Citytrip Praag in groep met Nederlandstalige gids 08/04-11/04/23

slechts 22 plaatsen + begeleiding – reeds volzet!

Troeven

Korte reisbeschrijving

Dit jaar focussen we ons met onze citytrip op de stad van de 100 torens : Praag ! In vier dagen krijgt u op een aangenaam tempo de tijd om de stad heel goed te leren kennen. Praag is één van de mooiste en meest intrigerende steden van Europa, terecht beroemd om de Oude Stad en de Burcht. Praag is de meest westerse hoofdstad van Oost-Europa. De Gouden Stad en Stad van de Honderd Torens. Het zijn maar twee van de vele bijnamen van Praag.

Programma

Dag 1. zaterdag 8/4

Onze vlucht is zo geboekt dat we tegen de middag al in Praag zullen rondlopen. Eerst inchecken in ons hotel CUBE. Een modern en hip 4* centrumhotel. Van daaruit is het enkele minuten wandelen tot op het centrale plein van Praag . We bekijken er de volledig gerestaureerde Stadhuisklok waar we de processie van de 12 apostelen kunnen bewonderen. Dit stadsdeel staat garant voor stuk voor stuk schitterende gebouwen : de Kruittoren, het Clementinum, het Representatiehuis en het Kinksypaleis. Hierna gaan we op verkenning in Nove Mesto (Nieuwe Stad). Rondkijken op het Wenceslasplein waar de Fluwelen Revolutie in 1989 startte. We passeren de Staatsopera, bekijken de Jugendstil van Hotel Europa en vergeten het Nationaal Museum niet.

Lunch en avondmaal zijn facultatief

Dag 2. zondag 9/4

Vandaag steken we de Moldau over en dat doen we natuurlijk via de Karelsbrug. We stappen richting Burcht. De wandeling op zich is al spectaculair met het Wallensteinpaleis en de St Nicolaaskerk. De Burcht vraagt wat tijd om te bezoeken : de Sint-Vituskathedraal, het Loretoheiligdom en natuurlijk het smalle, schilderachtige Gouden Straatje. Afdalen doen we opnieuw aan de kant van de rivier. Het Kafkamuseum passeren we en dan gaan we naar het Venetië van Praag : het Kampa-eiland met de Duivelsbeek. Stoppen doen we ook bij de St Maria de Victoriakerk met het bekende Kindeke Jezus van Praag. Wie wil, kan in de vooravond nog eens genieten van het mooie zicht op Praag vanop de Moldau met een rondvaart (facultatief).

Lunch en avondmaal zijn facultatief

Dag 3. maandag 10/4

We starten onze dag in Josefov, de oude joodse wijk. Op het programma de oude begraafplaats en enkele spectaculaire synagoges.   Daarna trekken we eerst met de metro tot aan het stadsdeel Vysehrad waar volgens de legende alles begon.  Vandaag is het een plek van nationale trots en is er de begraafplaats voor veel beroemde Tsjechen zoals Smetana en Neruda. Vysehrad ligt op een heuvel. Op onze terugreis naar het centrum passeren we natuurlijk nog eens aan het moderne Dansende Huis en het Slovansky Eila. De rest van de namiddag kan je kiezen : Madam Tussaud’s? Shoppen ? In de sporen van Mucha ? Of doen we  een (gezamenlijke ?) klim naar de Petrinheuvel om de kloon van Eiffeltoren te gaan bekijken…

Lunch en avondmaal zijn facultatief

Dag 4. dinsdag 11/4

Na het ontbijt zal er nog wat tijd zijn om de charmante straatjes in de hotelomgeving af te wandelen. Hierna is er de transfer naar de luchthaven. Vlucht om 11.50. Aankomst in Brussel om 13.20

CUBE HOTEL****

Hotel CUBE Praag ligt vlak bij het Oude Stadsplein. Dit trendy 4* hotel biedt u alle comfort voor een geslaagd verblijf pal in het centrum.

Gratis WiFi op de kamers, evenals een bar en restaurant.

klik hier voor meer info

Ontbijtbuffet
Een lift, bagageopslag en een 24-uursreceptie

Kamer kenmerken
Alle 71 kamers zijn voorzien van comfort zoals premium beddengoed en kussenmenu’s, evenals voorzieningen zoals laptopkluizen en laptopvriendelijke werkplekken.
Meer voorzieningen zijn onder andere:
Hypoallergeen beddengoed en Select Comfort bedden
Badkamers met regendouches en designer toiletartikelen
Kledingkasten, koffie-/theezet-apparaten en verwarming.

Vluchten met Brussels Airlines:

08/04 Brussel 09:30 – 11:00 Praag

11/04 Praag 11:50-13:20 Brussel

*uren steeds onder voorbehoud

Prijs

Prijs op basis van een dubbele kamer : 679 €/pp

Single Supplement (voor de kamer) : +195 €

Nog 2 plaatsen vrij!!

Inbegrepen

 • vluchten met Brussels Airlines in economy class (23kg/pp ruimbagage, 8kg/pp handbagage en alle taksen incl.)
 • transfers van de luchthaven naar het hotel en vv.
 • openbaar vervoer volgens het programma
 • Nederlandstalige gids (gastgids Bruno)
 • 4* hotel op basis van kamer & ontbijt
 • begeleiding door Voyage Unique
 • de bezienswaardigheden en entreegelden zoals omschreven
 • de BTW

Niet inbegrepen

 • eventuele verzekeringen (annuleringsverzekering op basis van een dubbele kamer : 44.15 €/pp; op basis van een single kamer : 56.85 €) – reisbijstand : 25 €/koppel of per persoon – vraag naar alle voorwaarden.
 • niet vermelde maaltijden en alle dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • alle niet vermelde diensten

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Citytrip Praag in groep met Nederlandstalige gids 08/04-11/04/23

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

Citytrip Praag in groep met Nederlandstalige gids 08/04-11/04/23