10-daagse rondreis met gezin in Slovenië: het groene hart van Europa!

Het enige land ter wereld met het woord ‘LOVE’ in zijn naam heeft veel te bieden – van groene valleien en eindeloze bossen, tot witte bergtoppen en heuvels bedekt met wijngaarden tot de unieke Middellandse Zee. Daarnaast is de hoofdstad Ljubljana één van de groenste metropolen ter wereld.

Tijdens deze 10-daagse rondreis ontdek je de 4 verschillende regio’s van de veelzijdige bestemming:

  • De Sloveense Alpen
  • De zonovergoten Middellandse Zee en de Karstregio
  • Thermaal Slovenië – een land van helend water en wijnheuvels
  • Ljubljana en Centraal Slovenië – een mix van stedelijke omgeving en natuurlijke schoonheden

Je kan deze reis doen met de eigen wagen vanaf België (dan voegen wij nog pre/post-nights aan het programma toe) of met rechtstreekse vluchten vanaf Brussel (met Brussels Airlines 6x per week) en een huurwagen of met privé vervoer.
U verblijft in prachtige boutiquehotels en een glamping!

Het programma is uiteraard steeds aanpasbaar aan uw wensen en budget!

Dag 1 – Aankomst, Ljubljana
Aankomst in Ljubljana. Transfer naar het hotel. Vrije tijd in Ljubljana. Diner en overnachting in Ljubljana.

Dag 2 – Ljubljana
Ontbijt. Ontdek de prachtige stad Ljubljana. Wandel door de kleurrijke straten en geniet van de architectuur. Ga met de kabelbaan naar het middeleeuwse kasteel (klik hier voor meer info) van Ljubljana, ontdek de rijke geschiedenis en geniet van het prachtige uitzicht vanaf daar. Lunch. Na de lunch ga je naar een pottenbakkersatelier, waar je voorzichtig wordt ingewijd in het ambacht door de op de academie opgeleide beeldhouwster en keramiekontwerpster Eva Peterson Lenassi en haar medewerkers. In korte tijd zul je de basisvaardigheden van het pottenbakken op de draaischijf onder de knie krijgen en je eigen unieke kop van Sloveense klei kunnen maken (Klik hier voor meer info). Diner en overnachting.

Dag 3 – Ljubljana
Ontbijt. Vrije dag in de hoofdstad. Je kunt een boottocht maken op de Ljubljanica rivier, je kunt de alternatieve wijk Metelkova bezoeken, de Nationale galerie of gewoon genieten van de stad. Diner en overnachting in Ljubljana.

VOORBEELDACCOMMODATIE LJUBLJANA:

Dag 4 – Karstgebied
Ontbijt. Privétransfer naar Postojna voor een bezoek aan de wereldberoemde Postojna-grot (klik hier voor meer info) en een bezoek aan het Predjama-kasteel, een van de weinige ter wereld in een grot. Lunch. Na de lunch ontdek je een ander Sloveens cultureel erfgoed, de stoeterij Lipica (klik hier voor meer info). Ga daarna verder naar uw hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 5 – Vipava vallei
Ontbijt. Ontdek de wijnstreek van de Vipava vallei en fiets door het platteland. Ontdek alle verborgen juweeltjes en geniet van de lokale wijnen en gerechten. Overnachting.

VOORBEELDACCOMMODATIE: (inclusief Michelin-awarded restaurant!)

Dag 6 – Bled en Bohinj
Ontbijt. Vanuit de Karstregio rijd je naar het noorden en ontdek je het Alpengebied met de twee prachtige meren van Bled en Bohinj. Bij aankomst vrije tijd in de stad Bled en lunch. Na de lunch een boottocht naar het majestueuze eiland Bled. Vervolgens transfer naar Bohinj/Bled voor en overnachting.

Dag 7 – Bohinj
Ontbijt. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de top van de Vogelberg, waar je met een kabelbaan naartoe gaat. Geniet van het alpenlandschap en de hoge Alpen die je zullen omringen. Lunch. Daal af naar de stad en neem deel aan een workshop kaas maken (klik hier voor meer info) en leer meer over deze Sloveense traditie. Diner en overnachting in Bohinj.

VOORBEELDACCOMMODATIE BOHINJ:

Dag 8 – Štajerska regio
Ontbijt. Na de ontdekking van de hoofdstad, de Karstregio en de regio Bled is het tijd om de laatste te gaan ontdekken, de regio in het oosten van het land – Štajerska. De regio staat bekend om zijn wijnproductie. De eerste stop is Maribor, waar je luncht en de stad ontdekt. In de middag rijd je naar de Kocbek Oliemolen en leer je alles over het productieproces van deze pompoenpitolie en kun je het zelfs proeven. Verblijf op een glamping in de buurt van de stad Maribor, waar je ook kunt genieten van de rust van het Štajerska platteland.

Dag 9 – Štajerska regio
Ontbijt. Vrije dag in de stad Maribor. Overnachting op de glamping bij Maribor.

GLAMPING:

Dag 10 – Vertrek
Ontbijt. Vrije tijd tot het uur van vertrek. Transfer naar de luchthaven van Ljubljana.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

10-daagse rondreis met gezin in Slovenië: het groene hart van Europa!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie