4-daagse citytrip Rome met Nederlandstalige gids!

Troeven

Korte reisbeschrijving

Rome, ooit het hart van een wereldrijk, oefent al eeuwen een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars, schrijvers, romantici en reizigers. Tijdens deze vierdaagse reis bezoeken we de Eeuwige Stad grondig. Paleizen, kerken, fonteinen, piazza’s, ruïnes en lekker eten… Rome kan iedereen bekoren ! Dankzij een centraal gelegen hotel kunnen we alle bezienswaardigheden op een aangenaam tempo bezoeken.

Programma

Dag 1 (donderdag 01/05/24) : ’s Ochtends vertrek vanuit Brussel Zaventem

01/05/2025:  Brussel – Rome    07:30 – 09:30
*vluchturen onder voorbehoud

Na onze ochtendvlucht volgt een transfer naar ons hotel en na het afgeven van onze bagage wandelen we al meteen naar Piazza Navona : alles hier ademt barok. De schitterende fonteinen en de paleizen zijn het uitgelezen decor voor een vrije lunch.

Hierna trekken we verder naar het Pantheon, één van de indrukwekkendste gebouwen in Rome (bezoek inbegrepen). Op deze manier komen we meteen in de sfeer van de oudheid terecht. Via allerlei mooie pleinen komen we uit bij het monument voor Victor Emanuel. Op de terugweg naar ons hotel stoppen we ook nog bij de Trevifontein (vergeet geen muntjes 😉!).

Check-in en overnachting in hotel Mozart

Dag 2 (vrijdag 02/05/24) : Vaticaan en ontspanning aan de Tiber

2025 is het Heilig Jaar voor Rome. Dus gaan we vandaag naar het epicentrum van de katholieke kerk : het Vaticaan. We krijgen een gegidste rondleiding langs de highlights van de Vaticaanse Musea (met de Sixtijnse kapel) en ook een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek. Dit bezoek duurt 4 uur met lokale professionele Engelstalige gids (inbegrepen). Hierna vrije lunch.

Na deze intense voormiddag tijd voor wat ontspanning langs de Tiber en de Engelenburcht. We wandelen helemaal tot aan de Spaanse Trappen en de chique boetieks, antiekzaken en galeries. Iets verderop heb je nog Piazza Popolo met haar tweelingskerken. Doe een gezellig terrasje of maak toch nog een aangename wandeling in het grootste park van Rome : Villa Borghese.

Dag 3 (zaterdag 03/05/24) : Colosseum & Forum Romanum

Vandaag staat een wereldwonder op het programma : het Colosseum. Bezoek aan deze voormalige arena die tot de verbeelding blijft spreken en aansluitend natuurlijk het Forum Romanum en de vele andere overblijfselen uit de tijd van de Romeinen (toegang inbegrepen).

Na de lunch verkennen we de Quirinaalheuvel, één van de 7 oorspronkelijke heuvels van Rome met de residentie van de Italiaanse president. Ook de Esquilijnheuvel met haar vele kerken waaronder de Santa Maria Maggiore verdient onze aandacht.

Dag 4 (zondag 04/05/24) : Trastevere  & vlucht terug naar Brussel

De ochtend brengen we door in Trastevere, de pittoreske wijk aan de overkant van de Tiber. Het piazza Santa Maria is het hart van deze buurt. Hierna kijken we wie de waarheid vertelt bij de legendarische boca della Verita. Hierna komen we terug in aanraking met de oudheid in de vorm van de ruïnes van het circus maximus. Hier werden in de oudheid de typische paardenraces gehouden.

Terugkeren naar het hotel doen we via de Campo di Fiori met de Area Sacra. Gekend als domein van de zwerfktatten en de plaats waar Julius Caesar werd vermoord in 44 v Chr.

In de vooravond is er de transfer naar de luchthaven voor een avondvlucht richting Brussel.
04/05/2025:  Rome – Brussel  21:00 – 23:10
*vluchturen onder voorbehoud

**het programma kan altijd door omstandigheden worden gewijzigd

Prijs

Prijs per persoon: 1375 euro op basis van 2 personen in een dubbele kamer
Single toeslag per persoon: +395 eur

Inbegrepen

 • De heen- en terugvlucht met Brussels Airlines of gelijkwaardig in ‘economy class’ vanuit Brussel
 • Verblijf in het 4-sterrenhotel ‘Hotel Mozart’ op basis van een 2 persoonskamer met kamer en ontbijt
 • Activiteiten zoals beschreven in programma
 • Transfers luchthaven – hotel – luchthaven
 • Het vervoer van de bagage beperkt tot het maximumgewicht aangegeven door de luchtvaartmaatschappij (23 kg/pp ruimbagage en 8 kg/pp handbagage)
 • Nederlandstalige gids en Engelstalige gids in het Vaticaan
 • Begeleiding en gids van Brussel tot Brussel door onze huisgids Bruno Liagre
 • Luchthaventaksen en fueltoeslag (van toepassing op 01/06/2024)
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Fooien (10 euro pp)
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering
 • Eventuele facultatieve excursies
 • Extra maaltijden en dranken niet voorzien in het programma
 • De persoonlijke uitgaven,
 • De niet-voorziene transportkosten
 • Een bijstandsverzekering en annulatieverzekering (vraag naar onze prijzen en voorwaarden)

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

4-daagse citytrip Rome met Nederlandstalige gids!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

4-daagse citytrip Rome met Nederlandstalige gids!