8-daags Fly & Drive “Charming Puglia” Italië – Zonovergoten parel!

Onbekend is onbemind, maar tegenwoordig begint Puglia stilaan bekend te worden zowel als een strand- als culturele vakantiebestemming, perfect dus om als autorondreis te doen. 

Puglia is gelegen in de hiel van de Italiaanse laars en zoals je kunt verwachten van een Italiaanse regio, vind je er evengoed eeuwenoude dorpjes, idyllische landschappen doorspekt met olijfbomen en een niet te evenaren keuken die zeker niet moet onderdoen voor de andere Italiaanse regio’s. Als welkome afwisseling voor het zwoele binnenland, kan je dan verpozen aan de zee en zijn prachtige stranden…

Dag 1: BRUSSEL – BRINDISI

Aankomst Brindisi en ophalen huurwagen. Doorreis naar Lecce (50 km) en check in in uw hotel voor 3 nachten DIMORA STORICA TORRE DEL PARCO 1419 (of naar keuze). Dit hotel is gevestigd in een middeleeuwse burcht in het centrum van Lecce.

Dag 2 : LECCE

In Lecce moet je onmiddellijk naar de Piazza del Duomo wandelen via de Via Giuseppe Libertini. Deze straat brengt je in de juiste sfeer van deze barokke stad. De Piazza del Duomo is een prachtig plein met een klokkentoren en omgeven door mooie gebouwen: een paleis van de bisschop, een seminarie en een kathedraal. Vlakbij uw hotel vindt u de basiliek Santa Croce, op en top barok. Gedurende je reis ben je overstelpt door romaanse kerken, deze is nu op en top barok. Dit is uiteraard maar een kleine selectie uit wat er zoal te zien is in Lecce.

Dag 3: LECCE – OTRANTO – GALLIPOLI – LECCE (150 km)

Volg vanuit Lecce de richting van San Cataldo. Volg vanaf daar de kustweg tot in Otranto. Het is een prachtige route over een lengte van 33 kilometer (dus meer dan één uur rijden). In Otranto mag je zich aan heel wat toeristen verwachten. Het is er gewoon gezellig kuieren. Als je Otranto verlaat kom je langs het meest oostelijke puntje van Italië: Capo d’Otranto. Je kan er genieten van een mooi uitzicht. Zo’n 6 kilometer verder kom je in het kuuroord Santa Cesarea Terme. Hier zijn er zwavelhoudende bronnen en die blijken heilzaam te zijn voor aandoeningen van de luchtwegen en huid. Dan kom je langs het middeleeuwse Costra. En verder door tot Marina di Leuca, het meest zuidelijke punt waar de Capo Santa Maria di Leuca ligt, een heiligdom (Santuario) waar je een prachtig uitzicht hebt. Volg de toeristische kustlijn tot Gallipoli met mooie uitzichten of neem de snellere S274 tot Gallipoli. In de zomer is dit een druk bezochte kustplaats. Gallipoli is gedomineerd door een 16de eeuws kasteel. Wat je niet mag missen bij een bezoek aan dit stadje is de Fontana Ellenistica.

Dag 4 : LECCE – OSTUNI – LOCOROTONDO (100 km)

We vertrekken naar Locorotondo. Op weg naar Alberobello kom je namelijk langs drie mooie pittoreske dorpjes: Ostuni, Cisternino en vervolgens Locorotondo. Het mooie aan die route van Ostuni tot Alberobello is het mooie uitzicht op die witte dorpjes. De route op zich is zeer schilderachtig, de dorpjes zijn dat nog meer. Een reden te meer om 2 nachtjes te verblijven in de buurt. Wij kozen voor u het OTTOLIERE RESORT (of naar keuze), zodat u kan genieten van een luxe vakantiegevoel temidden van deze authentieke landschappen.

Dag 5 : LOCOROTONDO – CASTELLANA – ALBEROBELLO – POLIGNANO AL MARE – LOCOROTONDO (75 km)

Eerst rijden we naar de kust, naar Polignano a mare,  een stadje met een unieke ligging op een rots aan het water. De steile rotswanden met vele inhammen laten je genieten van mooie beelden. Op de terugrit, rijdt u langs de “Grotte di Castellana” . Dit zijn de mooiste grotten van Zuid-Italië. Je kan voor je bezoek kiezen tussen twee rondleidingen: 1 uur of 2 uur. De grote rondleiding brengt je tot bij de mooiste zaal, de Grotta Bianca. Ze kreeg die naam omwille van de lichtweerkaatsing. Bij elke rondleiding daal je af met de trap (meer dan 200 treden) maar op het einde ga je met de lift terug naar boven. In het hoogseizoen is het aan te raden je tickets op voorhand online aan te kopen (Compra Online). Op weg naar het hotel passeert u Alberobello ;

Een van de hoogtepunten van je bezoek aan Puglia zijn de trulli van Alberobello. Vooreerst moet je weten dat Alberobello bestaat uit twee stadsdelen. Aan de ene zijde heb je de oude stad (Rione Monti) en aan de andere kant de nieuwe stad (Aia Piccola). In het oude stadsdeel bevinden zich de meest originele trulli. de oudste zijn nu een souvenirwinkel. Er is een streekmuseum ondergebracht in een grote Trullo op de Piazza 27 Maggio, het Museo del Territorio.

Dag 6 – LOCOROTONDO – TARANTO – MATERA (97 km)

Maak kennis met Taranto. Deze plaats stond vroeger bekend als de Grieks Spartaanse kolonie van Taras. Deze stad wordt dikwijls voorbijgereden door de toeristen, wat jammer is, want ze is de moeite van het stoppen waard.

En dan komt u aan in Matera dat erg uniek is! Het stadje wordt meer dan 35.000 jaar doorlopend bewoond en is daarmee één van de oudste steden ter wereld en één van de eerste plaatsen waar mensen zich in Italië in de prehistorie vestigden. Maar Matera is vooral bekend vanwege zijn grotwoningen, ‘Sassi’ genoemd. De grotwoningen vormen een soort stad onder de stad en worden nog altijd bewoond of worden gebruikt als restaurant, winkel of zelfs hotel. Het is een unieke ervaring om in zo’n “GROT”-hotel te logeren voor een nachtje. Wij kozen voor u ALBERGO SEXTANTIO LE GROTTE DELLA CIVITA (of naar keuze).

Dag 7 : MATERA – BARI (65 km)

De kroonjuwelen van Bari: Molfetta, Bitonto en Giovinazzo

Even ten noorden van Bari liggen de ‘kroonjuwelen’ van Bari: Bitonto, Molfetta en Giovinazzo. Alle drie worden ze doorgaans niet bezocht bij een rondreis door Puglia, maar ze zijn een bezoek meer dan waard.

Bitonto heeft een charmant oud centrum, met een kathedraal en andere culturele hoogstandjes.

In Molfetta, een van de belangrijkste vissersplaatjes in de buurt van Bari, ademt alles visvangst. Zelfs de straatjes van het historisch centrum zijn aangelegd in de vorm van visgraten. Struin vooral zonder plattegrond rond, door achterafstraatjes met rekjes vol was en voetballende kinderen, langs kleurrijke Apes en oude mannetjes die ooit hun dagen doorbrachten op zee.

Onze favoriet is Giovinazzo. Sfeer proeven doe je het best aan het haventje, waar je op slag al je zorgen vergeet. Hier kun je uren naar de dobberende bootjes staren en naar het geluid van de golven luisteren.Ook goed toeven is het op Piazza Vittorio Emanuele II, waar het dorpsleven zich afspeelt rondom de Fontana dei Tritoni. De locals verzamelen zich hier voor een cappuccino en een praatje. We laten u dan ook graag overnachten op 24km van de luchthaven in Molfetta, nabij de haven HOTEL DOGANA RESORT (of naar keuze).

Dag 8 : BARI – BRUSSEL

Terugvlucht naar huis.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

8-daags Fly & Drive “Charming Puglia” Italië – Zonovergoten parel!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie