9-daagse Fly & Drive “Charming Andalusië” – prachtige cultuur en natuur

In de zuidelijkste provincie van Spanje geldt er maar één gouden regel: Laat je verrassen!

Andalusië zit vol met contrasten, er zijn spectaculaire landschappen met ontelbare olijfbomen, prachtige paleizen, kerken en kloosters die tot het Unesco-werelderfgoed behoren. Maar ook smalle straatjes in Cordoba, het immer bruisende Sevilla, schilderachtige wijken met binnenpleinen vol bloemen, een Moors paleis, …Geen enkele Europese stad voelt zo exotisch aan.

DAG 1 : VLUCHT BRUSSEL – MÁLAGA

Bij aankomst haalt u uw huurwagen op en rijdt u naar Granada (135 km).

Wij stellen u voor om twee maal te overnachten in het Charmehotel HOSPES DESIGNHOTEL PALACIO DE LOS PATOS***** (of naar keuze) gelegen in het commerciële centrum van de stad en een staaltje van knappe architectuur in een historisch gebouw.

DAG 2 : GRANADA

Uiteraard mag een bezoek aan het Alhambra niet ontbreken, (het is noodzakelijk om vooraf te reserveren, maar wij helpen u hier graag mee!). Met de overgebleven tijd is het heerlijk vertoeven in het web van straatjes rond de kathedraal, het lijkt wel een Arabische markt! Deze locatie is uitstekend voor het genieten van een aperitief met de heerlijke tapa’s. Er zijn dan ook vele lokale restaurants, die u dit aanbieden.

DAG 3 : GRANADA – ÚBEDA (138 km)

U verlaat Granada richting Jaén en onderweg kan u genieten van de spectaculaire landschappen met honderdduizenden olijfbomen. U rijdt verder naar het gezellige stadje Úbeda, waar we u graag een nacht laten logeren in de PARADOR DE UBEDA**** (of naar keuze). In Ubeda, vind je een centrum met architectuur kenmerkend voor de renaissancestijl. Maar ook leuk om te bezoeken is de Water Synagoge, uit de 10de eeuw, het 16e-eeuwse Paleis van Vela de los Cobos, en het Aardewerk Museum, gelegen in de pottenbakkerswijk van Ubeda. Hier wordt de traditie duidelijk, waarmee Ubeda groot is geworden.

DAG 4 : UBEDA – CÓRDOBA (147 km)

Vandaag rijdt u door naar Córdoba, waar we u twee nachten voorstellen in PALACIO DEL BAILLO***** (of naar keuze), een luxe charmehotel ingericht met het oog op een evenwicht tussen oude en nieuwe  architectuur. De charme van deze stad ligt o.a. in zijn Joodse wijk met kronkelende steegjes en gele straatlantaarns. Vooral ’s avonds, als de dagjestoeristen verdwenen zijn, is het heerlijk om lokaal te eten op een terrasje of rond te kuieren bij een aangename temperatuur wat een vleugje van romantiek met zich meebrengt.

DAG 5 : CORDOBA

Het hoogtepunt is hier zonder twijfel de Mezquita of de moskee van Córdoba uit de 8ste eeuw en symbool van de macht van de Islam. Eigenlijk is men er nog steeds niet uit of het nu een moskee is of een kathedraal, het was in het verleden in ieder geval beide, maar nooit tegelijk. Er was een tijdje discussie over de naam van het gebouw. Sommigen noemden het de Mezquita (moskee) de Córdoba, terwijl anderen het de Córdoba Kathedraal noemden. Sinds 2010 wordt het daarom de Córdoba Mezquita Catedral genoemd. De patio’s van Cordoba staan bekend als één van de mooiste ter wereld. Deze verborgen binnenplaatsen zijn schitterend opgetuigd met bloemen en een bezoekje waard.

DAG 6 : CORDOBA – SEVILLA (145 km)

U kan kiezen voor de autostrade of via landelijke wegen, in beide gevallen hebt u de mogelijkheid om een stop te maken in het typische Carmona. Dit is één van de oudste steden van Andalusië. De stad ligt op een heuvel en dat levert op sommige plaatsen een fantastisch panorama op! Een mogelijke route door het oude centrum van Carmona begint bij de ‘Puerta de Sevilla’. Je loopt door deze ingang zo tegen het oude Alcázar aan, een eeuwenoud fort met geweldig uitzicht over Carmona. Na dit intermezzo rijden we nog een kwartiertje door tot in Sevilla. Wij kozen daar voor u twee nachten in het HOSPES LAS CASAS DEL REY DE BAEZA**** (of naar keuze), een kleinschalig hotel, vlakbij alle belangrijke bezienswaardigheden en het centrum. Pure klasse en dus een echte aanrader!

DAG 7 : SEVILLA

In Sevilla geniet je van het goede leven. Het hele jaar door zijn er culturele evenementen en gezellige festivals. In de binnenstad is het een mengelmoes van locals en toeristen en overal in de stad kan je terecht voor een Flamenco show of vind je heerlijke tapas in een lokale tapasbar. Geen enkele stad in Europa die zo exotisch aandoet. Vergeet niet een bezoek aan het Real Alcázar te brengen, dit is een in Moorse stijl koninklijk paleis, of een bezoek aan één van de oudste stadswijken met kronkelende steegjes en bebloemde patio’s.

DAG 8 : SEVILLA – BRUSSEL

Afgifte van uw huurwagen en vlucht terug naar Brussel (afhankelijk van het vluchtaanbod in uw gekozen periode)

Ofwel

DAG 8 : SEVILLA – DE WITTE DORPEN – MALAGA

Rijdt u terug naar Malaga waar er dagelijks vluchten zijn naar Brussel, en kan u een stop maken in “de witte dorpen” (230 km). Bijvoorbeeld Arcos de la Frontera en Grazalema. Maar het meest spectaculair is het gekende Ronda.Daarna verder naar Malaga, waar wij u één nacht voorstellen in Malaga in het GRAND HOTEL MIRAMAR***** (of naar keuze), een prachtig hotel direct aan zee en toch vlakbij het centrum van Malaga, dat ook een bezoek waard is, want u bent nu in één van de hipste steden van Spanje.

DAG 9 : MÁLAGA – BRUSSEL

Inlevering van huurwagen en terugvlucht naar Brussel, of verlenging in een van de hotels aan de Costa del Sol.

Ofwel

  • Kiest u voor een verlenging in één van onze strandhotels in Marbella of omgeving.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

9-daagse Fly & Drive “Charming Andalusië” – prachtige cultuur en natuur

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie