Expeditiecruise Antarctica met Ponant

Het theater van de grootste expedities, een toevluchtsoord voor de zeldzaamste wilde dieren en een eindeloze ijswoestijn, de Weddell Sea belooft u intense emoties tijdens een ontdekkingsreis aan boord van Le Commandant Charcot, een omhullende cocon die wijd openstaat voor de buitenste poolomgeving. Hier leven keizerspinguïns en majestueuze vogels die endemisch zijn op Antarctica en die zelden worden waargenomen en alleen op de meest zuidelijke breedtegraden. De ultieme zoektocht en de belofte van geheel nieuwe, onvergetelijke ontmoetingen.

Vluchten van Santiago naar Ushuaïa en vv inbegrepen. Wij verzorgen voor u ook de internationale vluchten naar Santiago op basis van de dagprijs.

Datum expeditie: 16.11.2023 – 29.11.2023 (ook andere afreisdata mogelijk – vraag ernaar!)

Antarctica expeditiecruise
Antarctica expeditiecruise Pinguïns
Antarctica expeditiecruise zodiac
Antarctica expeditiecruise Walvis

Het schip

Le Commandant Charcot is de allernieuwste ijsbreker en splinternieuwe schip (2021) van Ponant. Van de eerste ontwerpen van het schip tot de laatste finishing touches in het interieur wil het design van Le Commandant Charcot één beginsel benadrukken, nl. het Zuidpool gevoel naar binnen halen. Het resultaat zijn ruimtes die enorm gezellig zijn maar toch open staan naar buiten. Het schip is uitgerust met ruimtes nooit gezien bij de Ponant vloot. Ook op vlak van Wellness zijn ze vernieuwend met hun Snow Cabin, Winter Cabin, Blue Lagoon buitenzwembad…
Gastronomie is eveneens een integraal component van de Ponant hallmark aanpak, fine dining krijgt een indrukwekkende nieuwe look door samenwerking met Ducasse, met menu’s gecreëerd door de Michelin-sterren chef zelf.

MEESLEPENDE POLAIRE EXPERIENCES
Leef en adem op het ritme van de polen in het gezelschap van onze natuurgidsen, experts in poolgebieden. 1 voor elke 10 gasten: het creëren van een kleine groep off-ship ervaring. Geniet van unieke ervaringen op het ijs, op het water en aan boord!

Alle details van het prachtige schip? KLIK HIER

Le commandant Charcot is het allereerste luxe hybride elektrische polaire verkenningsschip aangedreven door vloeibaar aardgas, is de belichaming van een meer verantwoorde en duurzame vaart. Veilige en low impact polaire navigatie is haar expertise, waarbij ze gebruik maakt van de laatste innovaties en zelfs nieuwe, toonaangevende technologieën en oplossingen ontwikkelt om van Le Commandant Charcot een van de meest geavanceerde polaire schepen op zee te maken.

Antarctica expeditiecruise

Dag 0 – 1: SANTIAGO – USHUAÏA

Dag 0: aankomst Santiago

Ontvangst in het hotel door onze lokale vertegenwoordiger. Check-in vanaf de late ochtend.
Lunch op eigen gelegenheid en vrije tijd in de namiddag.
Diner.
Overnachting in het hotel. (5 sterren hotel inbegrepen)

Dag 1: dag van inscheping

Een vroeg ontbijt wordt geserveerd voordat u naar de luchthaven vertrekt voor uw vlucht Santiago – Ushuaia.
Transfer naar de luchthaven.
Vlucht Santiago/Ushuaia geselecteerd door PONANT in economy class. Geschatte vluchtduur: 3 uur
Meet and greet op de luchthaven (Engelstalige assistentie).

Transfer naar een lokaal restaurant voor de lunch

Inscheping van 16h – 17h.

Vertrek om 18h.

Antarctica expeditiecruise
Antarctica expeditiecruise

Dag 2 – 3: DRAKE PASSAGE

Gebruik uw dagen in de Drake Passage om vertrouwd te raken met uw schip en uw kennis van Antarctica te verdiepen. De Expeditieleider zal eerst de IAATO-gedragsregels voorstellen die tijdens landingen in de regio moeten worden nageleefd en zal u alles uitleggen wat u moet weten over de zodiac-uitstappen. Tijdens lezingen over de geschiedenis en de fauna van Antarctica komt u meer te weten over dit magische gebied, waar elke cruise een unieke ervaring is. Vanaf de brug van het schip beleeft u uitzonderlijke zeilmomenten voordat u samen met de natuurgidsen op de buitendekken van het schip uitkijkt naar albatrossen, kaapse stormvogels en andere zeevogels die over de Drake Passage vliegen.

Antarctica expeditiecruise Kajak
Antarctica expeditiecruise Pinguïns

Dag 4: NORTH ANTARCTIC PENINSULA

Tijdens uw verblijf in het noorden van het Antarctisch schiereiland bevindt u zich in het hart van een spectaculair decor in subtiele blauwwitte tinten, omringd door uitzonderlijke fauna. U vaart door de Antarctic Sound, genoemd naar het schip van de Zweedse ontdekkingsreiziger Otto Nordenskjöld dat tijdens een belangrijke wetenschappelijke expeditie in 1902 door het ijs werd ingesloten. Als toegangspoort tot de Weddell Zee is deze Sound gevuld met gigantische ijsbergen en platen zee-ijs die vanuit de kustgebieden van deze uitgestrekte zee noordwaarts drijven. Het is de thuisbasis van Adelie pinguïns en een groot aantal zeeluipaarden.

Dag 5 – 10: THE WEDDELL SEA

Onbegaanbaar, extreem en fascinerend: zo kun je de Weddellzee, waarvan een groot deel wordt bedekt door een laag dik, dicht opeengepakt ijs, het beste omschrijven. Het is een uitdaging en een voorrecht om op deze zee te varen. Polaire exploratie krijgt hier zijn volle betekenis. Op weg naar het zuiden is een echte zoektocht, met de belofte van zeer geladen ontmoetingen met de inheemse fauna van het continent. Dit is het koninkrijk van de keizerspinguïn, de grootste pinguïn ter wereld, bekend om zijn elegantie. In tegenstelling tot andere pinguïns die op de rotsen leven, nestelt de keizerspinguïn op de ijsschots die hij nodig heeft voor zijn voortplantingscyclus. Het is dan ook op de ijsschots dat u hem kunt zien rondlopen met zijn karakteristieke gang. In deze zuidelijke zee, waar het ijs voortdurend verandert en omgevormd wordt, is er nooit sprake van eentonigheid. De nieuwe reliëfs en nieuwe kleuren zorgen voor eindeloze verwondering. U vaart in het hart van de onberispelijke ijsschots, die ontwricht of dicht opeengepakt is, in een steeg van ijsbergen. Daaronder bevinden zich immense ijsblokken, tabulaire ijsbergen, die drijven en de oceaan verlichten met hun azuurblauwe halo’s. Aan boord, aan de wal, op het ijs, bent u zo dicht mogelijk bij de kolonies Adéliepinguïns, Weddellzeehonden, nertsen, orka’s, sneeuwstormvogels…. Met een beetje geluk krijgt u een glimp te zien van een zeldzame Ross-zeehond met zijn zilveren vacht of van keizerpinguïns, waggelend langs de rand van de ijsschots. Een even fascinerend als emotioneel schouwspel.

Antarctica expeditiecruise
Antarctica expeditiecruise Ponant

Dag 11-12: DRAKE PASSAGE

Als er één plaats, één zee, één waterweg is die door toeristen, onderzoekers en verstokte zeelieden wordt gevreesd, dan is het ongetwijfeld de Drake Passage. Gelegen op de breedtegraad van de beruchte Furious Fifties winden, tussen Kaap Hoorn en de Zuid Shetland Eilanden, is het de kortste route om Antarctica met Zuid Amerika te verbinden. Doorgewinterde navigators zullen u vertellen dat u uw bezoek aan het Witte Continent moet verdienen! De Drake Passage is de Antarctische convergentiezone, waar de koude stromen die vanaf de Zuidpool opstijgen in contact komen met de warmere equatoriale watermassa’s. De Drake Passage herbergt een zeer diverse zeefauna. Vergeet niet naar de lucht te kijken om een glimp op te vangen van elegante albatrossen en Kaapse stormvogels die speels in de wind rond uw schip zweven.

Dag 13: USHUAÏA – SANTIAGO

Ushuaia, hoofdstad van de Argentijnse provincie Vuurland, wordt beschouwd als de poort naar het Witte Continent en de Zuidpool. Deze stad aan het einde van de wereld, die door de Argentijnen “El fin del mundo” wordt genoemd, ligt in de beschutting van de bergen en wordt omringd door vruchtbare vlakten die de wilde dieren lijken te hebben gekozen als het ultieme toevluchtsoord. Met zijn uitzonderlijke ligging, waar de Andes recht in zee stort, is Ushuaia een van de meest fascinerende plaatsen op aarde, waarvan de naam alleen al doet denken aan reizen naar het onwaarschijnlijke en ontoegankelijke…

Ontscheping om 8h.

Ontvangst in de haven (Engelstalige assistentie).
Transfer naar de luchthaven op tijd voor het inchecken van de door PONANT geselecteerde vlucht Ushuaia/Santiago in economy class.
Geschatte vluchtduur: 3 uur

Antarctica expeditiecruise

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Expeditiecruise Antarctica met Ponant

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie