9-daagse autorondreis “Charming Provence” – ontspan en geniet!

Als we spreken van de Provence, dan zien we ons in gedachten al door de paarse lavendelvelden en groene olijfgaarden flaneren. Deze streek is uniek, de geuren, de kleuren, het licht, alles zal u blijven verbazen elke dag opnieuw.

Wij zochten voor u een route uit doorspekt met de belangrijkste ingrediënten : authentieke dorpjes, prachtig groene natuurreservaten en de alom gekende lavendelroutes. Ook culinair is de Provence puur genieten!

DAG 1 : BRUSSEL – UCHAUX  (932 km)

Vertrek naar een plaatsje net beneden Orange. Daar hebben wij voor u het prachtig gelegen “Château de Massillan****” (of naar keuze), waar u twee nachten zal verblijven. Op een domein van 10 hectaren, rust het stijlvol gerenoveerde hotel. De enorme eigen groenten- en kruidentuin produceert verse producten die hun weg vinden naar hun gastronomisch restaurant.

DAG 2 : ONTDEKKING VAN DE LAVENDELROUTES (120 km h/t)

Een dagje flaneren langs de lavendelroutes die het landschap violetblauw kleuren, vandaar de lokale bijnaam “Blauwe Land”. De lavendel bloeit tussen half juni en eind juli. U kan in deze streek ook genieten van musea en distilleerdijen…en Romeinse ruïnes, verder rijden tot aan de Mont Ventoux en via het dorpje Beaumes-de-Venise, keert u terug naar het hotel.

DAG 3 : AVIGNON EN GORDES (93 km)

Het historisch hart van Avignon, beter gekend als de pausenstad, is werelderfgoed van de UNESCO. De oude stad wordt beschermd door haar wallen, en het paleis van de Pausen, is absoluut een bezoekje waard. Deze burcht, die diende als residentie van de pausen in de 14e eeuw, is een gotisch paleis. Verder is er nog de rots van de Doms, waar u zicht hebt op de Saint-Bénezetbrug, beter bekend als de brug van Avignon (sous le pont d’Avignon….),  en voor een terrasje na afloop zoekt u het horlogeplein op.

U verblijft drie nachten in “Hotel Les Bories et Spa*****” (of naar keuze) in het schilderachtige Gordes (of een ander hotel naar keuze).

DAG 4 : VERKENNING VAN DE LUBERON (+/- 110 km h/t).

De okergele rotsformaties van Le Sentier des Ocres zijn bijzonder fotogeniek. Le Rocher de Bellevue vind je in het kleine dorpje Saignon. Het historische fort diende ooit ter bescherming van de vallei van Apt. Een stevige wandeling van 2 uur leidt je naar een panoramisch zicht op o.a. de Mont Ventoux. Op dezelfde dag kan je tevens La Fontaine de Vaucluse bezoeken, dit is wel zeer toeristisch, maar toch wel de moeite waard om eens te zien, Le Moulin de Jerusalem in Goult en een marktje meepikken in Isle-sur-la-Sorgue (op zondag).

DAG 5 : ARLES (+-/ 140 km h/t)

Via St-Rémy rijden we naar Arles. U kan in St Remy een bezoekje doen aan het huis van Nostradamus. Verder naar de citadel van Les Baux. Langs de witte rotsen en kalkheuvels rijden we tot in  Arles, ook de poort van de Camargue genoemd.

Arles is een bruisende stad vol met Romeinse schatten en gezellige pleintjes. De kleurrijke huizen die je er vindt, zal je aan de wereld of een schilderij van Van Gogh doen denken. Je hebt er thermen, musea, een arena en veel anxdere attracties die verwijzen naar deze beroemde schilder.

DAG 6 : AIX-EN-PROVENCE – LE RAYOL CANADEL  (+-/ 220km )

Via Aix-en-Provence, rijden we verder tot aan de kust om nog een drietal nachten te relaxen. Aix-en-Provence is wel een stop waard ! De stad staat bekend om haar charmante, oude centrum en de Mirabeaupromenade. De oude binnenstad is een paradijs om te flaneren langs kleine, authentieke plekjes, zaligmakende fonteinen, leuke boetieks, sfeervolle terrassen, en lokale markten waar men de geuren van de Provence kan opsnuiven. U kan tevens de Saint-Sauveurkathedraal en haar klooster bezoeken. Onontbeerlijk is een bezoek aan het atelier van Paul Cézanne. Aan de kust kozen wij voor u een splinternieuw hotel met een buitengewone ligging en uniek zeezicht : “La Villa Douce****” (of naar keuze), u vindt er aangename kamers, een vriendelijke service, rustig en toch vlakbij de stranden en het bruisende leven van de Côte d’Azur.

DAG 7 en DAG 8 : COTE D’AZUR

Vrije tijd om te relaxen, of u kan nog een aantal nachten eraan breien naar keuze.

DAG 9 : TERUGREIS NAAR BELGIE (+-/ 1100km )

Voor de heen- en terugreis raden wij u een tussenstop aan in een van onze boetiekhotels halverwege in de Bourgognestreek.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

9-daagse autorondreis “Charming Provence” – ontspan en geniet!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie