Costa Rica met kinderen: voor families die houden van natuur

Costa Rica, de ideale reis voor families die houden van een prachtige natuur, graag actief op reis gaan en een self drive willen combineren met af en toe een gids. Ben je een strandliefhebber dan komt je hier ook aan uw trekken in ons topadresje aan de exotische kust!

Troeven

  • op en top natuur met zijn weelderige fauna & flora
  • avontuurlijke activiteiten voor jong & oud (boomtopslingeren, rafting, tubing, wandelen op de metershoge loopbruggen, spannende nachtwandelingen, varen….)
  • paradijselijk vertoeven in de regenwouden als aan de kusten
  • fly & drive perfect mogelijk
  • geen inentingen vereist
  • eigen expertise!

Ons favoriete 13-daagse programma (volledig op maat en aanpasbaar)

Dag 1 Aankomst San José – privé transfer naar uw hotel

Aankomst op de internationale luchthaven Juan Santamaría. Je wordt er verwelkomd door uw gids en overgebracht naar een kwalitatief hotel met zicht op San José waar je de nacht zult doorbrengen.

Dag 2 San Jose – Tortuguero  (02:30 rijden)

Na en verkwikkend ontbijt  word je vandaag opgehaald en naar Tortuguero gebracht. Dit gebeurt met een comfortabele wagen en per boot. Je zal onmiddellijk ondergedompeld worden in het échte Costa Rica!

Tortuguero, is gelegen aan de noordoostelijke kust van Costa Rica, is één van de meest bio-diverse gebieden van de planeet, waar ecosystemen in hun pure staat nog steeds worden bewaard. Bestaat voornamelijk uit aquatische habitats. Tortuguero vertegenwoordigt een belangrijk natuurreservaat van grote waarde, omdat de ondergelopen vlaktes leven geven aan ontelbare soorten tropische flora en fauna. Onwaarschijnlijk mooi en de kids zijn er dol op!

Bij aankomst in onze voorgestelde lodge kunt u extra rondleidingen plannen of een wandeling maken in de tuinen, de paden achter de lodge bewandelen of een hangmat tussen het tropisch regenwoud en de rivier Tortuguero benutten.

3D / 2N-pakket verblijf in een familielodge op basis volpension

Inclusief: maaltijden, 1 of 2 boottochten naar Tortuguero National Park, 1 bezoek aan het dorp –Tortuguero-stad en entreegelden voor het Nationaal Park.

Dag 3 – Tortuguero

Ontbijt vanaf 07.30 tot 09.00 uur. Je spreekt een uur af met uw natuurgids en dan ga je op bezoek in het “Mawamba Park”, een privéfaciliteit in de tuinen van de Lodge met twee vlinderkwekerijen, een kikkertuin, ons biovergister- en rivierschild-paddengebied. De biovergister is een zeer belangrijke inspanning bij het behoud, waardoor ze het rioolwater van de Lodge behandelen om ze om te zetten in een natuurlijke bron van methaangas om de kachels op te warmen. Tegenwoordig komt ongeveer 30% van het gas dat ze in de Lodge gebruiken uit de biovergister. Dit bezoek wordt gecombineerd met een wandeling op de paden in de Lodge. De lunch wordt geserveerd vanaf 12.30 uur. tot 14:00 uur bij het zwembad (of op een tijdstip afgesproken met uw gids). Na de middag rondvaart door het Nationaal Park Tortuguero.

Bezoek een van de grachten van het park per boot en ontdek met uw gids de prachtige biodiversiteit die zich in dit gebied bevindt. We raden je aan je windjack en poncho mee te nemen. Een douche kan altijd worden verwacht in het regenwoud! 🙂 Je gaat terug naar de Lodge voor wat vrije tijd en om te ontspannen voor het eten. Het diner wordt geserveerd vanaf 19:30 uur.

Dag 4 – Tortuguero –Bajos del Toro  (03:30 rijden)

Het ontbijt wordt geserveerd in de Lodge. Boot- en landtransfer naar Guapiles om je huurwagen op te halen, voor de volgende 10 dagen. Je rijdt zelf rijden naar Bajos del Toro. (indien je een privéchauffeur en gids wenst kan dat ook)

Afhankelijk van het budget laten wij je comfortabel of luxueus logeren in één van de meest unieke en rustige Costa Ricaanse resorts, bijvoorbeeld is El Silencio Lodge & Spa een geïnspireerd natuurlijk oord dat de charmante hooglanden van Costa Rica viert. Gelegen op een 500 hectare groot privé-reservaat gelegen tussen de nationale parken Juan Castro Blanco en Poás Volcano, trekt deze unieke bestemming bezoekers die een transformerende, onderdompelende natuurervaring willen beleven. Mistig tropisch nevelwoud, brullende watervallen en kleurrijke cultuur worden tentoongesteld . Onze lokale medewerkers zorgen ervoor dat u zich meteen thuis voelt terwijl je geniet van uw familievakantie. Het eco-resort is gemaakt als een luxe toevluchtsoord voor klanten die een authentieke ervaringen wensen, waar ze één met de natuur kunnen worden.

Dag 5 – Self-drive naar Arenal  (02:30 rijden)

Vandaag rijd je naar het magische Arenal, een mystieke plek in de noordelijke bergen van Costa Rica, in een landschap gedomineerd door een iconische vulkaan die ooit bijna 100 mensen heeft gedood. Tegenwoordig is de vulkaan inactief en Arenal kan gemakkelijk als de avonturenhoofdstad van Costa Rica worden beschouwd. Je kan een bezoek brengen aan het pre-Columbiaans museum van Sarapiqui, het Tropisch studiecentrum « La Selva », het natuurpark La Tirimbina en een leuke familierafting beleven… de reis wordt verdergezet richting de regio van Arenal waar je plots met uw neus op de bijna perfecte vulkaan met conische vorm botst. Spectaculair!!

Dag 6 Arenal

Vrije dag om te genieten van de vele faciliteiten van het hotel en een bezoek te brengen aan de bezienswaardigheden en/of aantrekkelijke activiteiten te beleven van de omgeving . Optie : boomtopslingeren, paardrijden, bezoek aan het nationale park, hangbruggen,  de thermische warmwaterbronnen… fun alom!

Dag 7  Self drive naar Monteverde  (03:30 rijden)

Je zet de reis verder richting Monteverde, dit ligt tussen twee primaire nevelwoudreservaten. De stad werd gesticht in de jaren 1950 door een paar Quaker-families die de VS en de oorlog wilden achterlaten. Ze vestigden zich in het gebied dat nu Monteverde wordt genoemd en vestigden melkveehouderijen die uiteindelijk de Monteverde Cheese Factory zouden bevoorraden. Kort na hun aankomst stichtten ze het natuurreservaat van Monteverde.

Het spectaculaire Monteverde Cloud Forest Reserve trekt wetenschappers, vogelaars en natuurliefhebbers uit alle delen van de wereld aan. Binnen het reservaat kun je de oerwouden en eeuwenoude vijgenbomen verkennen op weg naar een uitkijkpunt aan de continentale kloof. Op een heldere dag kun je zowel de Caribische als de Pacifische kust zien. Monteverde gekend voor zijn het legendarische nevelwoud. Biotoop van de beroemde quetzalvogel. Het is een regio met een prachtige vegetatie, moerassen, bossen, klimop, reuzebomen, bromelia’s, orchideeën en een overvloed aan zoogdieren en vogels. Hier wordt je écht betoverd door waanzinnige natuur!

Dag 8  Monteverde

Vandaag heb je van een vrije dag om te genieten van de vele faciliteiten van het hotel en om een bezoek te brengen aan de aantrekkelijke dingen van de omgeving. Vrij bezoek van de regio van Monteverde. Optie : vlinderboerderij, boomtopslingeren, hangbruggen, paardrijden, de natuurparken van  Santa Elena en Monteverde…

Monteverde en Santa Elena zijn twee mooie parken die zich bevinden in het Nevelwoud van Costa Rica, met hun dichte tropische vegetatie, groot aantal mossen, moerassen, lianen, reuze-varens, bromelia’s, wilde orchideeën, en wilde vogels waaronder de kleurrijke kolibries . Dat wordt genieten….  

Dag 8  Self-drive to Tambor (±04:00 rijden)

Vandaag rijd je naar het gebied van Tambor waar de heerlijke exotische kust op jullie ligt te wachten.

We laten je logeren in ons topadresje,  een uniek hotel dat de overvloedige natuur en de afgelegen ongerepte stranden combineert met stijlvolle, extra comfortabele faciliteiten. Het is de ideale schuilplaats voor iedereen die wil genieten van verfijning in een natuurlijke omgeving. Mogelijkheid om te logeren in ruime familiekamers of een villa.

Dag 9-12 Tabor

Vrije dagen om te relaxen en te genieten van de faciliteiten van het hotel en de vele activiteiten in de prachtige omgeving.

Dag 12  Self-drive to San Jose  (05:00 rijden)

Na het ontbijt heb je nog rustig de tijd om uit te checken om dan vervolgens richting San José te rijden. Vooraleer je de centrale vallei zult binnenrijden kun je nog halte houden bij een van de vele typische dorpjes, waaronder Sarchi en Grecia. Doortocht van de koffieroute, op de flanken van de Poasvulkaan. Je neemt er de avondvlucht richting Brussel.

Dag 13 Aankomst in Brussel

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Costa Rica met kinderen: voor families die houden van natuur

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie