De Venice Simplon-Orient-Express komt naar België!! Exclusief & Uniek!

Laat u meevoeren in de legendarische Venice Simplon-Orient-Express. Deze luxe trein vertrekt uit Brussel met als bestemming het wondermooie Venetië of andersom. Tijdens de reis kan u genieten van de voorbijglijdende landschappen en culinaire kunsten. Het Art Deco design brengt u terug naar de Gouden Eeuw van het reizen. Deze prestigieuze slaaptrein werd gebruikt in verschillende Hollywood films, wie kent er niet Murder on the Orient Express’?

Vertrek traject Venetië-Brussel:
– 22/07/2024
In pakket: vertrek vanuit Brussels Airport op 20/04/2024 met aankomst trein in Brussel 23/04/2024
– 14/04/2025
In pakket: vertrek vanuit Brussels Airport op 12/04/2025 met aankomst trein in Brussel 15/04/2025
– 21/07/2025
In pakket: vertrek vanuit Brussels Airport op 19/07/2025 met aankomst trein in Brussel 22/07/2025

*beschikbaarheid steeds op aanvraag

Vertrek traject Brussel-Venetië:
– 25/07/2024
In pakket: Aankomst met vlucht op Brussels Airport op 28/07/2024
– 17/04/2025
In pakket: Aankomst met vlucht op Brussels Airport op 20/07/2025
– 24/07/2025
In pakket: Aankomst met vlucht op Brussels Airport op 27/07/2025

*beschikbaarheid steeds op aanvraag

____________________________________________________________________________________________________

Aan boord van de legendarische Venice Simplon Orient Express maakt u een memorabele treinreis, zoals u nog nooit tevoren ervaren hebt. U laat de moderne wereld even terzijde en keert terug naar de nostalgische periode van de jaren 20 en 30 in de uiterst luxueus gedecoreerde rijtuigen, naar een tijd waar reizen elitair, gracieus en elegant was.

PROGRAMMA 1: SIMPLON VENICE ORIENT EXPRESS VAN VENETIË NAAR BRUSSEL

Vertrek vlucht vanuit Brussel naar Venetië: 20/07/2024 of 12/04/2025 of 19/07/2025
Vertrek trein vanuit Venetië naar Brussel: 22/07/2024 of 14/04/2025 of 21/07/2025

Dag 1 : Brussel – Venetië

Rechtstreekse Brussels Airlines lijnvlucht naar Venetië. Motorboottransfer naar het 5*- luxehotel Metropol waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Installatie in het hotel. U heeft voldoende tijd voor een wandeling doorheen de romantische binnenstad of voor een gondeltochtje. Vrij diner en overnachting.

Dag 2 : Venetië

Ontbijt. Vrije tijd voor een individuele verkenning van de stad of voor een uitstap naar de eilandjes Murano en Burano. Vrij diner en overnachting.

Dag 3 : Venetië – Zwitserse Alpen – Brussel

Ontbijt. Motorboottransfer naar het station. Ontvangst in het Santa Lucia station. Een persoonlijke steward helpt u bij de installatie in één van de luxueus ingerichte blauw goud Wagon-lits coupés van de Venice Simplon Oriënt Express. Rond 11u30 vertrekt de trein door de Venetiaanse lagunes richting Italiaanse dolomieten. Kennismaking met de medereizigers en tijd voor een aperitiefje in de stijlvol gedecoreerde Bar Car “3674”. Een culinair hoogstaande driegangenmaaltijd wordt geserveerd in één van de 3 restauratierijtuigen. ‘s Namiddags kunt u genieten van het prachtige Zwitserse berglandschap dat u doorkruist. De Afternoon Tea wordt u geserveerd in uw coupé. Een culinair hoogstaand viergangendiner wordt geserveerd. Tijd voor een slaapmutsje in de barwagon. Overnachting in uw privé slaapcompartiment.

Dag 4 : Brussel

Het ontbijt wordt opgediend in uw coupé door uw privé steward terwijl u Parijs nadert. Onderweg van Parijs naar Brussel kunt u nog genieten van een uitgebreide brunch. Aankomst in het station van Brussel-Zuid rond 14.15 uur.

____________________________________________________________________________________________________

PROGRAMMA 2: SIMPLON VENICE ORIENT EXPRESS VAN BRUSSEL NAAR VENETIË

Vertrek trein vanuit Brussel naar Venetië: 25/07/2024 of 17/04/2025 of 24/07/2025
Vertrek vlucht vanuit Venetië naar Brussel: 28/07/2024 of 20/04/2025 of 27/07/2025

Dag 1 : Brussel

Ontvangst in het station Brussel-Zuid kort na de middag. Een persoonlijke steward helpt u bij de installatie in één van de luxueus ingerichte blauw goud Wagon-lits coupés van de Venice Simplon Oriënt Express. Om 15.20 uur spoort de trein richting Zwitserland. De Afternoon Tea wordt u geserveerd in uw coupé. Kennismaking met de medereizigers en tijd voor een aperitiefje in de stijlvol gedecoreerde Bar Car “3674”. Een culinair hoogstaand viergangendiner wordt geserveerd in één van de 3 restauratierijtuigen. Overnachting in uw privé slaapcompartiment.

Dag 2 : Zwitserse Alpen – Venetië

Het ontbijt wordt opgediend in uw coupé door uw privé steward terwijl u het prachtige landschap van de Zwitserse Alpen doorkruist. Informele babbel met de medereizigers. Verfijnd driegangenmiddagmaal. ‘s Middags kunt u genieten van het prachtige berglandschap van de Italiaanse dolomieten. Terwijl u geniet van de Afternoon tea in uw coupé spoort u door de Venetiaanse lagunes. Aankomst in het Santa Lucia station te Venetië rond 19.07 uur. Transfer van het station naar het 5*- luxehotel Metropol waar u de komende 2 nachten zal verblijven.

Dag 3 : Venetië

Ontbijt. Vrij verblijf in het centraal gelegen luxehotel 5*- luxehotel Metropol vlakbij het beroemde San Marcoplein. U heeft voldoende tijd voor een wandeling doorheen de romantische binnenstad, voor een gondeltochtje of voor een uitstap naar de eilandjes Murano en Burano.

Dag 4 : Venetië – Brussel

Ontbijt. Vrije tijd tot aan de privé VIP transfer per motorboot naar de luchthaven voor de rechtstreekse Brussels Airlines lijnvlucht naar Brussel.

Slaapcoupés

Uw slaapvertrek is luxueus gedecoreerd met mooie houtpanelen, prachtig inlegwerk en koperen details. De 2-persoonscoupés zijn ±3m² groot en doen overdag dienst als privésalon met een zitbank en een tafeltje. ’s Avonds, tijdens het diner, zorgt uw privé steward ervoor dat uw minisalon omgetoverd wordt tot een intiem slaapvertrek met 2 boven elkaar gelegen bedden. U beschikt over een eigen wastafel voorzien van de nodige toiletartikelen, individueel regelbare verwarming en een stopcontact per coupé. Toiletten bevinden zich op het einde van ieder rijtuig. Indien u een suite verkiest, worden er 2 naast elkaar gelegen coupés met een tussendeur voor u gereserveerd (prijs op aanvraag).

Er zijn 6 echte Grand Suites aan boord die de namen dragen van de belangrijkste steden die de legendarische trein aandoet, nl. “Paris”, “Venice”, “Budapest”, “Prague”, “Vienna” & “Istanbul”. Deze suites beschikken als enige aan boord over een dubbel bed, een aparte zithoek en een eigen badkamer met douche, lavabo en toilet en zijn uiteraard gedecoreerd in de nostalgische stijl van de jaren ’20. Reizigers die in een Grand Suite verblijven genieten bovendien van een aantal exclusieve voordelen, zoals bv.: kaviaar bij aankomst, champagne tijdens de hele reis, gratis badjassen, à la carte lunch & diner-faciliteiten,… (prijs op aanvraag).

Restaurant, Bar & Dresscode

De Venice Simplon Orient Express beschikt over 3 restauratierijtuigen: “Côte d’Azur”, “Etoile du Nord” & “L’Oriental” waar verfijnde gastronomische menu’s met passende klassewijnen geserveerd worden, bereid door een team van Franse topchefs. Avondkleding is niet verplicht, maar voor de heren wordt verwacht te verschijnen met een das en colbert. De dames komen in een cocktailjurk of in het lang. Overdag mag het iets informeler: ongedwongen maar elegant.

Uw ontbijt en de ‘Afternoon Tea’ worden geserveerd in uw privé-compartiment door uw persoonlijke steward, terwijl u de prachtige Zwitserse landschappen doorkruist. In het barrijtuig bent u van harte welkom voor een cocktail of aperitiefje. Hier kunt u ook na het diner genieten van live pianomuziek en ontspannen nakeuvelen met uw medereizigers. Overigens is er nog een gezellige Champagne-bar en souvenirshop aan boord.

Hotel Metropol *****

Ligging
In het historische centrum van Venetië, op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden en met uitzicht over de lagune. Omringd door de magie van het prachtige Venetië, kunt u ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van een luxueus verblijf in een authentiek kader.
Logies
67 kamers die een perfecte combinatie van elegantie en comfort bieden, uitgerust met luxueuze badkamer, airco, minibar en gratis WiFi. De deluxe kamers bieden uitzicht over de tuin, de kleine kanaaltjes of de typische Venetiaanse steegjes.
Faciliteiten
Ontbijtbuffet, “Met” Restaurant (Italiaans Michelin restaurant) en loungebar. Relaxen kan in de gezellige tuin met citroenbomen. De gangen van het hotel zijn gedecoreerd met imposante antieke kunstwerken.

Prijs treinreis Venetië-Brussel: 

Periode

Enkel trein

Pakket
incl. vluchten en hotel

20/07/24 (treinreis op 22/07)

Vanaf 4998 euro / pp

Op aanvraag

12/04/25 (treinreis op 14/04)

Vanaf 4998 euro / pp

Op aanvraag

19/07/25 (treinreis op 21/07) Vanaf 4998 euro / pp

Op aanvraag

*prijzen steeds onder voorbehoud
**steeds op aanvraag
***prijs voor de trein alleen in een dubbel Deluxe couchette: vanaf 4998 euro/pp

Indien u liever een ander hotel wenst kan dat zonder twijfel, u zegt het maar.

Supplement trein: Single Cabin / Suite:

 • Aan boord van de Venice Simplon Oriënt Express is er geen toeslag voor single-couchettes (beperkt aanwezig). Afhankelijk van het aantal deelnemers waaruit het reisgezelschap bestaat (1, 3, 5,…) berekenen wij graag uw juiste prijs.
 • Meerprijs Suite: + 4.400 euro/pp
 • Meerprijs Grand Suite: + 9.830 euro/pp

 

Inbegrepen

 • 1 nacht aan boord van de Venice Simplon Oriënt Express van Venetië naar Brussel in een 2-persoonscoupé in volpension en selectie van dranken bij de maaltijden
 • transfers van de luchthaven naar het hotel en van het hotel naar het station
 • BTW

 

Supplement pakket: op aanvraag

 • 2 nachten in Hotel Métropole in een dubbele standaard Deluxe kamer op basis van kamer & ontbijt – mogelijkheid om 1 nacht minder of meerdere extra nachten te boeken!
 • vlucht van Brussel naar Venetië

 

Niet inbegrepen

 • Fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Reisverzekeringen. (vraag ons naar alle voorwaarden)

 

Prijs treinreis Brussel-Venetië:

Periode

Enkel trein Pakket
incl. vluchten en hotel

Treinreis op 25/07/24

Vanaf 4998 euro / pp

Op aanvraag

Treinreis op 17/04/25 Vanaf 4998 euro / pp

Op aanvraag

Treinreis op 24/07/25 Vanaf 4998 euro / pp

Op aanvraag

*Prijzen steeds onder voorbehoud
**steeds op aanvraag
***Prijs voor de trein alleen in een dubbel Deluxe couchette: vanaf 4998 euro/pp

Indien u liever een ander hotel wenst kan dat zonder twijfel, u zegt het maar.

Supplement trein: Single Cabin / Suite:

 • Aan boord van de Venice Simplon Oriënt Express is er geen toeslag voor single-couchettes (beperkt aanwezig). Afhankelijk van het aantal deelnemers waaruit het reisgezelschap bestaat (1, 3, 5,…) berekenen wij graag uw juiste prijs. De prijs van de Grand Suite is afhankelijk van de bezetting en wordt voor u op maat berekend.
 • Meerprijs Suite: + 4.400 euro/pp
 • Meerprijs Grand Suite: + 9.830 euro/pp

 

Inbegrepen

 • 1 nacht aan boord van de Venice Simplon Oriënt Express van Brussel naar Venetië in een 2-persoonscoupé in volpension en selectie van dranken bij de maaltijden
 • transfers van station naar het hotel en van het hotel naar de luchthaven
 • BTW

 

Supplement pakket: op aanvraag

 • 2 nachten in Hotel Métropole in een dubbele standaard Deluxe kamer op basis van kamer & ontbijt – mogelijkheid om 1 nacht minder of meerdere extra nachten te boeken!
 • vlucht van Venetië naar Brussel

 

Niet inbegrepen

 • Fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Reisverzekeringen. (vraag ons naar alle voorwaarden)

 

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

De Venice Simplon-Orient-Express komt naar België!! Exclusief & Uniek!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie