8-daagse Fly & Drive “Charming Centraal Portugal” – natuur en cultuur!

Hier nemen we u mee naar het gedeelte tussen Porto en Lissabon, ideaal als autovakantie, vanwege zijn niet zo lange afstanden. In het binnenland zijn er de bergachtige gebieden of de granieten en leistenen dorpen. Vlak bij de zee vindt u vissersdorpjes en badplaatsen, bekend voor zijn watersporten. De elementen van meer dan duizend jaar oud erfgoed tonen u overal de geschiedenis van deze regio. Wij stellen u een week rondreis voor, dat eventueel kan verlengd worden met enkele nachten Lissabon.

DAG 1 : BRUSSEL – PORTO

Bij aankomst in de luchthaven van Porto kan u uw huurwagen afhalen en alvast een nacht kennismaken van de stad Porto. Wij stellen u daar het hotel PESTANA VINTAGE PORTO***** voor (of naar keuze). Dit hotel ligt in het historische en pittoreske hartje van Porto, direct aan de Dourorivier: Aan de andere oever liggen de grote portohuizen van Vila Nova de Gaia, voor uw eventuele Porto-aankopen.

DAG 2 : ILHAVO (82 km)

Vandaag rijden we naar Ílhavo, waar wij u 2 nachten voorstellen in het HOTEL VISTA ALEGRE***** (of naar keuze). U kan bij aankomst alvast een bezoek brengen aan het museum van de porselein-fabriek van Vista Alegre.

DAG 3 : COSTA NOVA en AVEIRO (40 km h/t)

Na het ontbijt begint u de dag met een bezoek aan de vismarkt van Costa Nova. Dit is een  pittoresk kustplaatsje met erg kleurrijke gestreepte houten huisjes. Het grote strand is populair bij de surfers en ook geschikt voor lange wandelingen. In de namiddag rijden we dan door naar Aveiro. Dit stadje heeft een centrum met prachtige Art Nouveau gebouwen, maar u kan ook een boottochtje maken op een moliceiroboot. Vroeger gebruikten ze deze bootjes om zeewier uit de Ria Rivier te halen. Het is niet voor niets dat men Aveiro “het Venetië van het noorden” noemt!

Deze plaats is ook gekend voor zijn “zoutpannen” U kunt de rivier dan met de boot oversteken en tussen de zoutpannen het witte zout bewonderen dat in de zomer in de vorm van piramides ligt te drogen.

DAG 4 : COÏMBRA (70 km)

Op weg naar Coïmbra kan u alvast in het wijngebied Bairrada, in één van de wijnkelders de plaatselijke witte en rode wijnen proeven.

Wij stellen u voor om twee nachten te verblijven in het QUINTA DAS LAGRIMAS***** (of naar keuze), een historisch hotel met een uitstekende keuken, en vooral uitstekend gelegen voor tal van boeiende excursies.

Coimbra, gelegen langs de Mondego, is vooral bekend om zijn universiteit, die de oudste is van Portugal en één van de oudste van Europa. Vandaar dat men naar Coimbra refereert als “de studentenstad”.

DAG 5 : COIMBRA en PENACOVA (60 km h/t)

Uiteraard is Coïmbra zelf het bezoeken waard, er zijn talloze tuinen, zoals de tuinen van Choupal, en die van uw hotel waar het liefdesverhaal tussen Pedro en Inês zich afspeelde. Verder is er nog de Jardim Botânico (botanische tuin) én er is een themapark met miniatuurreproducties van de belangrijkste Portugese monumenten.

En om de stad vanuit een ander perspectief te bewonderen, raden we u aan een boottocht op de Mondego te maken. Maar verder stellen wij u ook de Arista route voor naar Penacova. Ontdek er de belvederes, windmolens en watervallen tegen een achtergrond van groene bergen, gewoon een schitterende natuur.

DAG 6 : OBIDOS (150 km)

En we trekken dieper zuidwaarts naar de kust. Als u interesse hebt in Romeinse ruïnes, dan kan u onderweg halt houden in Conímbriga. Verder zuidwaarts vindt u ook nog de monumentale kloosters van Batalha en Alcobaça. Wij stellen u in Obidos een verblijf voor van 2 nachten in het  PRAIA DEL REY GOLF AND BEACH RESORT***** (of naar keuze), een zeer knap resort met, appartementen, townhouses en villa’s met het modernste comfort.

DAG 7 : WESTKUST

Vandaag kan u kiezen voor vrije tijd en lekker uitwaaien aan zee, ofwel een tochtje maken langs de bekende badplaatsen Nazaré en Peniche. Ook loont het de moeite om de kleinere badplaatsen te bezoeken zoals São Martinho do Porto. Obidos zelf is ook mooi vanwege zijn ommuurde witgekalkte centrum, het is dan ook één van de meest bezochte toeristische bezienswaardigheden van Portugal met alle drukte die erbij hoort.

DAG 8 : LISSABON – BRUSSEL

Na het ontbijt vertrekt u naar Lissabon voor inlevering van uw huurwagen en uw vlucht terug, of voor een eventuele verlenging in deze hippe stad!

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

8-daagse Fly & Drive “Charming Centraal Portugal” – natuur en cultuur!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie