Voyage Unique vaart met EXPLORA I, een ultraluxe designhotel op zee.

EXPLORA JOURNEYS vaart met het luxe design- en boetiekschip ‘EXPLORA 1’ een volledig ongeëvenaarde eigen koers.
Luxe wordt opnieuw gedefinieerd waarmee een uitzonderijke oceaanervaring wordt gecreëerd. Een nieuwe ‘Ocean State Of Mind’ om het met hun woorden te benoemen.

Pedro en David vertrokken op studiereis met de EXPLORA 1 op een prachtige route die vertrok vanuit Southampton richting Newcastle – Invergordon – Portree en Greencastle. Naar het einde van deze reis mocht Liverpool uiteraard niet ontbreken om dan uiteindelijk uit te schepen in Glasgow.

Het eerste wat ons opviel was dat het inchecken gebeurt buiten het schip. Vooraleer u het schip binnenstapt krijgt u uw boordpasje en worden uw koffers van u ontlast, deze worden door een host naar uw suite gebracht. Lekker handig, want van zodra u aan boord stapt bent u volledig ‘zen’ en bent u in vakantiesfeer.

Wij hebben al wat cruise ervaring met Voyage Unique, maar dit schip binnenstappen deed onze mond openvallen. Nee hoor, hier kom je niet binnen aan een receptie maar wordt u verwelkomt in een prachtige lobbyruimte met onmiddellijk een leuke bar! We zijn eerlijk, we konden er niet aan weerstaan hier onmiddellijk een drankje te nuttigen…

Geen klassiek luxeschip, maar een prikkelende luxe-ervaring waar de Europese kosmopolitische sfeer en uitzonderlijk hoogwaardige afwerking heerst.
Het volledig schip werd volledig volgens een nieuwe high-end boetiek hotelstijl ontworpen.

De all-inclusive ervaring laat u optimaal genieten van de meest sublieme belevingen.
De huischampagne Moët et Chandon staat permanent voor u klaar in alle bars en restaurants.  In de hogere categorie suites wordt u ontvangen in uw Penthouse Suite met een fles Moët et Chandon Vintage 2015, in de
Residence Suite wacht u een heerlijke fles Dom Pérignon. Verder geniet u van starlink internet waarmee u razendsnel kunt surfen.

De culinaire ervaringen zijn niet te overtreffen. Hiermee is Explora Journeys absoluut de beste op de markt op dit moment. Daarvan is het Anthology restaurant met sterrenchef-signature gerechten het absolute hoogtepunt.

De rederij Explora Journeys had de culinaire beleving voor hun gasten bovenaan de agenda gezet en het resultaat is fenomenaal! Elke avond geniet u van de meest heerlijke gerechten in de 6 top restaurantOm aan uw verwachtingen te voldoen is er per 1,25 gasten 1 host aanwezig (bijna 1/1). Op die manier wordt u op uw wenken bediend!

Geniet elke avond van een nieuwe culinaire beleving in één van de volgende restaurants.
Elk restaurant heeft een eigen stijlvol interieur dat de ervaring weerspiegelt.

– Emporium Marketplace: gerechten met wereldwijde invloeden
– Fil Rouge: Frankrijk geïnspireerde gerechten
– Marble & Co Grill: de Europese interpretatie van een luxe steakhouse
– Med Yacht Club: mediterraanse keuken
– Sakura: Pan-Aziatische keuken
– Anthology: topkeuken met sterrenchef signature (tegen meerprijs)

Op deze route rond het Verenigd Koninkrijk, Scotland en Ierland konden we ons wel verwachten aan wat regen, wind en koudere temperaturen. Echter hield dit ons niet tegen om volop van de ruime aanwezige buitenruimte te genieten. Bij de ontwikkeling van de EXPLORA 1 werd er erg veel aandacht gespendeerd aan het open gevoel, wat u ook bij een luxehotel ervaart!

Verschillende heerlijk warme jacuzzi’s, poolbars over verschillende dekken, looppiste, basketbalterrein en ga zo maar door. Zelfs met het wat frissere weer was het heerlijk genieten in de jacuzzi’s terwijl wij de omgeving in ons op lieten nemen. 

En voor de klant die liever binnen bleef? Prima! Het verwarmde binnenzwembad met prachtige ligzetels en houtafwerking doet een wellness-gevoel aan. De indoor poolbar en het enorm grote scherm zorgt voor light-entertainment zodat ook voor wie graag binnenblijft zwemmen en ontspanning in grote stijl gegarandeerd blijft! Wordt het toch plots te warm? Dan schuift het glazen panoramisch dak netjes open en voelt u de zonnestralen op uw huid.

De stijl van het schip wordt naadloos doorgetrokken in de suites. Wij sliepen in een Ocean View Suite op dek 8 die was uitgerust met een groot schuifraam waardoor het zonlicht massaal binnen kwam. Trouwens, alle suites op dit schip hebben een balkon. Beleving staat hier centraal!

Voor wie het graag nog wat meer mag zijn biedt dit schip ook grotere categorie suites aan zoals:
– Grand Terrace Suites
– Grand Penthouse Suites
– Penthouse Suites
– Residence Suites (sommige met jacuzzi en extra douche op het terras!)
– Owner Suite

Alle suites zijn volgens dezelfde smaakvolle stijl ingericht!

Tijdens onze ontdekking van de Explora 1 viel het ons enorm op hoeveel ruimte er aan boord is. Op geen enkel moment krijgt u het gevoel met een wat groter schip te varen. De ruimte zijn slim ingedeeld een aangekleed waardoor u meer het gevoel krijgt op een luxejacht te vertoeven dan op een cruiseschip. Ook hier hebben de designers van dit designschip schitterend werk geleverd.

Een mooi voorbeeld hiervan is het theater waar het entertainment ’s avonds doorgaat. Het woord theater kan hier beter vervangen worden door ‘cabaret’. De lage fluwelen loungezeteltjes die leuk zijn opgesteld geven een loungegevoel wat een cozy en gezellige sfeer weergeeft.

Heeft u ook zin om het gloednieuwe schip EXPLORA I van de rederij Explora Journeys te ontdekken?
Ga mee met de EXPLORA I van Miami naar Colombia van 16 tot 24 februari 2024 in een Ocean View Suite voor slechts 3900 euro pp*!
Contacteer ons en wij maken uw droomreis waar!

*prijzen en beschikbaarheid steeds onder voorbehoud.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Voyage Unique vaart met EXPLORA I, een ultraluxe designhotel op zee.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie