Caïro en de wonderen van Opper-Egypte in luxe!

Ontdek tijdens deze reis de combinatie van Caïro met een bezoek aan het nationaal museum en de Piramiden en de Sfinx en een Nijlcruise met prachtige stops als Luxor, de Koning(inn)envalei, de tempel van Hatsjepoet, Aswan en zo veel meer!

Deze reis van 9 dagen/8 nachten kan gans het jaar door! U verblijft 1 overnachting in Caïro in het SOFITEL CAIRO NILE EL GEZIRAH 5* (of gelijkwaardig) en 1 week cruise aan boord van het luxueuze M/S ACAMAR 5* luxe schip.

AMARCO vaart sinds 2003 op de Nijl en is sindsdien de trots van de Nijl om reizigers de ultieme luxe cruise te bieden. Het schip was voorheen bekend als AMARCO totdat het een totale renovatie en rebranding onderging in 2018. Het doel is om passagiers een nieuw niveau van comfort te bieden, met klassieke diensten en huiselijke kenmerken. De faciliteiten kregen een upgrade, en decoraties werden gerenoveerd naar hedendaags-meets-traditioneel Europees interieurdesign.

Vraag naar onze competitieve prijzen!

Graag een ander programma op maat van uw wensen en budget? Contacteer ons zonder twijfel!

DAG 1: BRUSSEL – CAÏRO (-)
Afreis in de loop van de namiddag met een Egyptair lijnvlucht naar Caïro. Onthaal, formaliteiten en transfer naar het hotel SOFITEL CAIRO NILE EL GIZERAH 5* of gelijkwaardig. Overnachting in het hotel.

 

DAG 2: CAÏRO – LUXOR (o – l – d)
‘s Morgens, bezoek aan het nieuwe museum waar de meest onschatbare collecties van de Egyptische Oudheid ondergebracht zijn. Middagmaal in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoek aan de meeste bekende site in Egypte, het plateau van Gizeh met de drie grote Piramiden : Kheops, Khefren en Mykerinos en de Sfinx. Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Luxor en transfer naar het schip M/S ACAMAR 5* luxe.

DAG 3: LUXOR – ESNA (o – l – d)
Na het ontbijt vertrek voor het indrukwekkende bezoek aan Thebe, de wereld van de doden die door de Nijl gescheiden werd van de wereld van de levenden en waar de Koningen (Koningenvallei) en de Koninginnen (Koninginnenvallei) begraven werden. Bezoek aan de tempel van koningin Hatsjepsoet in Deir El Bahari. Halte voor de kolossen van Memnon. Na de middag bezoeken we de tempel van Karnak die bestaat uit drie grote gehelen; de grote tempel van Amon, de tempel van Moet en het heiligdom van Montoe. Afvaart naar Esna en doortocht door de sluis.

DAG 4: ESNA – EDFOE – KOM OMBO (o – l – d)
Afvaart naar Edfoe en bezoek aan de best bewaarde tempel van Egypte. Deze tempel uit de derde eeuw voor Christus en meesterwerk van de Ptolemeïsche architectuur roept de grootsheid van de god Horus op, beschermheer van de farao’s. Verder naar Kom Ombo.

DAG 5: KOM OMBO – ASWAN (o – l – d)
Bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze site is uniek in Egypte. U ontdekt er de acropolis van dit Ptolemeïsche heiligdom. We varen verder naar Aswan, hoofdstad van het Egyptische Nubië.

DAG 6: ASWAN (o – l – d)
Bezoek aan de stuwdam, aan het papyrusinstituut en aan de granietgroeven met de onafgewerkte obelisk die werd achtergelaten omdat er een scheur zat in het 42-meter lange granietblok. Bezoek aan de tempel van Filae, domein van de godin Isis. In de namiddag maken we een feloektocht.

DAG 7: ASWAN – ESNA – LUXOR (o – l – d)
Mogelijkheid tot de facultatieve uitstap naar de tempels van Aboe Simbel. De tempels werden door Unesco verplaatst zodat ze niet onder water zouden komen. Zij werden uit elkaar gehaald en steen per steen vervoerd naar de top van de helling waaruit ze werden gehouwen. In de namiddag afvaart naar Esna waar we voor de tweede keer door de sluis moeten en verder naar Luxor.

DAG 8: LUXOR (o – l – d)
Bezoek aan de tempel van Luxor die voor de processie ter ere van de god Amon gebruikt werd bij het begin van het Egyptische nieuwe jaar. De ingang werd bewaakt door twee obelisken waarvan er zich momenteel één op de Place de la Concorde in Parijs bevindt.

DAG 9: LUXOR – CAÏRO – BRUSSEL (o)
Ontscheping na het ontbijt, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Caïro.

Opgelet: de bezoeken en de volgorde ervan kunnen aangepast worden volgens de navigatie.

Prijs op basis van een dubbele kajuit vanaf € 2495  per persoon

INBEGREPEN IN DE PRIJS:
• De Egyptair lijnvluchten : Brussel – Caïro / Caïro – Luxor / Luxor – Brussel via Caïro (economy klasse)
• De luchthaven-, veiligheidstaksen en de brandstof (t.w.v. €313 op 18/05/2023)
• Volpension van het ontbijt van de 2e dag tot en met het ontbijt van de laatste dag
• 1 nacht in Caïro in het hotel SOFITEL CAIRO NILE EL GIZERAH 5* of gelijkwaardig, in een dubbele kamer en ontbijt
• 7 nachten cruise aan boord van het schip M/S ACAMAR 5* LUXE of gelijkwaardig
• De toegangsgelden en bezoeken zoals vermeld in het programma
• De diensten van Nederlandssprekende lokale gidsen (egyptologen)
• De transfers ter plaatse

TE VOORZIENE KOSTEN:
• De visumkosten 30€
• De dranken
• De lokale fooien : ongeveer 55€
• Alle soorten verzekering (vraag ernaar)

Indien gewenst is deze reis ook individueel mogelijk op andere data!

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Caïro en de wonderen van Opper-Egypte in luxe!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie