenlandse vluchten van Buenos Aires naar Ushuaïa en visa versa wel inbegrepen in het pakket.

Dag 0: Aankomst Buenos Aires (08/02/2025)

Ontvangst in het hotel door onze lokale vertegenwoordiger. Check-in vanaf de late ochtend.
Lunch op eigen gelegenheid en vrije tijd in de namiddag.
Diner.
Overnachting in het hotel. (4 sterren hotel inbegrepen)

Dag 1: Dag van binnenlandse vlucht en inscheping (09/02/2025)

Een vroeg ontbijt wordt geserveerd voordat u naar de luchthaven vertrekt voor uw vlucht Buenos Aires – Ushuaia.
De transfer naar de luchthaven wordt verzorgd door PONANT.
Vlucht Buenos Aires/Ushuaia geselecteerd door PONANT in economy class. Geschatte vluchtduur: 3u30
Aangekomen op de luchthaven van Ushuaia ontmoet u de Engelstalige assistent die u staat op te wachten.
Na een korte briefing wordt u met een transfer naar het schip gebracht.

Vertrek van het schip wordt voorzien rond 18h00

Antarctica expeditiecruise
Antarctica expeditiecruise

Dag 2 – 3: Drake Passage (10 & 11/02/2025)

Gebruik uw dagen in de Drake Passage om vertrouwd te raken met uw schip en uw kennis van Antarctica te verdiepen. De Expeditieleider zal eerst de IAATO-gedragsregels voorstellen die tijdens landingen in de regio moeten worden nageleefd en zal u alles uitleggen wat u moet weten over de zodiac-uitstappen. Tijdens lezingen over de geschiedenis en de fauna van Antarctica komt u meer te weten over dit magische gebied, waar elke cruise een unieke ervaring is. Vanaf de brug van het schip beleeft u uitzonderlijke zeilmomenten voordat u samen met de natuurgidsen op de buitendekken van het schip uitkijkt naar albatrossen, kaapse stormvogels en andere zeevogels die over de Drake Passage vliegen.

Antarctica expeditiecruise Kajak
Antarctica expeditiecruise Pinguïns

Dag 4 – 9: North Antarctic Peninsula (12 tem 16/02/2025)

Tijdens uw verblijf in het noorden van het Antarctisch schiereiland bevindt u zich in het hart van een spectaculair decor in subtiele blauwwitte tinten, omringd door uitzonderlijke fauna. U vaart door de Antarctic Sound, genoemd naar het schip van de Zweedse ontdekkingsreiziger Otto Nordenskjöld dat tijdens een belangrijke wetenschappelijke expeditie in 1902 door het ijs werd ingesloten. Als toegangspoort tot de Weddell Zee is deze Sound gevuld met gigantische ijsbergen en platen zee-ijs die vanuit de kustgebieden van deze uitgestrekte zee noordwaarts drijven. Het is de thuisbasis van Adelie pinguïns en een groot aantal zeeluipaarden.

Bezwijk voor de magie van een plek die anders is dan alle andere. Tot op de dag van vandaag heeft het mythische Antarctische Schiereiland nog steeds een echte fascinatie en belooft het zijn bezoekers onvergetelijke momenten. Tijdens je avontuur in dit ijzige rijk bevind je je in het hart van een spectaculair decor in subtiele blauw- en wittinten, omringd door uitzonderlijke dieren in het wild. Pinguïns, bultruggen, zeehonden en reuzenstormvogels voelen zich hier thuis, net als zeeolifanten, pelsrobben, Antarctische dwergvinvissen en orka’s. Afhankelijk van welke plekken je met veel geluk kunt bezoeken, krijg je misschien de kans om ze te observeren en de schoonheid van deze extreme delen met ze te delen.

Elke dag zullen de kapitein en de expeditieleider, op basis van de ijscondities, zodiac-uitstapjes of landingen voorstellen om de oneindige rijkdommen van het Antarctisch Schiereiland te ontdekken. Gletsjers, ijsschotsen, tafelijsbergen, bergtoppen die rechtstreeks in zee duiken, vulkanische stranden, onderzoeksstations, betoverende baaien en overblijfselen van de walvisindustrie: dit zijn de gezichten van Antarctica die zich waarschijnlijk aan u zullen openbaren, in een verstilde en surrealistische sfeer. Je vaart in het kielzog van Jean-Baptiste Charcot, Adrien de Gerlache en Sir Ernest Shackleton, grote ontdekkingsreizigers op Antarctica die vanaf de 19e eeuw deze afgelegen en onbewoonde gebieden wilden veroveren.

Antarctica expeditiecruise
Antarctica expeditiecruise Ponant

Dag 10 – 11: Drake Passage (17 & 18/02/2025)

Als er één plaats, één zee, één waterweg is die door toeristen, onderzoekers en verstokte zeelieden wordt gevreesd, dan is het ongetwijfeld de Drake Passage. Gelegen op de breedtegraad van de beruchte Furious Fifties winden, tussen Kaap Hoorn en de Zuid Shetland Eilanden, is het de kortste route om Antarctica met Zuid Amerika te verbinden. Doorgewinterde navigators zullen u vertellen dat u uw bezoek aan het Witte Continent moet verdienen! De Drake Passage is de Antarctische convergentiezone, waar de koude stromen die vanaf de Zuidpool opstijgen in contact komen met de warmere equatoriale watermassa’s. De Drake Passage herbergt een zeer diverse zeefauna. Vergeet niet naar de lucht te kijken om een glimp op te vangen van elegante albatrossen en Kaapse stormvogels die speels in de wind rond uw schip zweven.

Dag 12: Ushuaïa – Buenos Aires (19/02/2025)

Ushuaia, de hoofdstad van de Argentijnse provincie Tierra del Fuego, wordt beschouwd als de toegangspoort tot het Witte Continent en de Zuidpool. Deze stad aan het einde van de wereld, door het Argentijnse volk ‘El fin del mundo’ genoemd, ligt in de beschutting van bergen omringd door vruchtbare vlaktes die de natuur lijkt te hebben uitgekozen als het ultieme toevluchtsoord. Met zijn uitzonderlijke ligging, waar de Andes rechtstreeks in zee storten, is Ushuaia een van de meest fascinerende plekken op aarde. De naam alleen al doet denken aan reizen naar het onwaarschijnlijke en ontoegankelijke…

Ontscheping om 8h.

Ontvangst in de haven (Engelstalige assistentie).
Transfer naar de luchthaven op tijd voor het inchecken van de door PONANT geselecteerde vlucht Ushuaia/Buenos Aires in economy class.
Geschatte vluchtduur: 3u30.

Dag 12: Internationale vlucht (19/02/2025)
Wij verzorgen voor u ook de internationale vluchten van Buenos Aires naar Brussel of Amsterdam,… op basis van de dagprijs (niet inbegrepen in voorgestelde prijs)

Totale prijs vanaf 11.300,00 euro /pp
Prijs op basis van 2 volwassenen in 1 deluxe stateroom dek 3

Antarctica expeditiecruise

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Expeditiecruise Antarctica met kleinschalige en luxerederij Ponant

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie