Authentiek Madagaskar: 15-daagse rondreis door deze ongerepte Afrikaanse parel

Reis mee naar het vierde grootste eiland ter wereld dat ook wel het ‘Rode Eiland’ wordt genoemd, wat verwijst naar de roodbruine aarde. Madagaskar herbergt een grote variatie aan prachtige landschappen waar een enorme biodiversiteit heerst. 80% van de unieke fauna en flora op dit wondermooie tropische eiland vind u nergens anders op de wereld terug! Tijdens deze rondreis door Madagaskar met professionele begeleiding krijgt u een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld met een onvergetelijk, avontuurlijk karakter! Dat u van deze uitzonderlijke reisbeleving nog lang zult napraten, dat is zeker!

Dag 1: Welkom in Madagaskar!

Na een comfortabele vlucht komt u aan in Madagaskar. Een lokaal Engels sprekende gids zal u verwelkomen en zorgen voor de transfer naar het hotel ‘Le Combava’.

Diner en overnachting in het hotel Le Combava
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 2: Ontdek het tropisch regenwoud van Andasibe en het Lemureneiland

Na het ontbijt en uitchecken rijdt u naar het tropische regenwoud van Andasibe, een van de populairste natuurreservaten van Madagaskar. U geniet van een prachtige tocht door adembenemende landschappen met watervalletjes en spectaculaire valleien. In de namiddag bezoekt u het Lemureneiland via een korte kano-oversteek, waar vier verschillende lemuursoorten jullie verwelkomen. Deze diertjes zijn gewend aan mensen, waardoor het gemakkelijk is om foto’s te nemen. ’s Avonds ontdekt u tijdens een wandeling in het regenwoud de fascinerende nachtdieren, zoals kameleons en kleurrijke kikkers.

Diner en overnachting in Vakôna Forest Lodge.
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 3: Andasibe National Park

Na het ontbijt volgt een transfer richting het Andasibe National Park. Tijdens een wandeling door het Andasibe Nationaal Park krijgt u vandaag een uitgebreide uitleg over de boeiende fauna en flora van dit gebied. Andasibe is eveneens de beste plaats om de Indri Indri-lemuur te observeren. Samen met uw gespecialiseerde gids maakt u een wandeling door dit prachtige reservaat. In Het Nationaal Park van Andasibe maakt u ook een goede kans andere lemuursoorten te zien, zoals de fotogenieke goudkleurige Sifaka’s, de kleinere bamboelemuurtjes of de talrijke bruine lemuren.

’s Namiddags wandeling door een Betsimisarakadorpje. Ontdek de tweede grootste etnische groep in Madagaskar en hun speciale levenswijze.

Diner en overnachting in Vakôna Forest Lodge.
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 4: de prachtige en kleurrijke stad Antsirabe in centraal Madagaskar.

Na het ontbijt en check-out rijdt u naar Antsirabe. De eerste etappe van de Route Nationale 7 (RN7) loopt grotendeels langs het Ankaratra Gebergte en brengt u naar de mooiste stad van Madagaskar, Antsirabe. De rode, laterietkleurige huisjes contrasteren met de groene tinten van de rijstterrassen. Langs de weg ziet u eveneens de indrukwekkende Merina-familiegraven. Het aangename contact met de bevolking van de hoogplateaus maakt er een prachtige rit van.

Diner en overnachting in Royal Palace Hotel.
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 5: Kratermeer van Tritriva op 1738m hoogte.

Deze voormiddag bezoekt u het kratermeer van Tritriva en het Merina-dorpje Belazao. Voor deze uitstap verlaat u de asfaltbaan om via een aardepiste het platteland in te rijden. De mooie landschappen van deze streek getuigen van een vroegere vulkanische activiteit. U rijdt hierna dan verder naar het pittoreske Merina-dorpje Belazao. Met wat geluk ziet u onderweg hoe de landbouwers op artisanale wijze hun zebu-karren bouwen. In de namiddag volgt een bezoek aan Antsirabe.

Diner en overnachting in Royal Palace Hotel.

Dag 6: Fianarantsoa en de sfeervolle lokale markt Ambositra

Vandaag verlaat u de provincie Antananarivo met haar Merina-bevolking en zet u koers naar de provincie Fianarantsoa. De landschappen tussen Antsirabe en Fianarantsoa lijken net postkaartjes. Hier wonen de rijstspecialisten, de Betsileo. Hun indrukwekkende terrassen getuigen van hun goede landbouwvaardigheden. Onderweg bezoeken we de kleurrijke lokale markt van Ambositra.

Diner en overnachting in Thermal Hotel.
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 7: Ramonafana National Park en Tanaladorp

Voor de uitstap naar het Nationaal Park van Ranomafana staat u vroeg op. Onderweg stopt u bij de spectaculaire waterval van de Namorona-rivier. Tijdens een ochtendwandeling ontdekt u de unieke flora en fauna, zoals varens, medicinale planten en orchideeën. U beleeft het echte junglegevoel met talloze riviertjes en een rijke diversiteit aan dieren, waaronder 12 lemuursoorten, 115 vogelsoorten, 90 vlindersoorten, 98 amfibieën en 62 reptielen. Na de trektocht bezoekt u een Tanaladorpje, bewoond door de ‘Antanala’ of ‘Mensen van het bos’.

Diner en overnachting in Thermal hotel.

Dag 8: de hoogplateaus van Amblavao en  het Anja ringstaartlemuren reservaat

Ontbijt in hotel en check-out. Op weg naar Ranohira rijdt u eerst naar Ambalavao. De laatste 56 km op de hoogplateaus bieden nog gelegenheid tot prachtige fotostops. Bezoek aan het Anja Reservaat met zijn ringstaartlemuren. Vanuit Ambalavao rijdt u door “La Porte du Sud” (de poort van het Zuiden). Hier beginnen het klimaat en de vegetatie stilletjes aan te veranderen. Het wordt steeds warmer en droger. Dit alles heeft zijn invloed op de landschappen die enorm variëren tijdens deze rit.

Een tweetal uur later passeert u Ihosy, de hoofdstad van de beruchte Bara-stam. Dan klimt de weg naar het uiterst vlakke Plateau de l’Horombe en iets later komt u aan in het Colorado van Madagascar“Het Massief van Isalo”. Een heel mooi traject dat u naar een ander hoogtepunt van het Rode Eiland brengt.

Diner en overnachting in Hotel Relais de la Reine
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 9: Isalo National Park

U bezoekt het Nationaal Park van Isalo (81.540 ha), een geërodeerd zandsteenmassief uit het Jurassic Tijdperk. In dit park leven 7 endemische lemuursoorten en 86 vogelsoorten, waaronder de Bensoni rotsmerel die nergens anders ter wereld te zien is. Meer dan 400 verschillende plantensoorten groeien eveneens in dit park.

U krijgt de bekende Olifantsvoeten, Kalanchoë’s en verschillende Aloë’s te zien. Samen met uw gespecialiseerde natuurgids maakt u een trekking door deze unieke omgeving. Aan het einde van de namiddag geniet u van een mooie zonsondergang aan La Fenêtre. Neem zeker uw zwemgerief mee voor een duik en verfrissing in een van de natuurlijke zwembaden in het massief.

Diner en overnachting in Hotel Relais de la Reine
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 10: Zombitse Vohibasia National Park

U vertrekt naar Ifaty via Tulear, de grootste haven in het zuiden van het eiland. Onderweg bezoekt u het ongerepte Zombitse Vohibasia National Park met glooiende heuvels, ravijnen, overgangsbossen en savannes. Het park herbergt 85 vogelsoorten, acht lemurensoorten en 41 kikkers en reptielen. Interessante dieren zijn de Parson’s kameleon en de Tenrec. Deze bedreigde biome bevat ook vele orchideeënsoorten en geneeskrachtige planten.

Diner en overnachting in de gezellige badplaats Les Dunes d’Ifaty Villa. 
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 11: Baobabwoud en Prauwtoch Ranobe

Na het ontbijt gaat u op avontuur richting het Baobabwoud waar u overladen wordt met de typerende boom.
In de namiddag trekt u op prauwtocht op de lagune van Ranobe en bezoekt u Vezo. Dit visserdorpje is gekend voor zijn mooie kleurrijke vissersboten en gelegen aan een wit fijnzandstrand dat heel exotisch is en voorzien is van mooie koraalriffen.

Diner en overnachting in Les Dunes d’Ifaty Villa.

Dag 12: Baobabwoud en Prauwtoch Ranobe

Na ontbijt en check-out in hotel volgt een binnenlandse vlucht van Toliara richting Antananarivo. Afhankelijk van de vluchturen ’s namiddags een bezoek aan het Koninklijk Paleis Ambohimanga in de omgeving van de hoofdstad Antananarivo.

Diner en overnachting in Le Combava
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 13: Antananarivo Brussel OF Dag 13 – 16: Antananarivo – Sainte Marie

Ontbijt en check-out in hotel. Transfer van hotel naar luchthaven van Antananarivo voor de vlucht naar Brussel of naar het idyllische eiland Sainte Marie.
Hier krijgt u enkele dagen tijd om tot rust te komen en te genieten van dit ongerepte eiland waar u in onze zomer heel veel kans hebt om walvissen te spotten.

Check in en overnachting Aurora Lodge.
Of naar keuze en beschikbaarheid

Dag 17: Sainte Marie – Antananarivo

Ontbijt en check-out in hotel. Transfer van hotel naar luchthaven Sainte Marie voor de vlucht naar Antananarivo en check in Avamada Lodge.

Dag 18: Antananarivo – Brussel

Ontbijt en check-out in hotel. Transfer van hotel naar luchthaven Antananarivo voor de vlucht naar Brussel.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Authentiek Madagaskar: 15-daagse rondreis door deze ongerepte Afrikaanse parel

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie