Bescherming van het Kasigau Corridor in Kenia door Voyage Unique

Het Kasigua Corridor is een belangrijk natuurbehoudsgebied in Kenia, gelegen tussen de nationale parken Tsavo East en Tsavo West. Dit gebied speelt een cruciale rol op meerdere punten.

Het REDD+ Project in de Kasigau Corridor beschermt een essentiële doorgang voor wildlife en omvat 200.000 hectare droog bos.

Natuurbehoud en dierenmigratie

De Kasigau Corridor fungeert als een essentiële migratieroute voor wilde dieren, waardoor ze zich veilig kunnen verplaatsen tussen Tsavo East en Tsavo West. Dit is belangrijk voor het behoud van genetische diversiteit en vermindert conflicten tussen mens en dier.

Betrokkenheid van de gemeenschap

De instandhoudingsinspanningen in de Kasigau Corridor betrekken lokale gemeenschappen bij verschillende projecten die hen duurzame inkomensbronnen bieden, zoals ecotoerisme en duurzame landbouw. Dit partnerschap helpt bij het beschermen van de wilde dieren en verbetert tegelijkertijd de levensomstandigheden van de lokale bevolking.

Het REDD+ Project

De Kasigau Corridor heeft internationale aandacht gekregen voor zijn REDD+ (Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation) project.

Dit project dat wordt gesteund door Voyage Unique heeft het conflict tussen mens en natuur getransformeerd door een op de markt gerichte oplossing voor natuurbescherming te introduceren.

Het bestrijdt stroperij, subsistentielandbouw en illegale houtkap met een gemeenschapsgericht inkomensdelingsmodel, wat de lokale bevolking ten goede komt met verbeteringen in gezondheid, onderwijs, toegang tot water, infrastructuur, inkomstenmogelijkheden en werkgelegenheid.

Biodiversiteit

Het gebied herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder olifanten, leeuwen, cheeta’s, giraffen en verschillende vogelsoorten. Het beschermen van deze corridor helpt bij het behoud van de rijke biodiversiteit in de regio.

Klimaatverandering

Door het behouden van bossen en het voorkomen van ontbossing, speelt de Kasigau Corridor een rol in het tegengaan van klimaatverandering. Bossen fungeren als koolstofputten, waarbij ze koolstofdioxide uit de atmosfeer absorberen en zo helpen bij de regulatie van het wereldklimaat.

Educatie en bewustwording

Er zijn verschillende educatieve programma’s en initiatieven binnen de Kasigau Corridor die gericht zijn op het vergroten van de bewustwording over natuurbehoud en duurzaam landgebruik onder de lokale bevolking en bezoekers.

Het Kasigau Corridor Project dient volgens Voyage Unique als een model voor geïntegreerde natuurbeschermingsinspanningen die ecologisch behoud combineren met gemeenschapsontwikkeling en klimaatmitigatie.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Bescherming van het Kasigau Corridor in Kenia door Voyage Unique

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie