Groepsreis “De schatten van Oman” 09/02-17/02/24 Nederlandstalige begeleiding

Slechts 20 plaatsen + begeleiding

Troeven

Korte reisbeschrijving

Deze 8-daagse groepsreis begin februari 2024 neemt u mee langs de hoogtepunten van het traditionele sultanaat Oman.
Wist u dat de maand februari een perfecte periode is om te reizen naar Oman? De temperaturen zijn er met ongeveer 25°C perfect!

De reis begint in de hoofdstad Muscat. Daarna vervolgen we de reis langs de kust richting Ras Al Had en Wadi Bin Khalid. Na deze prachtige kustroute vervolgen we de reis het binnenland in om de woestijn en de bergen te ervaren. Richting Nizwa komen we woestijnkastelen tegen en de mooiste uitzichten die u zich kunt bedenken. Vanuit Nizwa rijden we terug naar Muscat.

Tijdens deze groepsreis door Oman reist u in een kleine groep van maximaal 20 personen en is er voortdurend professionele reisbegeleiding aanwezig. Met 4WD jeeps rijden we in een colonne door het landschap om zo Oman optimaal te laten zien. Hierdoor krijgt de groepsreis meteen een avontuurlijk karakter.

Programma

Dag 1 (vrijdag 09/02/24) : ’s Avonds vertrek vanuit Brussel Airport

Met een comfortabele vlucht vanuit Brussels Airport via Dubai bereikt U Muscat, de hoofdstad van het sultanaat van Oman.
(vluchturen onder voorbehoud: Brussel 20:20-06:00 Dubai & 10/02 Dubai 08:20-09:35 Muscat)

Dag 2 (zaterdag 10/02/24) : Ontdekking van Muscat
U landt ’s morgens op de luchthaven van Muscat, tevens ook de hoofdstad van het land.
Bij aankomst wordt u opgewacht door de plaatselijke gids en naar het hotel Royal Tulip Muscat gebracht.

In de namiddag rond 15h30 trekken we naar de haven waar we een prachtige boottocht zullen maken aan boord van een echte traditionele houten dhow (dhow = lokale visserboot). Met het spectaculaire zicht op de kustlijn van Oman varen we op de ongerepte wateren langs mooie highlights van de hoofdstad Muscat. We spotten het Al Bustan Palace Hotel, de Portugese forten Mirani en Al Jalali Fort alsook de Koninklijke residentie Al Alam Palace. Aan boord kan u genieten van een drankje zoals Omani coffee en een versnapering. Een schitterende en ontspannende start van deze rondreis!

Royal Tulip Muscat

Dag 3 (zondag 11/02/24) : Ontdekking van Muscat, hoofdstad van Oman
Vandaag ontdekt u de culturele geheimen van de hoofdstad Muscat.

We beginnen onze ontdekking bij de imposante Sultan Qaboos Grote Moskee. De grootste moskee van Oman biedt een prachtige mix van verschillende architecturale stijlen en is schitterend gedecoreerd. Daarna bezoeken we het Royal Opera House dat gekend staat als Oman’s hoofdbestemming voor muziek, kunst en cultuur.
Na deze boeiende culturele ervaring is het tijd om jullie onder te dompelen in het kleurrijke en traditionele leven van de Omani. We bezoeken de levendige Mattrah Souq waar u kennis maakt met de Arabische marktjes. Hier kunt u onder andere kennis maken met het traditionele textiel, juwelen, kruiden en specerijen.

Onze ontdekking gaat verder naar het National Museam of Oman waar de geschiedenis en het verleden van Oman rijkelijk wordt tentoongesteld. Tegenover het museum zien we het Koninklijke paleis Al Alam, dat geflankeerd wordt door 2 mooie Portugese forten, Mirani en Al Jalali. Op onze terugweg stoppen we even op de Ryam Road waar we een prachtig panoramisch zicht hebben op de oude stad van Muscat.

Dag 4 (maandag 12/02/24): Op avontuur in de Grand Canyon van Oman
Na het ontbijt gaat onze reis verder en starten we onze een avontuurlijke trip! We vertrekken aan boord van een 4WD jeep en rijden richting de bergen van Oman.
Onze eerste stop is de bruisende vismarkt van Barka. Daarna rijden we verder naar de warme waterbronnen Ayn Thowarah in Nakhl. Deze prachtige locatie is erg populair bij de plaatselijke inwoners als picknick plaats.

De 4WD Jeeps brengen ons door valleien en canyons naar Wadi Bani Awuf terwijl we onderweg verbluft worden door dramatische rotsformaties. Te voet ontdekken we de Wadi, een prachtig natuurwonder. Onze volgende stop is in het traditionele Omaanse dorp Bilad Sayt, een dorp dat verdoken zit in de bergen. Vervolgens rijden we binnen in de stad Al Hamra, gekarakteriseerd door de oude leemhuizen en mooie dadelplantages. Het prachtige zicht op de bergen, wat een schitterende plaats is om foto’s te nemen, zien we in Jabal Shams. Onze avontuurlijke jeeprit eindigt in Nizwa.

Golden Tulip Nizwa

Dag 5 (dinsdag 13/02/24): De oudheid van Nizwa
We starten onze dag met een rit naar Jabreen Castle. Éen van de mooist gedecoreerde kastelen die in ere is gehouden. Je ontdekt er de prachtige met de hand gedecoreerde plafonds, sierbogen,… Hier voel je écht de oudheid van Oman. We zetten onze reis verder naar Bahla Fort, één van de grootste forts in Oman. Dit erfgoed beschermd door Unesco werd volledig gerestaureerd en biedt prachtige panoramische vergezichten.

Na dit bezoek rijden we door naar de Ruïnes van Tanuf. Hierna rijden we terug naar het hotel voor een namiddag verdiende rust en ontspanning.

Dag 6 (woensdag 14/02/24): Van de oase naar de woestijn
Start de dag met een bezoek aan de vruchtbare oase van Birkat Al-Mauz, gekend voor de overvloed aan water. Daarna gaan we op bezoek bij de Zukait Beehive tombs, deze fascinerende graven zien eruit als een bijenkorf en zijn tussen de 4000 à 5000 jaar oud. We vervolgens onze trip naar Ibra waar we de stad Al-Minzafah ontdekken. Hier zijn duidelijk de invloeden van de handel die toen met Afrika gedreven werd te merken.

U rijdt door naar de Wahiba woestijn. Daar aangekomen stappen we over naar 4WD jeeps waarmee we onmiddellijk de woestijn inrijden. De adembenemende hoge duinen die gevormd worden door de wind zijn indrukwekkend. Om de dag af te sluiten geniet u van een wondermooie zonsondergang en een memorabel avondmaal in deze woestijn.
Daarna rijden we door naar het Sama Al Wasil Desert Camp.

Sama Al Wasil Desert Camp

Dag 7 (donderdag 15/02/24): Van Wahiba Sands naar Ras Al Jinz
In de ochtend starten we met een bezoek aan Wadi Bani Khalid, een paradijs in het midden van het broeierige zand. Schitterend blauw water omringt door rotsen. Een perfecte plek om even te ontspannen en te zwemmen. Van hieruit vertrekken we richting Sur. Dit vissersdorp in de oude zeehaven is de moeite waard om te zien. Hier kan je écht begrijpen hoe de Omani vroeger leefden langs het water. We blijven aan de waterlijn en bezoeken de Dhow fabriek waar de typische Dhow-vissersboten gemaakt worden.

Van hieruit rijden we door naar Ras Al Jinz waar we deze avond logeren in het Sama Ras Al Jinz Camp. Na een vroeg dinner rijden we naar Ras Al Jinz Scientific Center waar we tijdens de rondleiding met de gids naar het strand wandelen om er mogelijks zeeschildpadden te zien in hun natuurlijke habitat.

Sama Ras Al Jinz Camp

Dag 8 (vrijdag 16/02/24): Van Sur, via Wadi Shab naar Bimah Sinkhole en Muscat
Vandaag gaat de reis verder naar Wadi Shab. Na een korte boottocht heeft u de mogelijkheid om te hiken naar de pitoreske waterpartijen. Een schitterende, avontuurlijke wandeling waarbij we wandelen langs smalle canyons en rotsen.

Na het genieten in deze Wadi zetten we onze toch verder richting Muscat. De volgende stopplaats is Bimah Sinkhole. Dit spectaculaire zinkgat is een gigantische krater met heldergroen water. Na een korte stop rijden we verder naar Muscat. Aangekomen in Muscat overnachten we in het Royal Tulip Muscat.

Dag 9 (zaterdag 17/02/24): Vertrek van het hotel naar Muscat International Airport.

Dit is het einde van een fantastische reis.

Verzorgde vluchten uitgevoerd door Emirates in Economy Class

Heenvluchten:
Vertrek op 09/02/24 om 20h20 in Brussel
Aankomst op 10/02/24 om 06h00 in Dubai
Vertrek op 10/02/21 om 08h20 in Dubai
Aankomst op 10/02/24 om 09h35 in Muscat (Oman)

Terugvluchten:
Vertrek op 17/02/24 om 11h10 in Muscat (Oman)
Aankomst op 17/02/24 om 12h15 in Dubai
Vertrek op 17/02/24 om 14h05 in Dubai
Aankomst op 17/02/24 om 18h25 in Brussel

*vluchturen steeds onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.

Prijs

Prijs €2639 p.p. (op basis van een dubbele kamer)

 • supplement singlekamer: +395 €
 • 3de persoon in een kamer is op aanvraag
 • de reis gaat door vanaf 16 personen

Inbegrepen

 • de heen- en terugvlucht met Emirates in economy class vanuit Brussel via Dubai
 • het vervoer van de bagage beperkt tot het maximumgewicht aangegeven door de luchtvaartmaatschappij (25 kg/pp ruimbagage en 8kg/pp handbagage)
 • luchthaventaksen en fueltoeslag (van toepassing op 20/04/2023)
 • begeleiding van Brussel tot Brussel door Voyage Unique
 • Engelstalige gids dat gans de reis gidst
 • de transfers luchthaven-hotel en de verplaatsingen beschreven in het programma
 • logies in kwalitatieve hotels op basis van een 2 pers. kamer
 • vol pension (vanaf het avondmaal op dag van aankomst tot en met het ontbijt op dag van vertrek)
 • excursies/activiteiten (zoals vermeld in het programma)
 • de btw
 • bijdrage tot het Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • een bijstandsverzekering en annulatieverzekering (vraag naar onze prijzen en voorwaarden)
 • dranken en maaltijden niet voorzien in het programma
 • facultatieve excursies
 • de kosten van een kruier, de fooien van gids en chauffeur (±€65/pp)
 • de persoonlijke uitgaven

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Groepsreis “De schatten van Oman” 09/02-17/02/24 Nederlandstalige begeleiding

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

Groepsreis “De schatten van Oman” 09/02-17/02/24 Nederlandstalige begeleiding