Voyage Unique aan boord van het luxejacht Seadream I Yacht Club

Onze Travel Designer David ging mee aan boord van de Seadream I.

Bij Seadream staat de gast altijd centraal en dat voel je!

It’s yachting, not cruising. Experience the difference.
Dit is de slogan van Seadream. Een slogan die grote verwachtingen schept als je als reisagent de opportuniteit krijgt om mee te reizen met hun jacht, de Seadream I.

Op 7 april 2023 vertrok ik met een vlucht van Amsterdam naar New York om vervolgens nog 4 uur door te vliegen naar het Caraïbische eiland St-Thomas. Aangekomen in St-Thomas wordt je onmiddellijk overspoeld (ja, op de luchthaven!) door opzwepende muziek, dansers en een animator om u instant onder te dompelen in de sfeer die heerst op de Caraïbische eilanden. Wat een leuke aankomst!

Na een korte taxirit naar de haven verscheen het megajacht Seadream I.

Het schip straalt een fijne authenticiteit uit dat de historie niet verbergt.
Net dát karakter gaf een zeer fijne, eerste indruk!

Na een korte check-in had ik het genoegen om het schip te betreden via het achterdek.

Het jacht werd in 1984 te water gelaten en dat merk je aan de stijl van het schip. De rederij Seadream heeft hun jachten de afgelopen jaren volledig gerenoveerd conform hun identiteit & stijl. Veel glanzend walnotenhout dat overvloeit in sierlijk koperen afwerking. Handgemaakte houten krukjes en ga zomaar door. Geen hypermodern interieur en snufjes, maar knappe afwerking dat rekening houdt met de traditie en historie van het jacht.

Vanaf de eerste voet aan boord wordt je omarmt en verwelkomt door een team van ontzettend klachtgerichte crewleden.
De kapitein, de hoogste officieren Cruise Director heten u persoonlijk, en oprecht, welkom. Vergezeld met een fris glaasje champagne werd ik begeleid naar mijn luxueuze kajuit. Of doe ik mijn slaapvertrek oneer aan met het woord ‘kajuit’?

Een fijne verzorgde kamer, minibar keurig gevuld, emmertje met verse ijsblokjes, een grote flatscreen en een ruim mooi in kwaliteitshout afgewerkte kleerkast.

Uitpakken en genieten!

Aan boord ben je een échte gast. Vanaf mijn eerste gekoelde drankje aan het zwembad werd ik aangesproken met mijn voornaam. De all-inclusive service is top. Zin in échte Pringles, verse popcorn, een heerlijke op maat gemaakte cocktail, een persoonlijke wens? Niks was de crew te veel of onmogelijk.

Wat mij ook opviel was hoe dicht het jacht bij de prachtige, feeërieke eilanden kon varen. Door een diepgang van slechts 4 meter kan de Seadream dicht bij de kust varen en zo zorgen voor de meest adembenemende uitzichten.
Maar ik hoefde niet enkel aan boord te genieten van het uitzicht. De Seadream zorgt dagelijks voor een naadloze verbinding met het vaste land door hun shuttledienst tussen jacht en land.

Zo kon ik ’s morgen genieten van mijn ontbijt aan boord op dek 5 met zicht op zee en strand, terwijl ik vervolgens, wanneer ik er zin in had, de tender kon nemen naar het strand een nieuw en prachtig eiland te ontdekken.
Duidelijk, Seadream zorgt voor een mooie combinatie tussen ervaringen aan boord als aan land.

Na een fijne dag op het strand, wandelen, zwemmen in de mooiste baaien was het telkens fijn om terug te bekomen van al dat moois aan boord van de Seadream.
Tijdens mijn ontdekkingstocht aan land, had de crew mijn kajuit aardig aangepakt. Vers linnen, een gepersonaliseerde pyjama, verse ijsblokjes, bed opgeplooid. Fijn ‘thuiskomen’!

De crew leerde tijdens mijn aanwezigheid mijn wensen kennen en onthouden. Zo kan ik een voorbeeld geven dat ik ’s morgens graag 2 lekkere koele glazen fruitsap drink.
Op dag 2 wist het personeel dit op te merken en te onthouden. Vanaf dag 3 kreeg ik steevast, zonder vragen, 2 glazen fruitsap aangeboden. Zalig toch!

Ook aan boord kan je volop genieten. Zo genoot ik van een heerlijke massage (bij te boeken) en de love-jacuzzi’s met panoramazicht (inbegrepen!). Een leuke opblaasbare waterglijbaan bracht tevens onder de aanwezige gasten de nodige sfeer! Ambiance verzekerd! De calorieën van het heerlijke eten kon ik afwerken in de fitness…

Culinair wordt het betere restaurantniveau voorgesteld. Elke dag genoot ik van een afwisselend menu met een reeks extra suggesties. Zowel tijdens het ontbijt, lunch als diner werd je bediend door zeer vriendelijk en attente crew. Geen moment zat ik zonder een mooi bord of leeg glas aan tafel.

Na een weekje genieten van uitmuntende service werd terug aangemeerd in St-Thomas, de haven waar het jacht vertrok.
Bij Seadream zeggen ze geen vaarwel, maar tot ziens.

En zoals ik deze ervaring beleefd heb kan ik enkel instemmen met hoe ik mij verhaal begon.
Seadream, it’s yachting, not cruising…experience the difference.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Voyage Unique aan boord van het luxejacht Seadream I Yacht Club

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie