Rondreis: Duizend en één nacht in sprookjesachtig Oman

De 9-daagse rondreis door Oman combineert Oosterse mystiek, westers comfort en een gastvrije bevolking.
Oman is een vredevol Arabisch land, dat op de hoek ligt van de Indische Oceaan en de Perzische Golf.
In dit sultanaat, met een goedgevulde schatkamer vol culturele en natuurlijke juweeltjes, maakt u kennis met haar indrukwekkende bergen, prachtige groene oases en sfeervolle dorpjes.
Het noorden is ruw en  bergachtig. Het verre zuiden is groen en vruchtbaar
Oman is één van de meest veelzijde, veilige en traditionele bestemmingen van het Midden-Oosten.

Ontdek het hier of kom zeker eens langs op kantoor.

Dag 1: Het is dan uiteindelijk zover!
Met een comfortabele vlucht vanuit Brussels Airport, Zaventem, bereikt U het sultanaat van Oman. U landt op de luchthaven van Muscat, tevens ook de hoofdstad van het land.
Bij aankomst wordt u opgewacht door de plaatselijke vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht.

Dag 2: Verkenning van Muscat
Vandaag ontdekt u de culturele geheimen van de hoofdstad, Muscat. Bezoek aan het Royal Opera House en de imposante Sultan Qaboos Grote Moskee: de twee architecturale pareltjes van de stad. Moderniteit en islamitische traditie gaan hier hand in hand. Verder via de boulevard Muttrah Corniche, het kloppend hart van de stad. Snuif daarna de kunst en cultuur van het historische Oman op in het Bait Al Zubair museum. Te voet gaat het verder naar het oude centrum, gelegen in de schaduw van de impressionante forten van Jalali en Mirani.

Dag 3: Muscat – Jebel Shams
Na het ontbijt gaat de reis verder naar het kolossaal Hadjar hooggebergte, die tot wel 3000m hoogte reikt.
Het Fort van Nakhl – de eerste stop – bevindt zich aan de voet van het gebergte, wat een indrukwekkend zicht biedt over de vlakte en de afstekende flanken. Nadat u de warmwaterbron van Nakhl hebt ontdekt, gaat u verder naar de Wadi Bani Awf. Deze rit voert u langs vruchtbare landbouwgronden en het authentieke gelijknamig dorpje.
Nadien zet u de avontuurlijke rit doorheen Hadjar verder naar het hoogste punt, nl Jebel Shams. De perfecte afsluiter voor vandaag is het spectaculaire uitzicht over de Grand Canyon van het Midden Oosten.

Dag 4: Jebel Shams – Nizwa
U vertrekt naar het historische stadje Al Hamra waar de dorpsvrouwen tonen hoe zij koken, de molen bedienen en zoveel meer. Een puur stukje authenticiteit, iets wat wij ons op de dag van vandaag niet meer kunnen voorstellen
U rijdt verder naar het mysterieuze bergstadje Misfah, wat ook gekend staat voor zijn extra ordinaire architectuur met oude stenen huizen en verschillende limoen bomen.

De dag zet zich verder met stops en bezoeken aan het UNESCO oude fort van Bahla, aan het kasteel van Jabreen en aan de oase van Birat Al Mauz.
Stuk voor stuk must sees in het authentieke binnenland van Oman.

Dag 5: Nizwa
Start de dag met een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Nizwa, het fort en de souk. De Nizwa souk is beroemd vanwege het aanbod in ingewikkeld gemaakte zilveren sieraden en het Nizwa fort vanwege de enorme ronde toren.
Voor een unieke beleving kan u best Nizwa en zijn markten bezoeken op een vrijdagochtend.

Nadien rit via een van de oudste nederzettingen in Oman (Ibra) richting de uitgestrekte woestijn van Wahiba Sands, een van de meest fascinerende en mysterieuze steken van Oman. Wahiba Sands, de rode woestijn heeft een grote variëteit aan flora en fauna en de altijd veranderlijke duinen zijn een lust voor het oog.
Overnachting in het in bedoeïenenstijl opgetrokken tentenkamp 1000 Night Camp. Een unieke ervaring om de nacht door te brengen onder 1000-en sterren.

Dag 6: Wahiba Sands – Ras Al Jinz
In de vroege ochtend kunt u genieten van de zonsopgang vanaf de top van een van de zandduinen in de omgeving van uw kamp. De kleuren van de woestijn veranderen vrij snel.
Na het ontbijt, ruilt u het woestijnlandschap in voor de rijkelijke oase van de Wadi Bani Khalid. Het water heeft een smaragdgroene tot appelblauwzeegroene kleur, prachtig om te zien. Vergeet uw zwemkledij niet want u kan regelmatig verkoeling zoeken in de kleine waterpoelen.
Na de lunch, verder naar Sur, beroemd om de fascinerende architectuur van de oude stad en de scheepswerven waar de traditionele dhows sinds eeuwen aan de rand van de baai zijn gebouwd. Aankomst te Ras Al Jinz en in de avond nog bezoek aan het reservaat dat zich inzet voor de schildpadden die hier aan land komen en hun eieren op het strand komen leggen.

Dag 7: Raz Al Jinz – Jebal Sifah
Vandaag gaat de weg naar een van de mooiste Wadi’s van het land: Wadi Shab en Wadi Tiwi. U zal hier versteld staan van de mooie oases en watervallen.
Verder langs de prachtige kustlijn naar Bimmah Sinkhole, een spectaculaire kalksteenkrater gevuld met blauwgroen water.
Stop aan Fins Beach met mogelijkheid om te zwemmen.

Dag 8: Vrije dag aan het strand + avondvlucht vanuit Muscat.

Dag 9: Aankomst op Zaventem.

Prijzen steeds op aanvraag.

Inbegrepen in de prijs:
– vluchten heen -en terug met Turkish Airlines (T-klasse) OF mits supplement eigen keuze van airline        mogelijk volgens beschikbaarheid
– luchthaventaksen en fuel
– 7 overnachtingen
– maaltijden volgens programma (ontbijt, lunch & avondmaal)
dag 1 & dag 8 enkel ontbijt inbegrepen
– Engelstalige chauffeur/gids
– entreegelden, bezoeken en transfers zoals beschreven
– 4×4 wagen van dag 3 tot dag 7
– documentatiemap bij de reisdocumenten

Niet inbegrepen in de prijs: 
– persoonlijke uitgaven
– fooien
– visumkosten (+/- 45€ per persoon e-visum)
– annulerings -en/of bijstandsverzekering

Een internationale reispas is vereist voor het bezoeken van Oman.
E-visum dient u op voorhand aan te vragen en kan door ons gedaan worden.

Voyage Unique biedt u een Unieke Reis door dit prachtig sultanaat.
Aarzel niet en contacteer ons vandaag nog voor de beste tarieven.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Rondreis: Duizend en één nacht in sprookjesachtig Oman

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie