Groepsreis “Op winters avontuur naar Lapland” 18/02-22/02/24 Nederlandstalige begeleiding!

slechts 20 plaatsen + begeleiding – reeds volzet! – wenst u er volgend jaar bij te zijn geef ons NU al een seintje!!

Troeven

Korte reisbeschrijving

Deze reis neemt je mee naar een der mooiste en meest idyllische plekjes van Fins Lapland nl. Luosto. Dit ligt op een hoogte van 514 meter. Het is een traditionele en rustige vakantiebestemming in het hart van Lapland, op een honderd kilometer ten noorden van de poolcirkel gelegen. Het dorp Luosto ligt nabij het Nationaal Park Pyhä-Luosto en is een onderdeel ervan. Er zijn twee skigebieden in de regio Luosto: Luosto en Perheluosto. De Nationale Parken zijn echte natuurschatten. Een van de mooiste parken is dat van Pyhä-Luosto, dit park omvat één van de mooiste delen van Lapland. Hier kunt u genieten van een waanzinnig landschap vol met bossen, meren en oneindige vergezichten. Lapland is de perfecte plek om te ontspannen en tegelijkertijd spannende tijden te beleven door het uitproberen van diverse activiteiten zoals: sneeuwscooter, rendieren safari, ijsvissen, hondenslee tocht, fatbiken, wandelingen met sneeuwschoenen enz… Uw verblijf in Lapland blijft ongetwijfeld een unieke ervaring “een Once in a lifetime experience” voor de rest van uw leven!! Welkom in Lapland!

Wij, Voyage Unique gingen er al 3x op avontuur, de eigen ervaringen zijn onze grootste troef!

Programma

DAG 1: BRUSSEL – KITTILA – LUOSTO

Vertrek vanuit Brussel naar Kittila met onze rechtstreekse vlucht met TUI Fly. Aankomst op de luchthaven en onthaal door onze Nederlandstalige gids en transfer per privéminibus/autocar naar Lusto (transfert 1u30). We checken in in ons 4* hotel “Luostotunturi” en kunnen facultatief lunchen in het restaurant. In de namiddag is er een briefing en gaan we de isothermische pakken passen die inbegrepen zijn voor gans het verblijf. Mogelijkheid om nog een mooie wandeling te maken en/of te sleeën (glijden) rondom het meer nabij het hotel. De mensen die het liever rustiger aan doen kunnen van de hotelfaciliteiten gebruik maken en genieten van het bubbelbad, sauna en  zwembad. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 2: SNEEUWSCOOTER SAFARI MET IJSVISSEN 

Ontbijt in het hotel. Onze monitor neemt ons deze ochtend mee voor een avontuurlijke sneeuwscooter safari (+/- 3 uren). We krijgen eerst de nodige uitleg en veiligheidsinstructies om dan samen op pad te gaan doorheen de sprookjesachtige natuur van Fins-Lapland. We rijden door de onmetelijke toendra met sneeuw bedekte berken. De natuur is hier als het ware versteend door de koude, echt een unieke ervaring! Tijdens de rit worden we begeleid door onze ervaren gids die constant over onze veiligheid waakt, we houden een tempo aan die voor iedereen haalbaar is. Halverwege maken we een stop voor een heerlijke koffie of thee in een tipi tent en je maakt kennis met het ijsvissen, een super toffe belevenis! Terugkeer naar het hotel via adembenemende landschappen en vergezichten. We nemen het middagmaal in het hotel. Vrije namiddag waar je gebruik kan maken van de hotelfaciliteiten (sauna, bubbelbad en zwembad), vrij wandelt in de omgeving of deel kan nemen aan onze begeleide wandeling met sneeuwschoenen. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Facultatieve begeleide wandeling met sneeuwschoenen (3 uren): neem deel aan een prachtige wandeling met sneeuwschoenen doorheen de besneeuwde bossen van het Nationale Park. Deze onvergetelijke ervaring duurt +/- 3 uren en je hebt een goede conditie nodig. Onze gids zal je tonen hoe je de schoenen dient aan te doen en hoe je er best mee wandelt. Prijs: 85 €/pp 

DAG 3: HUSKYSAFARI 

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat een safari met een hondenslee op het programma (2u30/10 km): Een onvergetelijke ervaring! We kennis met de husky, de legendarische hond uit de poolstreek. We krijgen in het hondenverblijf uitleg over het rijden per hondenslee. We vertrekken vervolgens op safari. Na de safari ontmoeten we rond het houtvuur mushers (huskyfokkers) en luisteren er naar hun boeiende verhalen. Terugkeer naar het hotel voor het middagmaal en om van de faciliteiten van het hotel te genieten. Het diner nemen we in het hotel en daarna kan je nog facultatief deelnemen aan een sneeuwscooter safari op zoek naar het Noorderlicht (duur +/- 3 uur). Prijs : 175 €/pp (per 2 op een scooter)

Facultatieve sneeuwscooter safari op zoek naar het Noorderlicht (3 uren) : ervaar een heerlijke Noordpool-avond, met de sneeuwscooter door besneeuwde bossen en bevroren meren. Met een beetje geluk, als de hemel helder is, ziet u de maan, de sterren en misschien zelfs het noorderlicht. (vorig jaar hadden we geluk en zagen we het 2x!)

DAG 4: RENDIERSAFARI

Ontbijt in het hotel en we maken ons klaar voor een bezoek aan een rendierboerderij en maken er een ritje op een slede (duur 2u/1 km), alweer een betoverende ervaring! We rijden vanuit Levi per wagen/minibus of bus naar een rendierboerderij. We maken er kennis met een rendierhoeder die voor ons zijn beste dieren heeft uitgekozen. Deze werden getraind om te rennen. Hij legt ons uit hoe de slee en het rendier te besturen. Vervolgens maken we zelf een rit van 1 km. Na de rit krijgen we op de boerderij nog een lekkere koffie en een typische Finse lunch in een gezellige kota. Kort na de middag terugkeer naar het hotel waar je nog vrije tijd hebt om te genieten van de hotelfaciliteiten, een wandeling te maken in de omgeving of misschien wel eens te skiën of te gaan Fatbiken (fietsen met mountainbikes met dikke banden), dit tegen vergoeding. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: LUOSTO – KITTILA – BRUSSEL

 • Ontbijt in het hotel (check out in de voormiddag). Vertrek naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

 

Ons hotel in Luosto:

HOTEL LUOSTOTUNTURI****

Luostotunturi is een 4* spahotel met groot comfort gelegen te Luosto. Het dorp combineert de kwaliteitsvolle diensten en een ongerepte natuur met veel ruimte voor ontspanning en revitalisatie. Het ligt middenin de Finse heuvels met paden, bossen en besneeuwde of bevroren wateren. Alle diensten, hotels en restaurants zijn op korte afstand van elkaar gelegen. U verblijft in het hart van het dorp en toch bent u slechts op een steenworp verwijdert van de ongerepte natuur.

Klik hier voor meer info

VLUCHTEN MET TUI FLY

26/02 vertrek Brussel 06.00 – 10.15 Kittila

02/03 vertrek Kittila 11.45 – 14.30 Brussel

*vluchturen steeds onder voorbehoud van wijziging

Prijs

Prijs € p.p. (op basis van een dubbele kamer)

 • supplement singlekamer: +275 €
 • 3de persoon in een kamer is op aanvraag
 • korting kind (2-11j) op de kamer met 2 betalende volw.: -335 €/kind (max. 2 kinderen in een familiekamer)
 • suppl. scooter voor alleengebruik: +70 €/activiteit
 • suppl. nachtelijke sneeuwscooter safari op zoek naar het Noorderlicht (3u): €175/pp
 • suppl. wandeling met sneeuwschoenen (3u): 85 €/pp
 • suppl. extra verzekering sneeuwscooter: 22 €/pp/rit

Inbegrepen

 • de heen- en terugvlucht met Tui Fly of gelijkwaardig in ‘economy class’ vanuit Brussel
 • het vervoer van de bagage beperkt tot het maximumgewicht aangegeven door de luchtvaartmaatschappij (20 kg/pp ruimbagage en 10kg/pp handbagage)
 • luchthaventaksen en fueltoeslag aan €/pers.(van toepassing op 20/03/2023)
 • begeleiding van Brussel tot Brussel door Voyage Unique
 • de transfers luchthaven-hotel en de verplaatsingen beschreven in het programma
 • logies in 4*+hotel op basis van een 2pers. kamer
 • vol pension (vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 4)
 • excursies/activiteiten (zoals vermeld in het programma)
 • de btw
 • bijdrage tot het Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • een bijstandsverzekering en annulatieverzekering (vraag naar onze prijzen en voorwaarden)
 • extra dranken en maaltijden niet voorzien in het programma
 • facultatieve excursies
 • de kosten van een kruier, de fooien van gids en chauffeur (€20/pp)
 • de persoonlijke uitgaven,
 • de niet-voorziene transportkosten, …

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Groepsreis “Op winters avontuur naar Lapland” 18/02-22/02/24 Nederlandstalige begeleiding!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

Groepsreis “Op winters avontuur naar Lapland” 18/02-22/02/24 Nederlandstalige begeleiding!