Citytrip Valencia – een stad waar iedereen zijn gading vindt!

Zonnekloppers, cultuurfanaten, shopaholics, natuurfreaks, lekkerbekken… iedereen vindt hier beslist zijn gading!

Troeven

  • bruisende stad aan zee
  • prachtige gebouwen
  • cultuur
  • Spaanse gastronomie
  • kleinschalig
  • fietsen is er ideaal
  • eigen expertise!

Pedro bezocht onlangs nog deze zalige Spaanse stad en schrijft zijn verhaal:

In deze op 2 na grootste stad van Spanje viel zoveel te ontdekken! Minder druk en toeristisch dan Barcelona en Madrid, maar minstens vonden we het evenzeer de moeite! Deze fietsvriendelijke stad konden wij makkelijk te voet, met de bus of metro gaan verkennen.

In El Carmen, de oudste wijk van Valencia, hebben we heerlijk kunnen kuieren door de romantische, nauwe straatjes. We ontdekten er talrijke exclusieve boetiekjes en leuke winkels, verrasten onze zintuigen in de Mercado Central, de grootste overdekte markt van Europa. Verder bewonderden we het historisch centrum La Lonja, het gotisch meesterwerk die sinds 1996 uitgeroepen werd tot Werelderfgoed van de UNESCO.

Culinair kwamen we aan onze trekken in de calle Caballeros met zijn talrijke gezellige (tapas)bars en goede restaurants. Iedere avond sloten we uiteraard graag af met een glaasje Agua de Valencia, hun nationale drankje (cocktail van fruitsap, Cointreau en Cava)!

Een must to see is ongetwijfeld het complex Ciutat de les Arts i les Ciencies, dit is het modern cultureel-wetenschappelijk complex, de Stad van Kunst en Wetenschappen. We bezochten er Europa’s grootste aquarium, de Oceanográfic en gingen kijken naar een 3D-film in de Hemisferic op een scherm van maar liefst 900m²! Met kids moet u zeker het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe gaan bezoeken, dit is een openbaring om interactief het heden en de toekomst te ervaren. Voor mensen die ’s avonds graag nog eens de ogen en oren de kost geven, kunnen die in Palau de les Arts vaak terecht voor een operavoorstelling.

TIP!

Tijdens de warme zomermaanden wilt u wellicht niets liever dan uitrusten op de mooie, brede stranden van Las Arenas of Malvarrosa. Langs de paseo marítimo heeft u keuze zat tussen de beste vis- en paellarestaurantjes. Viva Valencia!

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Citytrip Valencia – een stad waar iedereen zijn gading vindt!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie