Madagaskar van A tot Z: Een reis langs de uitzonderlijke schatten van dit Eiland

Madagaskar, een adembenemend eiland in de Indische Oceaan, biedt een unieke biodiversiteit en spectaculaire landschappen. Ontdek het Nationaal Park Tsingy de Bemaraha en de eeuwenoude baobabbomen aan de Allée de Baobab. Het eiland herbergt flora en fauna die nergens anders te vinden zijn, zoals ringstaartmaki’s, kleurrijke kameleons en exotische vogels. Wandel door het Isalo Massief en zwem in natuurlijke zwembaden omringd door ruige kliffen en savannes. De lokale cultuur is fascinerend, met vriendelijke bewoners die hun traditionele levensstijl delen. Proef de Malagassische keuken en ontdek markten vol handgemaakte ambachten. Met luxe accommodaties, professionele gidsen en een zorgvuldig samengesteld reisprogramma biedt Madagaskar de perfecte mix van avontuur, ontspanning en culturele verrijking.

Dag 1: Aankomst in Antananarivo (A)
Bij aankomst in Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar wordt u onthaald door uw lokale chauffeur-gids en een transfer naar uw hotel.
Overnachting in hotel Tamboho

Vluchten:
Ethiopian Airlines: Brussel – Addis Abeba – Antananarivo

Dag 2: Antananarivo – Bekopaka (OLA)
’s Morgens vroeg neem je een privévlucht naar Bekopaka aan de westkust van Madagaskar. Bij aankomst word je met een jeep naar het Nationaal Park Tsingy de Bemaraha gebracht. Dit park is een UNESCO-werelderfgoed met indrukwekkende, messcherpe rotspunten, orchideeën, baobabs, aloë, diverse pachypodium bomen, lemuren en vele vogelsoorten. Maak een trektocht door het park en een prauwtocht op de Manambolo rivier.

Avondmaal en overnachting in Soleil de Tsingy.

Dag 3: Bekopaka – Belo-sur-Tsiribihina – Tsangajoly (OLA)
Vertrek naar Belo-sur-Tsiribihina. Onderweg neemt u de veerboot om de Tsiribihina-rivier over te steken. De terreinwagen gaat op een gemotoriseerd vlot over deze brede rivier. De overtocht duurt een klein uurtje. Hierna volgt een begeleid bezoek aan de zoutpannen van Tsangajoly. Na dit bezoek rijdt u verder tot uw lodge. In de vooravond geniet u er nog van een mooie zonsondergang en vertrekt u samen met een gids op zoek gaan naar de dwergmuismaki’s die aanwezig zijn rond de lodge.

Avondmaal en overnachting in Lodge de la Saline.

Dag 4: Tsangajoly – Kirindy – Morondava (OLA)
Onderweg naar Morondava, dag-wandeling in het Kirindy Reservaat op zoek naar lemuren. Het Kirindy Reservaat is een klein reservaat in het westen van Madagaskar dat een van de laatst overgebleven droge loofbossen beschermd. Onder de ongewone flora zijn twee baobabsoorten die enorme afmetingen kunnen bereiken. Een overvloed aan endemisch wildleven, waaronder enkele zeldzame zoogdieren, maakt dit reservaat een bezoek meer dan waard!

In de late namiddag bij valavond bezoek aan de beroemde Allée de Baobab. De “Grandidier” bomen, lokaal Renala “de Moeder van het bos” genoemd, zijn wel 800 jaar oud en zijn de enige overgebleven baobabs in de regio. Geniet van een prachtige zonsondergang. Met de camera in de hand wacht je rustig tot de zon ondergaat, een uniek en onvergetelijk schouwspel.

Avondmaal en overnachting in hotel Palissandre Côte Ouest.

Dag 5: Morondava – Fianarantsoa – Ranomafana (OLA)
Privévlucht naar de stad Fianarantsoa. In de provincie Fianarantsoa wonen de rijstspecialisten, de Betsileo. Hun indrukwekkende terrassen
getuigen van hun goede landbouwvaardigheden. Afhankelijk van de beschikbare tijd brengen we een kort bezoek aan de stad. Vervolgens rijdt u verder door zuidwaarts naar Ranomafana.

Avondmaal & overnachting in hotel Thermal.

Dag 6: Ranomafana National Park (OLA)
Voor de uitstap naar het Nationaal Park van Ranomafana staan we vroeg op. Onderweg stop je bij de spectaculaire waterval van de Namorona-rivier. Tijdens een wandeling in het park ontdek je de unieke fauna en flora, waaronder varens, medicinale planten en orchideeën, en beleef je het echte junglegevoel. Het park herbergt 12 lemuursoorten, 115 vogelsoorten, 90 vlindersoorten, 98 amfibiesoorten en 62 reptielsoorten. Maak een kanotocht op de Namorona-rivier met een gespecialiseerde gids, waarbij je lokale dorpjes bezoekt.

Overnachting in Hotel Thermal.

Dag 7: Ranomafana – Andringitra (OLA)
Op weg naar Ranohira rijden we langs Ambalavao met prachtige fotostops op de hoogplateaus. Onderweg wandelen we door het ringstaartlemurenreservaat Anja, een prijswinnend ecologisch project. Dankzij bescherming zijn er nu meer dan 550 lemuren, tegen 150 vijftien jaar geleden. Daarna rijden we door “La Porte du Sud” naar het Andringitra Massief, waar het klimaat en de vegetatie steeds warmer en droger worden, wat zorgt voor variërende landschappen.

Avondmaal en overnachting in Tsara Camp.

Dag 8: Andringitra Massief (OLA)
Vandaag maken we een volledige dagtrekking in het Andringitra Massief, bekend om zijn hoge bergtoppen, waaronder Pic Boby op 2660 meter. Dit park, met meer dan 1000 plantensoorten en diverse lemuren, is een biologische parel. Geniet van de ruige landschappen, diepe dalen, mooie valleien en rotsen. In het oosten is er een regenwoud, terwijl het westen hoge bergen en prairies biedt.

Avondmaal en overnachting in Tsara Camp.

Dag 9: Andringitra Massief – Ranohira Isalo Massief (OLA)
Vanuit Andringitra rijden we opnieuw door “La Porte du Sud” richting het Isalo massief. Na een tweetal uur passeert u Ihosy, de hoofdstad van de beruchte Bara-stam. Dan klimt de weg naar het uiterst vlakke Plateau de l’Horombe en iets later komt u uiteindelijk aan in het Colorado van Madagascar, “Het Massief van Isalo”. Een heel mooi traject dat u naar een ander hoogtepunt van het Rode Eiland brengt.

Bij aankomst in hotel Relais de la Reine rond 15u00 vertrek per paard voor een kampeerovernachting
met avondmaal georganiseerd door de lodge in het Isalo Massief.

Dag 10: Isalo Massief (OLA)
’s Morgens terugkeer per paard naar de lodge Relais de la Reine. Daarna via ferrata rotsbeklimming in het Isaslo Massief.

Avondmaal en overnachting in hotel Relais de la Reine.

Dag 11: Isalo Massief (OLA)
Volledige dag bezoek aan het Nationaal Park van Isalo (81.540 ha), een geërodeerd zandsteenmassief uit het Jurassic Tijdperk. Het park herbergt 7 endemische lemuursoorten, 86 vogelsoorten, en meer dan 400 plantensoorten, waaronder Olifantsvoeten, Kalanchoë’s en aloë’s. Samen met je gids maak je een trekking door deze unieke omgeving. Aan het einde van de namiddag geniet je van een prachtige zonsondergang bij La Fenêtre. Vergeet je zwemkleding niet voor een verfrissende duik in een van de natuurlijke zwembaden.

Avondmaal en overnachting in hotel Relais de la Reine.

Dag 12: Ranohira – Ifaty (OLA)
’s Morgens vertrek naar het kustplaatsje Ifaty. Onderweg bezoek aan het Zombitse Vohibasia National Park, een verborgen juweel in Madagaskar. Dit park toont hoe het droge zuiden van Madagaskar ooit was en beslaat 36.300 hectare. Het herbergt 85 vogelsoorten en acht soorten lemuren. Veel bezoekers rijden er voorbij, maar het biedt een verrassende en rijke ervaring.

Avondmaal en overnachting in hotel Les Dunes.

Dag 13: Ifaty (OLA)
In de voormiddag bootuitstap op zoek naar de walvissen die in deze periode van het jaar talrijk aanwezig zijn aan deze kant van Madagaskar. Tevens bezoeken we Reniala, een botanisch en ornithologisch privépark waar we de vegetatie van het Zuiden en het Westen van Madagaskar kunnen ontdekken. Naast baobabs en verschillende plantensoorten groeien hier ook tientallen medicinale planten die nog steeds worden gebruikt door de plaatselijke Vezo-bevolking.

Avondmaal en overnachting in hotel Les Dunes.

Dag 14: Ifaty – Tulear – Antananarivo (OLA)
Na het ontbijt rijd je terug naar Tulear voor je vlucht naar Antananarivo. Afhankelijk van de tijd en het verkeer, maak je een stadsrondrit of bezoek je het Lemurs Park. Bezoek het hoogste punt van de hoofdstad voor een indrukwekkend uitzicht, bezoek het commercieel centrum en het Anosymeer.

Overnachting in hotel Tamboho.

Dag 15: Antananarivo – Andasibe (OLA)
Na het ontbijt rijd je naar het regenwoud van Andasibe, een populair natuurreservaat. De tocht biedt prachtige landschappen met watervallen en valleien. In de namiddag bezoek je het Lemureneiland via een korte kano-oversteek, waar gekraagde maki’s je verwelkomen. Je ontmoet vier lemuursoorten die gewend zijn aan mensen, wat het makkelijk maakt om foto’s te nemen. ’s Avonds maak je een wandeling in het regenwoud van Andasibe om nachtdieren zoals kameleons, kleurrijke kikkers en de Boa van Madagaskar te ontdekken. De natuurgeluiden maken deze avondwandeling tot een spannende ervaring.

Avondmaal en overnachting in de luxueuze Mantadia Lodge.

Dag 16: Andasibe (OLA)
Tijdens een wandeling door het Andasibe Nationaal Park krijg je een boeiende uitleg over de fauna en flora. Andasibe is de beste plaats om de Indri Indri lemuur te zien. Samen met je gespecialiseerde gids ontdek je dit prachtige reservaat en zie je ook andere lemuursoorten zoals goudkleurige Sifaka’s, bamboe-lemuurtjes en bruine lemuren. Na de middag maak je een wandeling door een Betsimisarakadorpje.

Avondmaal en overnachting in de luxueuze Mantadia Lodge.

Dag 17: Andasibe – Antananarivo (OLA)
Na het ontbijt wandeling in het VOI reservaat : VOI is de vereniging van de lokale gidsen van Andasibe. Deze vereniging huurt een deel tropisch regenwoud dat net naast het nationaal park van Andasibe ligt om er privétochten te organiseren met toeristen. Qua fauna en flora is dit deel best te vergelijken met Andasibe NP maar het is er vaak iets minder bezocht. In de namiddag terugrit naar Antananarivo.

Overnachting in hotel Tamboho.

Dag 18: Antananarivo – Nosy Be (OLA)
Ochtendvlucht naar het exotische eiland Nosy Be.

Verblijf van 5 nachten in vol pension in Residence Home in een grote villa met privézwembad.
Er zijn ook duikmogelijkheden in de omgeving.

Dag 24: Nosy Be – Brussel (O)
Vrij verblijf tot uw vertrek naar de luchthaven.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Madagaskar van A tot Z: Een reis langs de uitzonderlijke schatten van dit Eiland

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie