Voyage Unique ontdekt Dubai & Abu Dhabi: prachtige luxehotels!

(10x eigen expertise!)

Dé bestemming voor jong en oud en voor elk wat wils.

Houdt u van de vernieuwende, architectonische wonderen, hebt u liever de pure natuur in zijn eenvoudigste vorm, of wil u pootjebaden in het immer warme zeewater ? Eén bestemming… HET MIDDEN-OOSTEN.

Dubai is één van de 7 emiraten, maar de meest bekende. Het grootste en rijkste emiraat is echter Abu Dhabi, vanwege zijn grote oliereserves.

Troeven

  • heerlijke temperaturen van oktober tot mei
  • slechts 06:30 vliegen uit Brussel
  • prachtige luxehotels
  • bijna geen jetlag
  • zon, zee, strand
  • wereldsteden
  • shopping
  • cultuur
  • fun

Martine licht haar ervaringen en prospecties toe

Ik maakte de ideale combinatie van het beste van de twee bekendste emiraten.

We vlogen comfortabel met een directe vlucht naar Dubai, Emirates Airlines levert hier een TOPservice! Tweemaal daags is er een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel en in minder dan 06:30 stonden we in de metropool van het Midden-Oosten.

Ik verbleef in de regio  “downtown”, nabij de Burj Khalifa -momenteel nog-  het hoogste gebouw ter wereld. U kan daar genieten van de terrassen en winkels alsook van de dansende fonteinen die elke avond op indrukwekkende, galmende muziek, u kippenvelmomenten zullen bezorgen. Een onvergetelijke ervaring! Voor de strandliefhebbers : u kan ook kiezen voor een ligging aan Jumeirah Beach, van waaruit u makkelijk de stad kan bereiken per skytrain, of taxi, die er trouwens spotgoedkoop zijn.

We bezochten de Dubai Mall met zijn meer dan 1200 winkels en namen de supersonische lift naar de 148ste verdieping van de Burj Khalifa waar we alle wolkenkrabbers ónder ons zagen ; dit was één van de meest memorabele momenten van onze reis.

En wat hebben we geleerd vandaag ? Dat Dubai niet alleen de “blingbling” is zoals mensen er graag van maken, ik vermoed dat dit diegenen zijn die er nog niet zijn geweest!

We gingen het avontuur opzoeken in de woestijn ; we namen deel aan een “dunebashing” en een kamelentocht, gevolgd door een rijkelijk buffet met bijhorende attracties middenin de woestijn. Het  Arabisch entourage maakte dit plaatje compleet, absoluut aan te raden!

Na enkele dagen verblijf in Dubai, reisden we verder naar hartje woestijn, waar de luxe, de stilte en de woestijn, ons overweldigden. Het Anantara-resort waar we logeerden is absoluut een architectonisch hoogstandje, ontworpen als een woestijnkasteel, met de bijhorende kantelen en sprookjesachtige vergezichten over de woestijnheuvels. Twee dagen konden we optimaal genieten van deze rust en de bijhorende gastronomie.

Er was een “volle maan”-wandeling voorzien door de woestijn, waar enkelen van ons gretig op ingingen, maar de actievelingen verkozen om met een fatbike de woestijn overdag in te trekken! Ook de valken- en saloeki show, was indrukwekkend ; De saloeki of Perzische windhond werd als jachthond gebruikt door verschillende nomadische woestijnvolken en werden zodoende van gebieden bij de Kaspische Zee tot de Sahara verspreid.

Na drie nachtjes woestijn reden we terug naar de kust van Abu Dhabi, onderweg bezochten we de indrukwekkende Sheikh Al Zayed Moskee. Deze moskee heeft het grootste geweven tapijt en de grootste Swarovskiluster ter wereld, alle details van dit imposante gebouw, zijn afgewerkt met goud en de witmarmeren terrassen zijn oogverblindend in de zon!

Verblijven kan u aan de stranden van het kunstmatig aangelegde Saadyiat eiland, op 15 minuutjes van Abu Dhabi centrum. U kan slenteren op de corniche, dit is de croisette van Abu Dhabi ; wij bezochten bvb het Emirates Palace en nuttigden er een “gold cappuccino”, dé specialiteit van dit luxueuze hotel, met eetbaar goud.

Het Louvre is een must om te doen, niet alleen om zijn kunstcollectie, maar evengoed vanwege het moderne bouwwerk met zijn kanten structuur. Enkelen onder ons, bezochten het Formule-1 circuit, gelegen op het Yas eiland, en zakten af via Ferrari world.

Conclusie : voor uw Midden-Oostenreis,  moét u gewoon bij ons zijn, wij zijn de specialisten ter zake vanwege de vele ervaringen die wij zowel op studiereis als privé hebben opgedaan.

Wij zoeken voor u de beste combinatie uit volgens uw wensen en budget, van een goede middenklasse tot grande luxe.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Voyage Unique ontdekt Dubai & Abu Dhabi: prachtige luxehotels!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie