Citytrip New York – Een stad die de verwachting van elke reiziger overtreft

New York, het Vrijheidsbeeld, Times Square, het Empire State Building… maar we laten u ook een paar minder bekende plekjes ontdekken met onze eigen expertise.

Troeven

  • wereldstad
  • cultuur
  • shopping
  • kunst
  • foodies
  • toffe stad met tieners
  • musicals
  • eigen expertise!

Martine, Febe en Pedro lichten toe:

New York is een gigantische stad. Alles is er groter dan elders. Ook als u er alleen of met de familie op reis gaat, doet u er goed aan de stad niet van onder tot boven te willen te ontdekken. Dat is immers een nagenoeg onmogelijke opgave.

Onze tips!

Doorkruis Times Square met de ogen naar boven gericht, naar de indrukwekkende lichtreclames. TIP! Schuif eventueel ook aan in de rij voor de kiosk van TKTS om – aan halve prijs – tickets te kopen voor een musical dezelfde avond. Indien u met oud jaar zou afreizen is het eveneens op Times Square dat u moet zijn om de overgang van oud naar nieuw te vieren en de laatste seconden van het afgelopen jaar af te tellen naar Nieuwjaar…

Het shoppen met of zonder kids zal ongetwijfeld gebeuren in de buurt van de Fifth Avenue. Abercrombie & Fitch, Urban Outfitters en andere merknamen zijn er de blikvangers. Eveneens een onvermijdelijke aanrader is de M&M’s store. Beeld u de vermaarde chocolade pastille in vermomd in alle mogelijke accessoires verspreid over 3 verdiepingen: T-shirts, juwelen, handtassen, kerstversiering… Na de chocolade kunt u misschien een tijd maken voor de technologie en de immense Apple Store waar u de laatste nieuwe iPads, iPods en andere kunt uitproberen. Voor de jongsten (of zelfs volwassenen) is er nog de immense Disney Store. Heeft u wat extra budget? Dan moet u beslist een kijkje gaan nemen bij de vele haute couturewinkels, de juweliers en de vermaarde winkels voor tafeldecoratie.

Rockefeller Building, het op één na hoogste gebouw na de Empire State Building (eveneens een absolute must!). Tussen 20u en middernacht kunt u deze bezoeken tot aan het panoramaplatform (de ‘Top on the Rock’), gelegen tussen de 67ste en 70ste verdieping. Daar geniet u van een indrukwekkend uitzicht op Central Park, het Vrijheidsbeeld en de Hudson River. In de kerstperiode bieden talrijke ijspistes alsook kerstmarkten vermaak in de diverse parken in New York. Een grote veelkleurige dennenboom siert dan eveneens de ijspiste van de Rockefeller Building. En in de eindejaarsperiode zijn de koetsen rond Central Park eveneens versierd met schitterende feestelijke slingers.

Central Park, ongetwijfeld de mythe van New York gekend voor zijn honderden kleine eekhoorntjes, zijn immense/uitgestrekte grasperken en kunstmatige vijvers. Op zomerse dagen is het mogelijk er met een bootje rond te varen en aan speelterreinen is er geen gebrek.

Ook tof is een boottochtje van een kwartiertje vanaf Battery Park naar Liberty Island, u ontdekt er hun icoon, het Vrijheidsbeeld, liefst 103 indrukwekkende meters hoog! In de sokkel ervan ontdekt u het American Museum of Immigration. U kunt er een audiovisuele presentatie bijwonen over de geschiedenis van de Amerikaanse indianen en de eerste inwijkelingen.

Ground Zero, de memoriaal van het World Trade Center ontworpen rond twee granieten bekkens, herinnert de namen van de 3.000 slachtoffers. In 2014, zullen hier 4 torens oprijzen, waaronder de hoogste van de Verenigde Staten. Wij verzekeren u, hier wordt u stil van.

China Town, daar kuiert u langs de boetieks met jade en ivoor, kleine exotische kruidenierszaken, Kantonese en andere restaurants. Eet er pikante kip of krabbenscharen en dat tegen zeer democratische prijzen.

Bent u een musea freak?

Op het vlak van musea moet u een duidelijke keuze maken in functie van uw interesses: de sectie Egyptologie van het Metropolitan Museum of Art, de zaal van de dinosauriërs van het American Museum of National History of de indiaanse cultuur in het National Museum of the American Indian? Tenzij dat ‘The New York Experience’ u bekoort met zijn verhaal van de stad in quadrafonie op 16 schermen. Aan u de keuze!

Voor de al dan niet gevorderde New York-citytripper hebben we ook veel minder bekende en verborgen plekjes in petto … We geven die graag mee bij je reservering. KLIK HIER EN ONTDEK ONZE VOORDEELPAKKETTEN

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Citytrip New York – Een stad die de verwachting van elke reiziger overtreft

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie